aanraders·ervaring·wat je moet weten over

Korte en makkelijke skincare routine voor gemengde tot vette huid + ALGEMENE TIPS!

collage
Bijna elke dag draag ik makeup, ben ik ermee aan het spelen, experimenteer of test ik diverse looks en producten, … Daarom is het natuurlijk belangrijk om mijn gezichtshuid goed te verzorgen en te ‘onderhouden’, benieuwd hoe ik dit doe en welke producten ik gebruik? Lees dan snel verder!

Hieronder wil ik jullie tonen dat een rustige huid die in balans is, makkelijk kan en je niet nodeloos veel of dure producten moet aanschaffen. Ook geef ik onderaan nog wat algemene tips, waar hopelijk ieder huidje wat aan heeft.

Over mijn huid
Voor ik van wal steek met verschillende stappen, tip & tricks, diverse producten, … wil ik jullie kort eventjes een beeld over mijn gezicht en mijn huid scheppen zodat de rest hieronder wat duidelijker is. Allereerst is mijn huid eigenlijk vrij gemakkelijk, hiermee bedoel ik dat ik echt zo goed als alle producten makkelijk kan verdragen en eigenlijk nooit last zal hebben wanneer ik wissel van producten of eens een staaltje uittest. Ook reageert mijn huid niet gevoelig op bepaalde stoffen en moet ik dus niet oppassen met bepaalde ingrediënten of dergelijken.

Anderzijds is mijn huid toch een beetje lastig in het opzicht dat de manier van aanvoelen en eruit zien verschilt van dag tot dag. Dit is ook vaak afhankelijk van bijvoorbeeld werkdruk, stress, vele dagen vroeg op, het weer buiten is redelijk koud, … Hierdoor kan het zijn dat mijn huid soms wat droger aanvoelt en snakt naar hydratatie, toch is ze soms ook vetter, glimt ze en steekt er al eens een puistje te kop op. Mijn huid zou ik het beste omschrijven algemeen als een gemengde huid die toch het merendeel van de tijd wat aan de vette kant is, niet extreem maar toch. Heel droog wordt mijn huid nooit omdat ze dus wat naar het vette neigt.

Om dit aan te pakken en dus in te spelen op de verrassing van die dag van mijn gezichtshuid, heb ik best wat productjes in de kast staan én een uitgebreid aanbod aan super werkende maskertjes van de Action (review hier). Toch is m’n routine vrij makkelijk, simpel en snel! Een heel uitgebreide routine die dagelijks de nodige tijd en stappen vraagt, is echt niets voor mij dit zou ik gewoonweg niet vol houden en laat nu net regelmaat hét belangrijkste zijn bij het verzorgen van je huid.
 

Producten en aanbod Yves Rocher
Hieronder komen ook de producten aan bod die ikzelf altijd gebruik, je zal zien dat er heel veel van Yves Rocher bij zit dus even een kleine disclaimer: ik word absoluut niet gesponsord, betaalt of wat dan ook door dit merk. Het zijn naar mijn mening echt oprecht super fijne skincare producten die ik al jarenlang met veel liefde gebruik en telkens opnieuw koop.

Daarnaast hebben ze ook een aantal verschillende lijnen naargelang de huidtypes (bijvoorbeeld blauwe lijn om te hydrateren, de groene lijn om te matteren, de roze lijn voor gevoelige huidjes, …) en beschikt elke lijn over zowel een lotion, een masker, een dagcrème, een washgel, … voor een volledige routine voor elk huidtype. Omdat mijn huid van hier naar daar afwisselt, zijn het voor mij betaalbare producten die goed hun werk doen en zo kan ik lekker makkelijk combineren doorheen de lijnen met het gebruik van een lotion uit de ene lijn en een oogcrème tegelijkertijd uit een ander lijn. Zo maak ik een eigen skincare lijn op maat, aangepast aan men eigen huidje.

