collectie·eerste indruk·nieuws·update

Eventjes piepen in de assortimentsupdate van Catrice voorjaar 2018 + eerste indruk

catrice
Yes, it’s that time again! Essence en Catrice vernieuwen twee keer per jaar hun assortiment, namelijk in het najaar en in het voorjaar. Stilletje aan begin ik hier en daar bij bloggers eerste indrukken en sneak peeks te zien dus werd ik ontzettend nieuwsgierig. Binnenkort zullen ze in de rekken liggen bij onder andere Kruidvat, benieuwd welke producten er dit keer bij komen? Welke lijken mij de moeite waard en welke wat minder? Kom het allemaal snel te weten!

Kleine disclaimer eventjes vooraf, ik toon jullie niet alle nieuwe producten in alle nieuwe kleuren, want het is gewoon zó immens veel! Hieronder toon ik vooral de producten die mij opvielen of me wel interessant lijken. De volledige collectie van alle nieuwe producten kan je vinden op de website van Catrice zelf.

TOOLS
Starten zal ik doen met datgene wat mij niet meteen heel enthousiast maakt en dat zijn de tools. Hiermee bedoelen ze dus hulpmiddeltjes of leuke accessoires zoals kwastjes, iets om nepwimpers mee aan te brengen, sponsjes, … Persoonlijk in de winkel zelf schenk ik hier niet al te veel aandacht aan en heb ik nog nooit denk ik een tool van Catrice gekocht.
Er zitten twee nieuwe tools bij dit voorjaar en dat zijn:

~ SILICONIC Eyeshadow Shader Brush
silicone kwast.PNG
Een silicone kwastje voor kleurtjes aan te brengen op je oogleden, zo’n beetje dat ‘panlikker’ idee. Ze spelen hier wel in op de hype die nog altijd gaande is in verband met die silicone kwasten en vooral die silicone beautyblender wannabe. Catrice zelf beweert dat het makkelijker schoon te maken is en dat het inderdaad minder product verkwist omdat het geen product opneemt. Mij lijkt het niet zo fijn, misschien is het wel wat voor crème oogschaduw, maar hé daar bestaan al genoeg gewone kwasten voor dus deze zou ik zelf niet kopen.

~ Stick a Mirror


Verschillende formaten van spiegeltjes die je op diverse (Catrice) producten of andere voorwerpen zoals je telefoon kan kleven, zo heb je overal en altijd een spiegeltje bij de hand. Wel lekker handig gevonden dit, maar niet iets dat ik zelf meteen zou kopen.

 

NAGELS
Jullie weten natuurlijk dat ik zelf gelnagels heb, dus sowieso niets zou aanschaffen van de nagelcollectie. Toch laat ik jullie enkele toffe items uit de update zien.

Uiteraard komen er wat nieuwe kleurlakjes bij van geel en rood, tot nudekleurtjes met een pearly glansje of donkere tinten met een glittertje. Daarnaast zag ik ook nog de:
~ LuxChrome Nail Powder Kit
nailpoeder.PNG
Een setje van 3 potjes met poeder dat je over je nagellak kan aanbrengen voor een chrome-achtig effect. Zulke poedertjes ken ik natuurlijk van ook bij de gelnagels (denk maar aan mijn cameleon nageltjes), benieuwd of deze ook zulk mooi effect kunnen geven!

~ Shake & Seal Top Coat
shake & seal.PNG
Catrice brengt 5 soorten binnen de Shake & Seal Top Coat lijn in diverse kleuren zoals blauw, maar ook roze of paars. Wat ik hier van begrepen heb is dat het dus een topcoat is die je kan aanbrengen over een kleurtje, maar ook gewoon volledig op zichzelf en die een lichte subtiele kleur en shimmer zou geven aan de nagels. Of het dan de bedoeling is dat je de drie delen door elkaar schudt voor gebruik, is me niet 100 % duidelijk, maar lijkt me gezien de naam wel zo?

 

GEZICHT
Persoonlijk ben ik wel een fan van de gezichtsproducten van Catrice, als ik kijk naar mijn everyday make-uptasje zitten er op het gebied van de basis eigenlijk zo goed als alleen maar Catrice producten in. Zo denk ik aan mijn concealer, foundation en poeder.

