eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Action ‘glow & highlights’ paletten – review!

 

 

De laatste tijd hoeven bepaalde Action make-up producten helemaal niet meer onder te doen voor andere drogisterijmerken of zelfs duurdere merken, dat bewezen ze al reeds met de Bobbi Brown Shimmer Brick dupes (review hier). Stilletjes aan begon ik hier en daar iets terug te vinden over nieuwe highlightpalettes die wel eens iets zouden kunnen weghebben van de befaamde Anastasia Beverly Hills glow kits. Dus haastte ik me zo snel als ik kon naar de Action in mijn buurt op zoek naar deze pareltjes en sloeg ik mijn slag! Eenmaal thuis was ik SUPER benieuwd en ging ik meteen aan het werk met m’n review, benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat?
Officieel noemt het ‘glow & highlights palette’ en er zijn (voorlopig?) twee verschillende varianten te vinden bij de Action. Eéntje komt in een roze verpakking en bevat op het eerste gezicht voornamelijk warmere kleuren, maar ook de iets meer draagbare tinten zoals goud, roze, nude, … Als tweede is er die met de blauwe verpakking en deze bevat veel meer koelere tinten zoals een lila en een witte, maar ook iets specialere kleurtjes zoals eentje met een sterke groene ondertoon en deze lijkt ontzettend op het moonchild palette van Anastasia Beverly Hills.
collage.jpg

Verpakking
De kleuren komen in een plastic verpakking die bovenaan doorzichtig is zodat je meteen de highlighters kan zien. De achterzijde is exact hetzelfde als de achterkant van het kartonnen doosje dat er nog rond zat en hier kan je dan ook makkelijk de namen van de kleuren terugvinden. collage.jpg
In elk palette zitten maar liefst 6 verschillende kleuren en je krijgt in totaal 28 gram wat dus overeen komt met iets meer dan 4,5 gram per kleurtje. Dit is niet zo héél veel, maar ook niet extreem weinig en voor de prijs die je betaalt denk ik niet dat je hierover kan klagen. Plus je hebt natuurlijk wel 6 tinten om uit te kiezen, waardoor je dankzij afwisseling niet meteen zo snel de pan zal raken in één van de kleuren.collage.jpgOp de achterzijde vind je dan nog wat extra uitleg, de naam van de kleuren en alle ingrediënten terug. Het enige nadeel aan het kartonnen doosje vond ik dat het bovenaan ‘open’ was waardoor je het plastic deksel al kon voelen en hierdoor konden er ook al in de winkel krasjes en dergelijken op je effectieve palette komen.

Swatches – roze variant
20472573_1422230814529102_868502970_o.jpg
Van links naar rechts:  Angel White – Pale Marble – Summer Sigh – Soft Sand – Gentle Peony – Lush Terra

Swatches – blauwe variant
20543026_1424549507630566_641874485_o.jpg
Van links naar rechts: Angel White – Pale Marble – Subtle Tundra – Peaceful Calm – Purple Shadow – mild Marble

Let’s test!
Algemeen
Zoals je al kan zien op de swatches zijn de poeders ontzettend goed gepigmenteerd en zijn de kleuren lekker divers. Wel een nadeel vind ik dat er twee kleuren uit het roze palette ook exact in het blauwe palette zitten. Wanneer je dan de twee varianten aanschaft heb je niet 12 verschillende kleuren, maar eigenlijk 10 diverse kleuren omdat er twee tinten dubbel zijn… Daarnaast zijn ze wel erg poederachtig, maar niet in die extreme mate dat het stoort. Je kwast voorzichtig eventjes aftikken is voldoende om het te veel aan poeder voorzichtig te doen afnemen.
Over het algemeen hebben de producten geen overheersende geur, maar het doet mij wel een beetje denken aan de typische geur van kindermakeup die je kan vinden in speelgoedwinkels.

Roze variant
collage.jpg

Dit palette bevat de iets warmere tinten en kleuren. Ook zitten hier de iets meer draagbare tinten in zoals gelig, goud, roze, …
Zelf was ik aangenaam verrast van de eerste twee kleuren onder elkaar (Angel White & Pale Marble), deze leken erg op elkaar te lijken en super licht / wit te zijn. Bleken deze een duochrome schijn te bevatten in enerzijds blauw en anderzijds roze. Wow dat had ik even niet zien aankomen noch verwacht eigenlijk!collage1.jpgBoven van links naar rechts: zonder highlight  –  met de kleur Angel White
Onder van links naar rechts: met de kleur Pale Marble  –  met de kleur Summer Sigh

