beauty battle·eerste indruk·ervaring·review

Beauty Battle – glitterlijm: Make-up Studio versus NYX

16586637_1254892374596281_722238143_o.jpg

Bij de opening van de NYX winkel te Antwerpen kocht ik naast heel wat lipproductjes ook de befaamde glitter glue. Deze stond al langer op het ‘nog te reviewen lijstje’, maar het leek me wel tof om hem ineens te vergelijken met een andere bekende de 2-way gel van Make-up Studio in een “Beauty Battle”!

Wat?
Heel veel merken van high end tot budgetproof verkopen tegenwoordig wel één of ander product dat ervoor zorgt dat glitters veel beter blijven kleven. Zelf hoorde ik altijd dat de Too Faced glitter glue en de glitter base van Lit Cosmetics heel fijn waren, helaas zijn dit niet de goedkoopste merken én geraak je er hier in België niet zo makkelijk aan.

Een tijdje terug kwam ik in Nederland een Make-up Studio tegen en kocht er de 2-way gel, een product dat ervoor zou moeten zorgen dat glitters en glimmers blijven plakken.
(Naast de 2-way gel kocht ik ook nog een oogschaduw, waar ik trouwens super tevreden over ben!)
De laatste tijd hoorde ik ook heel veel goeds over de glitter primer van het budgetvriendelijke merk NYX en toen ik deze in het schap zag liggen, nam ik ook deze mee.

Vandaag besloot ik om deze twee gelijkaardige producten met hetzelfde doel tegenover elkaar te zetten en slechts één tot ultieme winnaar te verkiezen!

Verpakking?
collageM.jpg
Het kwastje waarmee de 2-way gel komt is enerzijds leuk en anderzijds ook weer totaal niet. Indien je op een moeilijke plek glitter zou willen aanzetten (bv. eyeliner, binnenste ooghoek, onderste wimperrand, …) is het makkelijk om met het fijne en dunne kwastje heel precies te werk te kunnen gaan. Anderzijds om het product op een grotere oppervlakte (bv. ooglid) aan te brengen, is dit minder fijn en zorgt het er meteen voor dat je kwastje ‘viezig’ wordt van de oogschaduw die eraan blijft hangen.

collageN.jpg
De primer van NYX daarentegen heeft geen kwastje, maar knijp je gewoon uit het tubetje wat op je hand of vinger. Dit kan je dan of met je vinger meteen aanbrengen op je ooglid, of je dept een kwastje in het product dat op je hand geknepen is en zo kan je alsnog fijn en precies te werk gaan (afhankelijk van welk kwastje je gebruikt). Door de tube vind ik dit toch net iets properder en netter.

In gebruik?
Wanneer ik de producten aanbreng voel ik meteen dat het twee totaal andere substanties zijn. Die van Make-up Studio is vrij waterachtig en erg nat. Terwijl de primer van NYX veel plakkeriger aanvoelt, op het ooglid is dit toch fijner dan het natte en waterige gevoel dat de 2-way gel geeft. In de swatches zie je meteen al duidelijk verschil tussen de 2-way gel en de glitter primer, die van NYX neemt de glitters véél beter op en het eindresultaat is ook een pak mooier.

16667101_1254892354596283_1278440976_o.jpglosse glitters – glitters met 2-way gel – glitters met de glitterprimer van NYX

Bij gebruik in ooglooks prefereer ik opnieuw de primer van NYX omdat hij de glitters effectief doet plakken. Als je voorzichtig dept, breng je je ooglook en oogschaduw niet in de ‘war’ én kan je toch de primer netjes verspreiden over je ooglid. Verder heb je echt extreem weinig nodig (nog kleiner dan een druppeltje water) om glitters aan te brengen over je hele ooglid, dit product van NYX is super zuinig in gebruik. Daarna dep je gewoon voorzichtig met een kwastje te glitters aan daar waar je de primer aanbracht, ze blijven echt makkelijk kleven!

16667859_1254892307929621_1308044232_o.jpg
losse glitters – glitters met 2-way gel – glitters met de glitterprimer van NYX

De 2-way gel is zo nat en door met het kwastje te wrijven of te deppen verschuift zelfs je oogschaduw (lekker zonde van je ooglook). Nadien blijven ook de glitters totaal niet plakken.
Het geeft een heel onaangenaam gevoel want je ooglid is vochtig en een beetje viezig omdat de oogschaduw overal door elkaar gegleden is én als toppunt blijft er totaal geen glitter netjes hangen. Heel erg jammer, maar al je harde werk om een top look te maken is allemaal voor niets geweest. De ogen zien eruit alsof je na een stevig nachtje feesten bent gaan douchen en slapen met je oogmakeup er nog op, niet echt het resultaat waar we voor gaan…
Doe ik iets fout? Moet ik langer wachten tot hij wat minder nat is? Hoe dan ook slaag ik er niet in om de 2-way gel te doen werken… Spijtig!

collage
Dit pigmentje van Mac (sized to go in de kleur ‘Rose’) werkt ook prima zonder lijm, maar voor dit artikel besloot ik het toch eens te testen:
losse pigmentje  – pigmentje met 2-way gel – pigmentje met de glitterprimer van NYX

Conclusie
Helaas moet de 2-way gel echt wel het onderspit delven voor de glitterprimer van NYX.
De primer van NYX is een tikje goedkoper, je hebt er super weinig van nodig waardoor hij super lang mee gaat én last but not least werkt ‘ie helemaal G-E-W-E-L-D-I-G!
Dit is mijn absolute favoriet en zou nooit nog een ander product om glitters aan te brengen kopen, de 2-way gel van Make-up Studio zie ik mezelf in de toekomst niet meer gebruiken. Deze zal ik dan ook doorgeven aan iemand anders of zelfs weggooien.

Prijs en verkrijgbaarheid
~ De glitter primer van NYX is te koop via hun website, de website van Douglas en in de eigen winkelfilialen van NYX voor iets meer dan 9,00 euro.

~ De 2-way gel van Make-up Studio is verkrijgbaar via hun website en uiteraard ook in hun winkels voor een kleine 15,00 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s