fototutorial

Matte cut crease – fototutorial

collage
Deze cut crease ooglook is volledig matt en ook perfect voor mensen die last hebben van ‘hooded eyes’ om een eigen arcadeboog te creëren. In de fototutorial van vandaag laat ik je weer stap voor stap zien, hoe je deze look kan namaken!

Wat en voor wie?
Een cut crease wil eigenlijk zeggen dat je een harde lijn vormt tussen je ooglid en je arcadeboog. Je ‘snijdt’ of ‘kerft’ deze bij wijze van spreken uit. Door het gebruik van matte neutrale kleuren in combinatie met een roodachtige lipcombi vind ik dit een echte klassieker die voor verschillende gelegenheden gedragen kan worden!

Daarnaast is deze look ook perfect voor mensen waarbij hun arcadeboog een beetje over het ooglid hangt waardoor deze wegvalt, de zogenaamde ‘hooded eyes’. Want je maakt eigenlijk je eigen arcadeboog en kan deze dus zo hoog zetten als je zelf wenst.

Dit is om heel eerlijk te zijn niet de meest makkelijke ooglook en ook niet de snelste, je hebt namelijk je tijd echt nodig om rustig en met vaste hand je crease te creëren. Wanneer dit de eerste keer is dat je een ooglook gaat maken, raad ik je aan misschien eerst een kijkje te nemen naar de looks die ik op de blog heb staan voor beginners (hier & hier).

Voor het gezicht en de wenkbrauwen hangt de tijd af van je eigen persoonlijke routine.
De ooglook daarentegen gok ik op ongeveer twintig minuten.

Benodigdheden?
Knipsel.PNG

Stap 1
Bij deze tutorial ben ik opnieuw reeds gestart met mijn basis (gezicht en wenkbrauwen) al gedaan, dit hoeft niet. Zelf zou ik het zelfs aanraden om bij deze look eerst je ogen te doen en pas nadien je gezicht, dan kan je eventuele foutjes of ‘fall out’ van je oogschaduw nog weghalen.

We brengen zoals altijd eerst een oogschaduwbasis aan om de look langer te laten zitten en kleuren beter te laten ‘pakken’ op je ooglid. Dit kan je eventjes afpoederen met je gezichtspoeder, zelf gebruik ik hiervoor een licht kleurtje dat ik overal eventjes aanbreng om de primer mee te ‘setten’.
collage1.jpg

Stap 2
Om je cut crease te starten, gaan we eerst een dun lijntje tekenen met de lichtste bruine tint. Heb je geen fijn smal kwastje? Doe deze stap dan met een bruin oogpotloodje. Het is de bedoeling dat deze harde lijn de basis vormt van onze ‘uitgesneden’ arcadeboog.

Opgelet! Zet dit lijntje niet in je échte arcadeboog, maar een beetje daarboven. Want wanneer je hem er effectief in zet, zal hij bij het openen van je ogen en vooruit kijken dus helemaal wegvallen in de plooi van je oog (je arcadeboog). We creëren als het waren een nieuwe, eigen arcadeboog boven onze eigenlijke arcadeboog.
collage2Nu gaan we deze lijn natuurlijk wel uitblenden, maar dit doen we naar boven toe zo blijft het ‘uitgekerfde’ effect toch behouden. We gaan dus voor een heel strakke overgang van ons ooglid en onze arcadeboog wat het ‘cut crease’ effect geeft en tegelijkertijd blenden we het geheel toch netjes. Dit doen we door met dezelfde lichtere bruine tint en een plat kwastje over onze harde lijn te gaan.

Opgelet! Houd je kwastje met het handvat naar boven vast, zo maak je het blenden naar boven toe voor jezelf pakken gemakkelijker. Door je handvat naar beneden te houden, blend je de kleur naar beneden en dit is niet wat we voor deze ooglook willen. Het is de bedoeling je ooglid zo kleurvrij mogelijk te houden.
collage3

Stap 3
Onze zelfgemaakte crease (arcadeboog) gaan we nu lichtjes en voorzichtig stap voor stap wat donkerder maken en dus bijgevolg wat meer diepte geven. Het is belangrijk dat we dit geleidelijk doen voor het mooiste effect in het kleurenverloop. Met hetzelfde platte kwastje breng ik nu een donkerdere bruine kleur aan en blend deze met een iets fluffly’er kwastje uit.
collage.jpg
collagebr.jpgWanneer ik dit goed vind, ga ik voorzichtig met een héél klein beetje zwarte oogschaduw op een ‘pencilkwastje’ (fijn kwastje met een soort van puntje) in het buitenste stukje van m’n cut crease. Dit blend ik opnieuw uit met een iets fluffy’er kwastje. Wanneer je de bruine tinten al donker genoeg vindt, kan je deze zwarte kleur overslaan.
collagezw.jpgGa voor jezelf heen en weer tussen de diverse kleuren en kwasten tot je helemaal tevreden bent over enerzijds je arcadeboog en anderzijds de overloop of het geblende en vervaagde stukje naar boven toe. Soms moet je terug wat aanbrengen van een bepaalde tint, uitblenden, misschien terug een lichtere tint aanbrengen, … om het gewenste effect te krijgen.

Stap 4
Desondanks het feit dat we onze uiterste best gedaan hebben het geheel naar boven toe uit te blenden, kan er toch wel wat op je ooglid zijn terechtgekomen. Dit is helemaal niet erg en gaan we nu oplossen. Tevens zorgt deze stap voor het echte uitgesneden of het ‘cut’ effect van deze look.

Neem wat concealer op een kwastje en breng dit aan op je ooglid tot nét aan je lijntje. Zo kan je terug opschonen wat er eventueel te veel naar onder geblend was. Je ‘kerft’ bij wezen van spreken je ooglid echt ‘uit’ van je arcadeboog. Hier gaan we natuurlijk eventjes over met een lichte crème om de concealer te ‘setten’. Zelf gebruikte ik een mengeling van onderstaande gele en witte kleur.
collage.jpgStap 5
Zoals altijd kan je zelf kiezen hoe jij de look wil afwerken. Deze keer koos ik voor een eyeliner met een super kleine wing op het einde, mascara op de bovenste wimpers, zwart oogpotloodje op de onderste waterlijn en een mengeling van de bruine oogschaduwkleuren voor onder het oog.
collage3.jpgOnder de wenkbrauw bracht ik zoals altijd een lichte kleur aan voor een optische lift, dit deed ik ook in de binnenste ooghoek. Omdat de hele look matt is, besloot ik om in de binnenste ooghoek toch een klein beetje van m’n gezichtshighlighter aan te stippen.

Als laatste bracht ik de kleur ‘Retro’ aan van Mac op de lippen om de look helemaal af te maken! Om ervoor te zorgen dat alles geweldig goed blijft zitten breng ik een laagje aan van de Urban Decay all nighter settingspray.
collage2.jpg
Prijs en verkrijgbaarheid van de genoemde producten
Knipsel.PNG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s