De kleuren geven echt allen een hele mooie glans en glow. Toch kan ik niet elke tint dragen als een highlighter zoals de twee roze kleurtjes. Deze zijn anders wel handig als een soort van blush toplaagje om lichtjes over een blush aan te brengen en deze wat meer glans en subtiele kleur te geven of gewoon als shimmery blush kan je deze ook gebruiken.
collage2.jpg
Boven van links naar rechts: zonder highlight  –  met de kleur Soft Sand
Onder van links naar rechts: met de kleur Gentle Peony  –  met de kleur Lush Terra

De twee kleuren in het midden onder elkaar zijn het meest draagbaar, maar vertonen toch een sterke gele en gouden ondertoon/kleur die voor super lichte huidjes volgens mij alsnog te ‘donker’ is. Hierdoor hoopte ik voor hen op de lichte tintjes, maar aangezien deze een overwegend blauwe of roze duochrome hebben, zijn deze ook niet altijd even makkelijk te dragen of te combineren. Wel voor festivals zijn deze duochrome kleuren helemaal top!

Op foto vind ik highlighter echt moeilijk vast te leggen, de roze tinten lijken eigenlijk nog best neutraal en draagbaar op de foto’s, maar geloof me in het echt zijn ze écht te donker roze op het gezicht. Ook de gouden kleur lijkt nog relatief draagbaar, maar is écht te geel en te donker voor mij.
Blauwe variant
collage.jpg
Dit palette bevat de iets koelere tinten en kleuren. Ook zitten hier de iets specialere en gewaagdere tinten in zoals groen, paars, lila, …
Zoals ik hierboven al schreef vind ik het bijzonder jammer dat de eerste twee tinten onder elkaar (Angel White & Pale Marble) exact hetzelfde zijn als in het roze palette.
collage1.jpg
Links: zonder highlight
Rechtsboven met de kleur Subtle Tundra en rechtsonder met de kleur Peaceful Calm

In dit palette zitten voor mij eigenlijk helemaal geen echte highlightkleuren… Ik zie mezelf niet meteen naar school of werk gaan met een paarse of groene streep op m’n jukbeenderen, wel zijn deze kleuren helemaal geweldig om bij een ooglook in een gelijkaardige kleur je binnenste ooghoek op te lichten. Zo past je inner corner highlight sowieso bij de look in plaats van een paarse ooglook die je dan oplicht met een goudkleurige highlighter, wat soms niet altijd even mooi past.
collage2.jpg
Links: zonder highlight
Rechtsboven met de kleur Purple Shadow en rechtsonder met de kleur Mild Marble

Opnieuw kan je net zoals bij het roze palette de kleuren wel subtiel neutraliseren door ze te mengen met een andere meer draagbare highlighter uit je eigen stash zodat ze wat draagbaarder of lichter worden. Bijvoorbeeld de paarse tint mixen met een koele witte highlighter zodat deze subtiel lila wordt en wel leuk staat bij een paarse lip of paarse ooglook.

Sommige van deze tinten lijken op foto opnieuw weer relatief nog draagbaar, maar geloof me in het echt zijn ze of té groen of té grijs en vallen ze echt ontzettend op. Je krijgt echt een gekleurde streep op je gezicht die ontzettend opvallend is.

Conclusie
Zijn deze palettes van Action een aanrader? Ja en neen…

Ja omdat ze nog geen 3 euro per stuk kosten en je maar liefst 28 gram aan 6 verschillende kleuren krijgt per doosje die goed gepigmenteerd zijn en oprecht een hele mooie glans geven! Kan je veel tinten effectief als highlighter gebruiken? Dit hangt van je huidskleur af, hoe gewaagd je over straat wil gaan, … Toch zijn ze zeker super om te gebruiken in de binnenste ooghoeken of zelfs als oogschaduws, blushtoppers, om te mengen met een iets meer standaard highlighters uit je stash, … Om mee te spelen, te experimenteren, festivals, gewaagde en speciale looks, … zijn deze zeker de moeite waard want de kwaliteit is effectief aanwezig!

Neen indien je deze paletten wil om echt te gebruiken als enkel en alleen highlighters voor alledaags gebruik, dan zou ik toch ondanks het voordelige prijsje de doosjes skippen. Voor die prijs kan je evengoed bij Kruidvat of Etos een mooie everyday draagbare highlighter kopen van bijvoorbeeld Essence, Catrice, I Heart Makeup, …

Zelf zal ik deze doosjes ook niet bij mijn highlighters steken, maar bij de oogschaduwpaletten in mijn stash omdat ik ze gewoonweg niet meer zal gebruiken om mee te highlighten op m’n gezicht. Enkel en alleen voor in de binnenste ooghoek of af en toe in een ooglook op het ooglid. Misschien komen ze ook nog wel eens van pas voor een festival, thema feestje, uitgaan, …

Prijs en verkrijgbaarheid
Deze paletten zijn te koop bij Actionfilialen en ik betaalde 2,55 euro per doosje.

6 gedachten over “Action ‘glow & highlights’ paletten – review!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s