~ Prime and Fine Fixing Spray (Anti-shine & Dewy Glow)
spray.PNG
Oee leuk dit, twee verschillende busjes fixing spray, ééntje voor mensen die graag wat meer glowy skin willen en ééntje voor mensen die liever een matte en niet-blinkende huid willen. Catrice zelf zegt dat je deze sprays kan gebruiken voor je make-up routine als een soort van primer om je huid goed te preppen, ook na dat je volledige make-up er op zit om ervoor te zorgen dat alles beter en langer blijft zitten én zelfs tussentijds om je make-up een snelle ‘boost’ te geven. Ik ga eerlijk zijn, naar dit product ben ik best wel benieuwd en als ik hem tegenkom bij Kruidvat koop ik hem meteen!

~ Galactic Highlighter Drops 010 Spaceshuttle
LIQUID DROPPER.PNG
Oké oké, zulke pipetjes hebben we ondertussen al heel erg vaak gezien in primers, foundations en dus ook bij vele vloeibare highlighters. Hij belooft wel holografisch te zijn en als ik de swatch zie zou het een beetje een rosegold-effect zijn, wel mooi hoor!

Over deze twijfel ik een beetje omdat ik gewoonweg vloeibare of crème producten voor het gezicht (op foundation en concealer na dan) niet echt vaak gebruik… Daarnaast ga ik de vloeibare versie van mijn all time favo Mary-Lou Manizer highlighter heel binnenkort bestellen, dus heb ik deze van Catrice dan ook nog nodig? Ik denk dat ik hem eens ga swatchen in de winkel en op basis daarvan beslis of ik hem persé hebben wil of niet.

~ … In A Box
box 1.PNG
Catrice komt met vier grotere gezichtspaletten waar naargelang het thema van het palette diverse producten inzitten voor je volledige gezicht. Je hebt er een vrij standaard met blushes en bronzer, ook is er een palette met alleen maar highlighters, eentje met wat colourcorrecting achtige poeders en als laatste ééntje met een holografisch thema. Zelf zou ik dit niet meteen kopen omdat ik gewoonweg al heel veel losse soortgelijke producten heb en ik weet dat ik zo’n kitjes niet direct gebruik. Misschien wel de moeite waard als je meteen een pak producten in één wil of voor op vakantie!

Wel ben ik super enthousiast over iets dat ze gedaan hebben met hun concealers, meer hierover lees je zo meteen in m’n eindoordeel.

LIPPEN
Op het gebied van de lippen komen er uiteraard nieuwe lipkleurtjes in het assortiment van al reeds bestaande lipsticks, ook zag ik een aantal paletten waar dan verschillende kleuren lipstick in zitten. Toch sprong één van deze lippaletten mij direct in het oog:
~ Lip Artist PRO Palette
collage.jpg

links: Catrice en rechts: Anastasia Beverly Hills

Misschien is het jou ook opgevallen, maar dit is echt ontzettend sterk gelijkend op het lippalette van Anastasia Beverly Hills, zou dit misschien een goede budgetvriendelijke dupe zijn?! Als ik de paletten naast elkaar zie, zie je duidelijk wel een verschil, maar we kunnen er niet om liegen het palette van Catrice is duidelijk geïnspireerd op dat van ABH.

In het palette zitten dus heel uiteenlopende kleurtjes van nude, roze tot zwart, wit en paars. Je kan de kleuren zo aanbrengen, maar evengoed mengen met elkaar of met bestaande lipkleuren/lipglossen/lipbalsems die je al hebt liggen in je stash. Handig voor wie graag afwisselt of eens creatief wil experimenteren met make-up!

Over deze twijfel ik ook een beetje, omdat het misschien als Make-up Artiste wel handig kan zijn, maar heb ik dit écht nodig en hoe zou het met de kwaliteit zijn? Veel merken (waaronder Essence, NYX en Catrice zelf) bieden losse lipsticks aan in ‘zotte’ kleuren, dus misschien dat ik ze dan beter los aankoop omdat ik het palette vooral voor deze meer out of the box tinten zou aanschaffen, van de andere kleuren heb ik meer dan genoeg.

