fototutorial

Classic kerstlook – fototutorial voor beginners!

15491760_1205878066164379_513552110_o

Binnenkort is het weer zover, de gezelligste tijd van het jaar.
Speciaal voor de aankomende feestdagen heb ik een simpele tutorial gemaakt zodat ook jij kan schitteren met kerst!

Niveau?                                                
~ makkelijk                                                                  
~ ook perfect voor beginners       

Tijdsduur?   
~ Gezichtsmake-up afhankelijk van je eigen routine
~ ogen en lippen ongeveer 15 minuten                

Wat heb je nodig?                                                      
~ oogschaduwprimer                                                
~ bruine oogschaduw                                                
(matte variant)                                                      
~ gouden oogschaduw                                            
(shimmer/glitter/metallic)                                
~ lichte oogschaduw (bv. wit
of lichte crèmekleur)
~ zwart oogpotloodje en mascara
~ rode lipstick

Wat is optioneel?
~ goudkleurige basis (crème oogschaduw of creamy potloodje)
~ eyeliner en wimperkruller
~ rood lippenpotlood
~ lipgloss

Zelf heb ik gekozen voor een typische makeuplook met goud en rood, de perfecte kleuren voor kerst. De basis (het gezicht) en wenkbrauwen heb ik al vooraf gedaan, zodat we meteen aan de slag kunnen met de ogen en de lippen.

15491588_1205878266164359_423433165_o

Stap 1
Breng een oogschaduwprimer aan op je oogleden. Dit zorgt ervoor dat je prachtige ooglook de hele dag/avond goed op z’n plek blijft zitten, dat de kleuren beter op je ooglid ‘pakken’ en intenser zullen zijn. Zelf gebruik ik een budgetproof product, de prime & fine eyeshadowbase van ‘Catrice’.

Stap 2
Deze stap is eerder optioneel, maar aangezien ik het toch in huis had, besloot ik om het te gebruiken. Ik bracht een licht goudkleurig dik creamy potloodje aan op mijn oogleden als ‘basis’ voor de gouden oogschaduw die straks komt. Dit is geen must, maar wel handig.
Dergelijk product kan je makkelijk vinden bij onder andere ‘Kruidvat’ of ‘Hema’, zelf gebruik ik eentje van E.L.F cosmetics in de kleur ‘little miss thing’ (heb deze niet meer teruggevonden op hun website, vrees dat ‘ie uit het assortiment is).
collagestap2

Stap 3
Nu neem ik een bruine oogschaduw en die breng ik heel zachtjes en subtiel met een fluffy blendkast aan in de arcadeboog. Dit bouw je rustig op! Het is beter om lichtjes kleur bij aan te brengen, dan meteen té veel. Dit krijg je nadien moeilijk nog netjes geblend. Ook kan je de bruine kleur aanbrengen op het buitenste gedeelte van je ooglid. Zo vervaagt de kleur mooi van buiten naar het midden van je ooglid toe en in je arcadeboog. Ik gebruik de kleur ‘Matt Rosen’ uit het ‘Meet matt(e) nude’ palette van ‘The Balm’.
collage3
collagestap-3

Stap 4
Wanneer je tevreden bent over hoe je bruine oogschaduw erop zit, gaan we verder met de goudkleurige oogschaduw. Deze kleur breng je aan waar je geen bruin hebt aangebracht, dus het binnenste en middelste gedeelte van je ooglid. 2/3e is dus goudkleurig en het buitenste gedeelte 1/3e is bruinkleurig. Voor deze stap gebruikte ik een kleur uit het ‘MUA’ palette ‘Undressed’.
collage4
collagesap4
Na het aanbrengen van de gouden kleur, kan je opnieuw een beetje van de bruine kleur aanbrengen. Deze kan lichtjes vervaagd zijn door de gouden kleur. Zo zet je deze opnieuw duidelijk aan en kan je het geheel terug mooi blenden. Zo krijg je een perfect vervaagde overgang van bruin naar goud.collageTip: élke ooglook die je maakt bestaat altijd uit het ‘heraanbrengen’ van bepaalde kleuren, zoals in dit geval de bruine tint. Een ooglook moet je namelijk rustig opbouwen en dit houdt ook in dat je kleuren vaak een paar keer opnieuw moet aanbrengen nadat je met andere kleuren gewerkt hebt, om ze zo terug iets ‘pittiger’ aanwezig te maken. Zo krijg je het beste, mooiste en meest geblende resultaat zonder harde overgangslijnen waarin je toch duidelijk alle kleuren netjes terugvindt.

Stap 5
Als je helemaal klaar bent met je ooglook en je bent tevreden over de twee kleurtjes, kan je nu eyeliner aanbrengen. Zelf heb ik ervoor gekozen dit niet te doen, maar het is wel een optie. Ook krullen we nu de wimpers en brengen we mascara aan.

Om de ogen wat op te lichten, jezelf wakkerder te doen lijken en een frisse blik te geven, brengen we een witte/lichte kleur aan in de binnenste ooghoek. Je kan zelf kiezen of je voor een matte of shimmerkleur gaat. Deze breng ik ook lichtjes en vervaagd aan onder de wenkbrauw voor een optische lift. Ik koos voor de kleur ‘Matt Malloy’uit hetzelfde palletje van ‘The Balm’.
Tip: Heb je geen lichte oogschaduw? Dan kan je ook je highlighter voor je gezicht hiervoor gebruiken.collagestap5
Om het geheel af te maken, breng ik nog wat zwart oogpotlood aan op de onderste waterlijn en wimperrand. Ook dit is weer optioneel, je kan ook een beetje van de bruine oogschaduwkleur onder je oog blenden voor een smokey effect of mascara op je onderste wimpers aanbrengen.
Tip: Maakt niet uit wat je wil doen, zolang je maar iets aanbrengt en de onderkant niet helemaal ‘leeg’/kaal laat want dat maakt de look op het einde iets te heftig omdat ‘ie dan niet goed uitgebalanceerd is onderaan.

15503020_1205878096164376_588980952_o

Stap 6
Je kerstlook is natuurlijk niet volledig zonder perfect gestifte rode lippen.
Zelf vind ik rood een moeilijke kleur om er netjes en strak op te krijgen. Want wanneer je een foutje maakt, krijg je dit lastig gecorrigeerd. Daarom koos ik ervoor om eerst mijn lippen te omlijnen en in te kleuren met een lippotloodje, ik gebruik de kleur ’14 Femme Fatale’ van ‘Essence’, lekker budgetproof! Nadien ga je eroverheen met je favoriete rode lipstick, mijne is de ‘Revlon colorburst matte balm’ in de kleur ‘Standout’. Je kan zelf kiezen of je voor een matte of glossy lip gaat.collagestap6

Toch een beetje uitgeschoten?
Tip: Neem een beetje van je foundation of concealer op een klein kwastje en ga langs je liprandjes voor een strakkere look. Opgelet, veeg wel steeds je kwastje af als je een rood stukje gecorrigeerd hebt. Anders verspreid je de rode kleur alleen maar meer op andere plekken.

TADAAAAAA… je kerstige makeuplook is helemaal compleet! Nu ben je helemaal klaar om de feestdagen schitterend in te gaan en volop te vieren.
Tip: Een settingspray aanbrengen zorgt ervoor dat je makeup nog langer mooi houdt. Ik gebruikte de ‘All nighter’ van ‘Ubran Decay’, maar je kan er ook vinden van onder andere ‘MUA’, ‘Makeup Revolution’, …

Prettige kerstdagen!
Liefs, Romy

3 gedachten over “Classic kerstlook – fototutorial voor beginners!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s