review

Pure Light Cushion foundation van Yves Rocher – review

hoofdings.PNGOnlangs zat er bij m’n favoriete tijdschrift een bonnetje om een gratis Pure Light Cushion Foundation bij Yves Rocher te kunnen gaan afhalen. Omdat deze nieuw in hun assortiment is en mijn mama onlangs eentje gekocht had, was ik eigenlijk wel benieuwd en leek het me meteen handig om deze ook voor jullie uit te testen!

Wat?
Recentelijk schreef ik al een post over de cushion eyeliner van Essence, waarin ik reeds vermeldde dat erg veel merken een cushion foundation in het assortiment hebben waaronder bijvoorbeeld L’Oréal. Nu heeft ook Yves Rocher er eentje aan het assortiment toegevoegd.

Een cushion foundation is zoals het woord het al verklapt eigenlijk een soort van kussentje of sponsje waarin het product zit. Wanneer je er dan lichtjes op drukt, komt het product er uit en kan je dit gebruiken.

Verpakking?
De buitenkant van het potje vind ik echt drie keer niks…
Het is lelijk wit plastic en voelt enorm goedkoop aan, ook wordt het dankzij de witte kleur snel viezig in je makeuptasje. De onderzijde is niet helemaal plat waardoor ‘ie niet volledig stabiel kan staan.
Op de achterzijde vind je tenslotte wat informatie zoals de kleur en dat er 11 gram in het potje zit. Openen gebeurt wel handig via een druksysteem.collage1.jpgcollage.jpgDe binnenkant maakt me dan weer net iets blijer terug, hierin zit namelijk een spiegeltje en een sponsje dat bovendien nog eens gescheiden is van het product zelf. Zo neemt je sponsje niet heel de tijd product op en wordt het kussentje goed afgesloten tegen lucht en uitdrogen!

Jammer vond ik dat ik bij het uiteindelijk testen van de foundation merkte dat mijn potje al wat ‘gelekt had’ zoals je kan zien op onderstaande foto. Dit kan wel eens riskant worden in je makeuptasje of on the go in bijvoorbeeld je handtas.
gelekt.jpg
Let’s test: kleur en aanbrengen
Van de verkoopster krijg ik de kleur ‘Rosé 300’ en zij vertelde me dat deze kleur zeker wel licht genoeg ging zijn, maar helaas… De foundation is echt véél te donker voor mijn huidje en ook de ondertoon is volgens mij niet helemaal correct gematcht. Toch heb ik een volledige dag (thuis welliswaar) als oempa loempa rondgelopen en de foundation gedragen om alsnog het product zelf te testen.collage.jpgVoor het aanbrengen heb ik geen primer gebruikt omdat ik graag de foundation zelf goed wil uittesten en het resultaat niet wil beïnvloeden door andere producten. Stel dat ‘ie goed blijft zitten, ligt het dan aan de primer of effectief aan de foundation zelf? Hierdoor besloot ik ook om slechts de helft van het gezicht te setten met poeder en de andere helft niet, om te kijken hoe de foundation op die manier reageert.

Let’s test: formule en resultaat
Het aanbrengen zelf deed ik met een kwast en dit ging eigenlijk best vlot. Het product is niet heel erg nattig, maar liet zich toch makkelijk verdelen over het gezicht. Ook moest ik slechts enkele keren de kwast in het kussentje drukken.

Over de dekking van de foundation kan ik helaas niet veel zeggen omdat dankzij de veel te donkere kleur uiteraard al mijn roodheden en oneffenheden niet meer zichtbaar zijn. Toch heb ik wel het gevoel dat ‘ie redelijk netjes dekt en in gevallen van nood ook wel op te bouwen is.collage.jpgDe huid ziet er ook egaal uit en de foundation voelt inderdaad licht als een veertje! Het deel dat ik niet afgepoederd had ging erg snel glimmen, het andere deel van m’n gezicht bleef netjes mat.

Let’s test: na een dagje dragen?
Na een aantal uurtjes dragen moet ik toegeven dat ik het best een fijne foundation vond. Hij is lekker licht en je voelt hem dus eigenlijk nagenoeg niet zitten. Toch is het zeker aan te raden hem goed af te poederen voor het mooiste resultaat, anders glimt hij wel echt ontzettend erg.

Jammer, maar helaas van de kleur! Zou ik het dan opnieuw kopen in een betere kleur? Daar ben ik eigenlijk nog niet 100 % over uit… Het is op zich wel een aangenaam product, maar met een prijskaartje. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een foundation van Catrice die onder de 10,00 euro valt en waar ik ook heel erge fan van ben. Voor een paar euro meer, kan je zelfs voor dat geld een foundation van MAC kopen terwijl zij eerder neigen naar high end en we Yves Rocher toch vaker associëren met budgetvriendelijk. Daarnaast heb ik ook mijn bedenkingen bij het lang meegaan van zulke cushion producten.

Conclusie?
+ innovatief
+ formule en dekking
+ brengt makkelijk aan
+ voelt licht aan op de huid

– verpakking
– prijs is in mijn ogen redelijk aan de dure kant
– weinig kleuropties en zelfs de lichtere kleuren vallen erg donker uit

Moest de foundation in mijn huidskleur te koop zijn, zou ik hem zeker nog een tweede kans willen geven omdat ik de finish, dekking en het dragen van de foundation op de huid wel oprecht fijn vond. Toch vind ik hem relatief duur voor wat je krijgt, ook omdat ik heb gehoord dat cushion producten snel op zijn of uitdrogen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Pure Light Cushion Foundation van Yves Rocher is te koop in de winkels en online voor een prijs van 29,90 euro. Er zijn voorlopig 6 verschillende kleuren verkrijgbaar.

TIP: Yves Rocher heeft heel vaak acties (in de winkel, via de kraskaart die je opgestuurd krijgt als je een klantenkaart hebt, via mail, …) waardoor je hem gratis kan krijgen of met 50 % korting!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s