~ Prisma Lip Glaze
lipgloss 1
Lipgloss is de laatste tijd weer helemaal terug van weggeweest en Catrice combineert deze trend met de hype van holografische effecten. Er zijn maar liefst 8 verschillende tinten om uit te kiezen die elk een ander effect of kleurtje aan je lippen geven, je kan ze zo dragen op je lippen of over een lipstick naargelang het gewenste effect. Sommige kleuren lipstick zorgen er net voor dat je het effect van de holografische lipgloss nog sterker ziet.
lipgloss 2.PNG
Over dit product ben ik net zoals de fixing spray écht heel enthousiast! Niet dat ik de allergrootste lipgloss fan ben, maar met zo’n tof effectje wil ik het zeker eens een kans geven. Een tijdje terug had Sigma Beauty gelijkaardige lipglosses in hun assortiment, maar deze zijn ondertussen verdwenen en ik baalde stiekem toch een beetje dat ik niet ééntje of meerdere hiervan had aangeschaft. Diegene die ik op het oog heb is in de kleur 020 Princess Peach (of misschien 030 Dazzling Starboy), deze lijken mij een beetje rosegold!

OGEN
Voor hun ooggamma uit te breiden of te vernieuwen, zijn ze vooral gegaan voor het systeem van je eigen palette te kunnen creëren. Ze bieden dus een leeg palette aan waar je 4 van hun Art Couleur oogschaduws in kwijt kan. Deze mono oogschaduwpotjes koop je wel nog in een vaste verpakking en niet in een losse pan (zoals bijvoorbeeld bij Mac of Essence kan), je kan ze dan hieruit klikken en vastmaken in het lege voorziene palette. Zo kan je dus je eigen droompalette samenstellen of de volgorde regelmatig wijzigingen, …
lossepalette

~ Brow Hero 2in1 Brow Pomade & Camouflage Waterproof
brow pot.PNG
browiesss.PNG
Pfoe een hele mond vol dit! Wel een zeer interessant product dit, het is een potje met daarin een brow pomade oftewel een creamy product voor je wenkbrauwen (zoiets als Anastasia Beverly Hills ook heeft) en er zit meteen ook een concealerkleurtje bij om nadien je foutjes weg te werken én zo dus supah clean Instagramproof wenkies te creëren. Ook hier ben ik wel benieuwd naar en wanneer ik de kleuren eventjes kan checken in de winkel (er zijn namelijk maar twee *zucht*), vind ik hopelijk een passend tintje voor mij en ga ik deze zeker uittesten!

Eindoordeel
Toen ik de nieuwe productjes van nauw ging bekijken bij het maken van deze blogpost, las ik dat heel veel van hun producten volledig veganistisch zouden zijn. Dit verraste me wel echt op een positieve manier moet ik zeggen! Vooral omdat tegenwoordig meer en meer mensen hier toch naar opzoek zijn of hier echt wel rekening mee houden, zo heb je dus ook een budgetvriendelijke optie.

Tussen de concealers, zag ik dat ze van hun bekende ‘Liquid Camouflage – High Coverage Concealer’ (die echt wel heel goed is trouwens) meer kleurtjes uitbrengen, geweldig dit! Eerst waren er maar een kleurtje of 2 à 3 die allen heel erg op elkaar leken en ook vrij licht waren. Nu spot ik ééntje met een roze ondertoon en een iets dieper kleurtje voor de dames onder ons met een iets gebruindere huid, heel fijn!

Wat me wel opviel is dat ik best wel veel donkere tinten zie terugkomen, zowel in de lipsticks als in de nagellakjes en dit voor een voorjaarscollectie? Dat vind ik wel een beetje tegenstrijdig, pas op zulke tinten vind ik echt geweldig, maar misschien eerder voor de herfst en dus een najaarscollectie.

Als ik geen gelnagels had, zou ik wel eens een kijkje nemen naar de nagellakjes van Catrice want er leken wel mooie en toffe (ook holografische en kleurschifting) lakjes in de lijn te zitten. Verder ben ik wel benieuwd naar de anti-shine fixing spray omdat ik nogal een vette huid heb die snel gaat glimmen (wie wil een review?!), alsook die holografische lipglosses en misschien enkele nieuwe kleurtjes uit de matte lipsticks.

 

Prijs en verkrijgbaarheid
De producten zullen van zodra jullie dit lezen best wel snel verschijnen (of ze zijn er al) in diverse Kruidvatwinkels (ook online op hun website) en grotere Catrice rekken, de prijsjes zijn natuurlijk budgetproof en variëren waarschijnlijk tussen de 2 à 10 euro naargelang het product.

Voor het volledige overzicht van alle nieuwe producten die in de wijziging zullen zitten, verwijs ik jullie graag door naar de website van Catrice zelf.

Welke producten trekken jouw aandacht?
Wat ga jij misschien wel aanschaffen?

Liefs, Romy

6 gedachten over “Eventjes piepen in de assortimentsupdate van Catrice voorjaar 2018 + eerste indruk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s