Elke dag
in de ochtend – 2 stappen
~ Wanneer ik opsta, ga ik altijd direct mijn gezicht eventjes wassen met gewoonweg simpel een washandje en wat koud water. Zo ben je niet meteen alleen goed wakker, het voelt ook verkoelend aan aan de vermoeide ogen.19339872_1379804645438386_1844762488_o.jpg

~ Verder breng ik géén lotion, dagcrème, serum of andere producten aan omdat ik hier persoonlijk zelf niet zo’n fan van ben aangezien ik nadien ook nog makeup aanbreng met hieronder een primer. Anders krijg ik al snel het gevoel dat er maar lagen en lagen op m’n gezicht gekwakt worden en ik heb gewoonweg ook het geduld niet om te wachten tot elke stap ingetrokken zou zijn.

~ Bij het opmaken en aanbrengen van makeup is het meteen de geschikte moment om hier en daar snel wat wenkbrauwhaartjes te epileren. Dit doe ik uiteraard niet élke dag, maar wel bijna elke dag. Zo haal ik meteen weg wat me dwars zit en zo zijn het telkens slechts een paar haartjes per keer. Zo is het ook veel makkelijk om het model in tact te houden.

in de avond – 3 stappen
~ Uiteraard haal ik elke avond uitgebreid alle makeup er af. Hoe ik dit doe wisselt een beetje af, de ene keer gebruik ik een makeupwipe van Kruidvat eigen merk en de andere keer een remover van Cien uit de Lidl (review hier) met watjes. Nadien ga ik er nog eventjes snel overheen met wat fris water en een washandje om niet alleen de laatste restjes makeup, maar ook de laatste restjes remover weg te nemen van de huid.
makeup removen.PNG

~ Een optionele stap die ik niet altijd uitvoer, maar afhankelijk is van tijd (lees: zin) en hoe erg het al dan niet gesteld is met mijn huid en dit is het aanbrengen van een lotion. Zelf heb ik 2 lotions, eentje om te hydrateren (wanneer men huidje echt droog is, bijvoorbeeld in de winter) en eentje tegen puistjes (wanneer er een break out is of mijn huid extra vet is). Dit is een stap die ik zeker regelmatig oversla omdat het voor mij persoonlijk niet echt een must is en vooral van pas komt wanneer mijn huid hier echt behoefte aan heeft (dus exteem droog of extreem vettig met onzuiverheden).
lotion.PNG

~ Hierna breng ik een erwtje product aan op mijn beide ringvingers en dit breng ik aan onder de ogen. Momenteel gebruik ik een oogcrème van Yves Rocher voor gevoelige ogen omdat andere producten vaak een branderig gevoel geven. Dit omdat mijn ogen nu eenmaal vermoeid zijn van te lezen, te werken op de pc, te makeuppen, makeup eraf te wrijven, … Zo kan dit gedurende de nacht goed intrekken en merk ik wel dat bij het opstaan men ogen veel minder puffy aanvoelen.
oogcreme.PNG

~ Nu poets ik mijn tanden. Dit heeft niet echt veel met skincare te maken, maar zo kan wel de oogcrème even intrekken alvorens ik verder ga met de volgende stap en verlies ik geen tijd.

~ Als laatste breng ik nu nog een crème aan op het gezicht (zonder SPF!, dit is alleen handig bij het gebruik van dagcrèmes, maar niet zo heel goed voor de huid ’s nachts). Afhankelijk van hoe mijn huid eruit ziet of aanvoelt kies ik voor een hydraterende, super voedende of matterende crème. Een dun laagje is meer dan voldoende en dit kan dan lekker intrekken terwijl je nog wat in bed ligt, wat tv kijkt, … Ook gedurende de nacht kan het product dieper doorwerken, daarom vind ik het veel fijner om ’s avonds crème aan te brengen in plaats van overdag of in  de ochtend.
creme.PNG

Elke week – circa 2 à 3x per week
Bij het in bad of onder de douche gaan gebruik ik graag een gezichtspeeling en washgel voor een net iets diepere reiniging dan mijn alledaagse avondroutine. Zo kan je echt de poriën proper maken en je gezicht wat opfrissen, dode huidcellen weghalen, … Persoonlijk ben ik geen fan van dit alle dagen te doen omdat dit niet heel erg aangenaam is voor je huid, vooral niet voor gevoelige huidjes en omdat het ook te veel tijd en te veel gedoe is om elke avond mee bezig te zijn.
washgel en scrub.PNG

De peeling gebruik ik al jaren van Yves Rocher en van de washgel heb ik 2 variaties. Eentje om te hydrateren voor wanneer men huid droog is en eentje tegen puistjes en mee-eters wanneer de huid wat vetter is. Afhankelijk van de staat van mijn huid, neem ik één van de twee dan mee in bad of onder de douche.

