eerste indruk·review

NYX soft matte lipcream ‘Vancouver’ – review

collage1.jpgNa mijn eerste bezoekje aan de NYX winkel te Antwerpen konden jullie al enige tijd geleden lezen welke spulletjes ik allemaal ingeslagen had (artikel hier). Nadat ik al reeds vele van deze producten uitgebreid getest had voor jullie, was het nu eindelijk de beurt aan de soft matte lipcream in de kleur ‘Vancouver’.

De andere reviews van de NYX producten kan je hier terugvinden. 

Verpakking
De verpakking is vrij klein, maar wel lekker compact om dus mee te nemen on the go.
Dankzij de doorzichtige huls, kan je ook de kleur er doorheen zien en onderaan vind je het nummer en de naam van de kleur terug. Laat je niet misleiden door de kleine tube, er zit wel degelijk 8ml in volgens wat erop staat. Dit is maar liefst 2x zo veel dan wat er in de lip lingerie’s van NYX zit.
2.PNGDe applicator zelf is vrij groot en omvangrijk, toch vond ik het erg eenvoudig de kleur aan te brengen zonder al te veel naast m’n lippen te kleuren. Ik had nadien ook niet heel veel ‘opkuis’werk met concealer rond de randjes. Zelf heb ik natuurlijk niet erg dunne of smalle lippen. Heb je dit toch? Dan kan je een lipkwastje gebruiken om de kleur daarop aan te brengen en zo je lippen in te vullen.

Verder moest ik de applicator ongeveer twee keer in totaal in en uit de huls halen om voldoende product te hebben om m’n lippen volledig in te kleuren. Dit is niet zo heel erg, zo heb je zeker niet te veel in één keer. Sommige applicators komen er helemaal vol uit, waardoor je het product niet goed kan verspreiden over je lippen omdat je eerst dat hoopje product ergens op je lippen moet droppen of ‘afvegen’ aan de huls zoals je bij nagellak doet.

Let’s test
Swatch
4.PNG
Aanbrengen
Bij het aanbrengen was ik aangenaam verrast door de pigmentatie, toch dekt hij niet netjes in 1 laagje. Hij is een beetje ‘patchy’/vlekkerig waardoor je iets donkere en iets lichtere stukken krijgt. Dit ligt niet zo zeer aan de formule van de soft matte lipcreams, maar dit gebeurt wel vaker met heel lichte kleuren, paarse tinten of net heel donkere kleuren. Aangezien dit een donkere paarse tint is, vergeef ik het hem toch een klein beetje.
collagelaagje1slechts één laagje aangebracht, zonder lippotood

Bij het aanbrengen van een tweede laagje, was de gelijkmatige dekking beter alsnog niet 100 procent. Dit valt natuurlijk wel makkelijk op te lossen door voor het aanbrengen een lipliner in een gelijkaardige kleur te gebruiken. Hierdoor krijg je ook makkelijker een strakke en propere lijn langs je lippen wat zorgt voor minder correctiewerk nadien met een concealer en een kwastje. Ook zal de kleur dan dekken in één keer en minder vlekken omdat er al een gelijkaardige kleur als basis onder zit.

De kleur zelf vind ik wel heel erg mooi en was best moeilijk vast te leggen op foto. Het komt meer over als een bordeaux paars, maar het is echt meer een ‘blauw’/zwart paars, dus wel koeler van tint. Net zoals vele andere paarse tinten laat het je tanden wel wat geler lijken, dan ze eigenlijk zijn.

Drogen en afdruk
Het droogproces verloopt echt enorm enorm traag… In eerste instantie was ik zelfs een beetje ongerust dat ‘ie niet zou opdrogen en dus ‘nattig’, glossy en absoluut niet mat ging worden. Gelukkig gebeurde dit na een tiental minuutjes dan toch. Desondanks het feit dat ‘ie matte opdroogt, liet hij toch een afdruk achter en is hij dus niet helemaal ‘transfer’ of ‘smudgeproof’ te noemen.
3.PNGNa nog langer wachten (ongeveer een kleine 20 minuten) deed ik de ‘kus je hand test’ opnieuw en kon ik geen afdruk meer detecteren. Misschien moet je hem dan inderdaad echt lang de tijd geven om te drogen of was alles al ‘afgegeven’ tijdens die eerste test en afdruk.

Op zich is het trage droogproces niet heel negatief, zo heb je echt wel voldoende tijd om rustig de lipkleur aan te brengen op je lippen. Ook zou je dan genoeg tijd hebben om hem aan te brengen stap voor stap met een lipkwastje, dit kan bij andere kleuren écht niet omdat ze dan op bepaalde plekken al gedroogd zijn. Bij lipkleuren die heel snel drogen, moet je echt vlot en snel werken voor ze opdrogen want anders krijg je ook sneller last van ‘vlekkerig’ resultaat met donkerdere en lichtere stukjes. Toch vind ik een kwartier à twintig minuten wel net iets te veel van het goede.

Eten en heraanbrengen
Eerlijk, na het eten kan je echt niet meer verder rondlopen met deze lipstick zonder er iets aan te doen. Of je haalt hem eraf of je moet hem eventjes bijwerken. Zelf had ik gewoon een boterhammetje en een yoghurtje gegeten, dus ik wil me zelfs niet inbeelden wat er zou gebeuren indien je een warme of vettigere maaltijd eet die meestal je lippenstift nog meer afbreekt.

De kleur heraanbrengen gaat eigenlijk prima, het hoopt zich niet op daar waar er nog restjes waren overgebleven. Het kleurverschil tussen waar je opnieuw hebt aangebracht en waar er nog wat lipstick zat is eigenlijk miniem en gelijkaardig te noemen met wanneer je de lipstick gewoon hebt aangebracht. Dit valt opnieuw wel weer te compenseren met een lippenpotloodje.

Eindoordeel
Pluspunten:
~ voelt niet extreem droog aan
~ goed gepigmenteerd
~ droogt niet snel op, waardoor je voldoende tijd hebt om rustig te werken
~ bijwerken na een maaltijd gaat ook prima, zonder op te hopen of te blijven hangen op plekken waar er nog lipstick zat

Wat kon er beter?
~ droogproces misschien nét iets sneller
~ laat je tanden iets geler lijken dan ze zijn
~ moet je gegarandeerd bijwerken na het eten
~ geeft toch een hele lichte en minieme afdruk

Prijs en verkrijgbaarheid
NYX is te koop via hun eigen website of via ‘Douglas’ (winkels en website).
Daarnaast zijn er ook eigen winkels te vinden in zowel België als Nederland, in de winkel zelf heb ik er 7,20 euro voor betaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s