aanraders·challenge·fototutorial·look·wat je moet weten over

Makkelijke en snelle natuurlijke look!

KnipselJe hebt het misschien ook wel gezien en vooral gevoeld, de laatste dagen begint het zonnetje meer en meer te schijnen! De lekker warme dagen lijken dus stilletjes aan in het vooruitzicht en misschien ga je ook wel op vakantie naar de zon. Omdat ik persoonlijk zelf in zulke weersomstandigheden niet sta te springen om uren voor de spiegel te staan en veel plakkende lagen make-up aan te brengen, leek het me wel tof om de zogenaamde ‘no make-up’ make-up look te tonen.

Wat?
De ‘no make-up’ make-up look is eigenlijk perfect voor van die dagen dat je niet veel zin om veel moeite, tijd en producten in je look te steken, maar toch nog goed voor de dag wil komen. Het ziet er veel natuurlijker uit dan een full coverage glam look, je hebt veel minder stappen en producten in deze routine nodig.

Zo ben je sneller klaar, is het aanbrengen van je look super makkelijk en heb je niet oneindig veel lagen op je gezicht dat in de warmte en hitte wel eens kan gaan ‘plakken’. Het ziet er daarnaast ook veel natuurlijker uit!

Disclaimer: Denk eraan dat de ‘no make-up’ make-up look voor iedereen wel een beetje verschillend zal zijn, deze versie is gewoon mijn versie. Voor personen die niet elke dag makeup dragen is dit waarschijnlijk alsnog niet super natuurlijk en alsnog relatief veel stappen en dergelijken. Het gaat er gewoon over om zelf even stil te staan bij je eigen dagelijkse makeup en je routine te versimpelen om toch een tof resultaat te krijgen met minder producten en dus bijgevolg ook veel minder op je gezicht.

Gezicht
Breng wel zoals altijd een primer op je gezicht aan (het liefste met een zonnefactor in). Het is niet omdat we minder makeup aanbrengen dat het niet meer belangrijk is om je huid te beschermen en te verzorgen. Bovendien zorgt een primer er ook voor dat het weinige dat we aanbrengen toch de hele dag beter zal blijven zitten. Zelf gebruik ik op aanraden van enkele bekende beautyYouTubers de Nivea aftershave balsem voor mannen.

17622363_1304405986311586_232133003_o.jpg

Nu breng je concealer aan op roodheden en oneffenheden zoals puistjes en dergelijken. Ook onder je ogen een klein laagje concealer tegen de donkere dringen en om de huid onder je ogen op te lichten. Deze plaatsen en de rest van ons gezicht gaan we dan setten met een poeder, gebruik een licht gekleurd poeder. Dit kan dus een huidskleurig poeder zijn dat van kleur goed matcht met jouw huidje. Zo ‘locken’ we de concealer op z’n plek, wordt het gezicht subtiel ietsjes egaler dankzij de lichte kleur die in het poeder zit en maken we de huid wat matter.

17622484_1304405989644919_231601676_o.jpg

Om nu je gezicht terug wat tot leven te brengen gaan we nog een blush en highlighter aanbrengen. Kies voor een natuurlijke blushkleurtje in plaats van opvallend barbieroze of gewaagd paars. De highlighter breng je aan op je jukbeenderen en neem niet te veel product op met je kwast. Zo krijg je een subtiel glowy effect van je huidje.

Wenkbrauwen
Dagdagelijks werk ik de wenkbrauwen bij en kleur deze in met een potloodje. Doe je dit zelf nu niet, hoef je deze stap nu ook niet te doen.  Je kan ook opteren voor een wenkbrauwpoeder of oogschaduw, dit geeft vaak ook een iets minder hard effect dan een potloodje.

TIP: Heb je erg volle wenkbrauwen van jezelf? Gebruik dan gewoon een gekleurde wenkbrauwgel en borstel deze door je wenkbrauwen. Zo blijven ze mooi in model zitten én krijg je net dat extra beetje kleur. Zo zijn ze toch subtiel wat meer aangezet zonder meteen heel fake over te komen.

Ogen
Uiteraard gaan we hier niet aan de slag met diverse oogschaduwtinten en alle mogelijke kwasten, maar houden we het simpel. Toch willen we wel de ogen ietsjes benadrukken en dit doen we door ze subtiel aan te zetten zodat ze toch nog de aandacht kunnen trekken.

Om dit te doen, krul ik m’n wimpers en breng ik in plaats van een dikke laag pikzwarte mascara een bruine mascara aan. Dit oogt een pak natuurlijker, zeker omdat ik zelf ook bruin haar heb. Zo zijn je wimpers toch wat donkerder, gekrulder en springen ze iets meer in het oog zonder dat je een té hard effect creëert.

17522472_1304405979644920_458527334_o.jpg

Zelf draag ik dagdagelijks een zwart lijntje onder mijn oog, alleen aan de buitenkant van mijn onderste wimperrand. Wanneer ik dit niet doe, is dit heel raar voor mezelf en voel ik me een beetje ‘kaal’. Omdat opnieuw zoals bij de wimpers zwart veel te hard overkomt, heb ik gekozen om met een bruin oogpotloodje dit gedeelte subtiel wat aan te zetten. Het benadrukt de vorm van m’n ogen wel, zonder extreem te zijn.

Lippen
Naargelang je eigen lipkleur kan je net zoals mij gewoon een laagje lippenbalsem aanbrengen en ben je good to go! Als je toch graag een kleurtje wil kan je gaan voor een lippenbalsem met subtiele kleurtint of kiezen voor een neutrale nude/rozig lipkleurtje.

Afgewerkte look

17622546_1304405942978257_136833471_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s