Na bad of douche en de reiniging met peeling en washgel wil ik mijn huid voornamelijk open laten zodat ze kan ‘kalmeren’ en ‘ademen’. Daarom kies ik ervoor om dus hierna geen producten aan te brengen en dit pas voor het slapen gaan te doen. In geval van nood kan ik wel weer optioneel kiezen voor wat lotion luchtig aan te brengen met een wattenschijfje.

Af en toe
Het aanbrengen van een masker hangt er vanaf wanneer ik vind dat mijn huid hierom vraagt, wanneer ikzelf wat wil relaxen, tijd heb, … Afhankelijk van mijn huidje kies ik dan een gepast masker op de moment zelf. Tijdens examenperiodes wanneer mijn huid vaak vermoeid is, kan het al eens vaker zijn dat ik een maskertje leg, ook in de winter wanneer men huid droger is, komt een masker regelmatiger van pas.
maskers.PNG

Enkele keren per jaar ga ik eens langs bij een schoonheidsspecialiste of schoonheidsinstituut voor een volledige gelaatsverzorging die aangepast is naar je huid. Dit bijvoorbeeld wanneer ik een cadeaubon heb gekregen, want het is natuurlijk niet zo heel goedkoop. Zij kunnen je advies geven en je kan er ook terecht met eventuele vragen waar je zelf mee zit, daarnaast doet het ontzettend goed om je huid eens een intense reiniging en verzorging te gunnen.
 

Algemene tips
~ zoek producten die voor jou werken en blijf hier dan ook bij

De juiste producten zoeken is niet altijd gemakkelijk, maar laat je eens adviseren bij een schoonheidsspecialiste, een winkel, de apotheek, een huidarts, … Probeer zelf wat uit, geef producten ook de kans om te werken (soms moet je iets wel een maand gebruiken alvorens het effect zichtbaar wordt ; soms zal je huid eerst niet helemaal oké reageren zoals je wil en nadien wél omdat het zich even moet aanpassen). Regelmatig wisselen tussen diverse producten is een no go, zo heeft je huid geen ‘vaste aanklamping’ en kunnen producten ook hun werk niet doen.

~ regelmaat!
Het allerbelangrijkste volgens mij is het volhouden van een bepaalde routine en je hiervoor telkens opnieuw eventjes inzetten. Lui zijn en geen tijd maken zijn dus uit den boze! Daarom is het aan te raden een korte, snelle en simpele routine voor jezelf in elkaar te steken die je zeker makkelijk kan volhouden. Het is veel effectiever om elke dag je huid licht te verzorgen en bijvoorbeeld een dun laagje aan te brengen van een bepaalde crème, dan 1x per maand heel uitgebreid aan te slag te gaan en een dikke laag crème te smeren.

~ leer je huid ‘lezen’ en hierop inspelen
Bekijk alvorens aan de slag te gaan je huid eens goed van dichtbij en voel er ook aan. Zo kan je vaak zelf afleiden wat je huid op die moment nodig heeft, is ze vermoeid? Is ze droog? Voelt ze vet aan? Op basis hiervan kan je inspelen op waar jouw huid behoefte aan heeft en bijvoorbeeld een geschikt maskertje kiezen.

Hoe probeer jij je huid te verzorgen? Wat zijn jouw favoriete skincare musthaves?
Laat het weten in de reacties!

Liefs, Romy

3 gedachten over “Korte en makkelijke skincare routine voor gemengde tot vette huid + ALGEMENE TIPS!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s