aanraders·eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Goedkope dupe van extreem dure wasmatjes voor propere kwasten?! – Practk Palmat review

26692947_1569494056469443_1845097109_o

Onlangs kwam ik op één van m’n favoriete make-up webshops een veel goedkoper alternatief tegen van zo’n dure Sigma wasmat, een handig hulpmiddel bij het schoonmaken van je kwasten. Met Kerstmis heb ik deze onder andere met nog andere fantastisch leuke cadeautjes gekregen van mijn lieve vriend, benieuwd of dit goedkope alternatief net zo goed werkt als de 4x duurdere versies? Lees dan snel verder!

Waarom?
Sinds september volg ik een make-up artist opleiding aan de Syntra AB en naast mijn eigen gewone kwasten, heb ik nu dus ook een uitgebreide kwastenset speciaal enkel en alleen voor de lessen en naar de toekomst toe voor m’n klantjes. Gezien het elke week les is, ben ik dus elke week druk in de weer met het wassen van de gebruikte kwasten zodat ze proper zijn voor de volgende les. Zo kan ik niet alleen veel beter en properder werken omdat alle product en kleur uit de borstels is, het is ook hygiënischer gezien je elke week een ander model meeneemt.

Zelf had ik een kleine brush egg en een zelfgemaakt wasbordje, dit was zeker prima voor die paar keer per jaar dat ik mijn eigen kwasten waste. Nu ik elke week een hele ‘wasrij’ (letterlijk) voor me heb, was ik opzoek naar nog iets praktischer en sneller zonder een fortuin uit te geven. Zo kwam ik toevallig bij dit goedkope matje op Boozyshop.

Benieuwd hoe ik mijn kwasten was? Wat ik allemaal gebruik? Hoe je het kan doen zonder wasmatje én hoe je zelf een super cheap DIY wasmatje kan maken? Check dan zeker hier mijn reeds eerder verschenen blogartikel voor alles wat je moet en wil weten over het schoonmaken van je kwasten!

Tussentijds je kwasten een beetje proper houden zonder gebruik van water kan ook met een handige tool, die ik hier een tijdje terug reviewde.

Verpakking
Bij het uitpakken van het matje met kerstavond was ik zo enthousiast dat ik het meteen uit de verpakking haalde en er niet had bij stilgestaan om dit voorzichtig te doen of überhaupt de verpakking bij te houden om er een review van te schrijven (slim, Romy héél slim als blogger). In ieder geval zal ik hieronder een foto tonen van op de webshop zodat jullie toch een idee hebben van de verpakking.
collage.jpg
Persoonlijk ben ik niet echt een fan, het is een beetje heftig en wat pop-art-achtig van stijl. Wat me wel meteen opviel is dat (en dit wist ik vooraf niet!) er onder het merk ‘Practk’ staat “by Sigma Beauty”, wat een aangename verrassing dat het dus eigenlijk van ‘hetzelfde’ merk is als die dure matten van rond de 40 euro. Dat belooft alvast veel goeds!

Wat?
Het matje zelf is dus niet al te groot wat makkelijk is om ergens mee naar toe te nemen of om op te bergen. Door middel van het siliconen materiaal en de verschillende structuren worden je kwasten super goed en diep gereinigd, de structuren zorgen er namelijk voor dat je echt tussen elk haartje kan komen met je product (bv. babyshampoo) of water.
collage.jpg

Je kan het op 2 manieren gebruiken:
~ in je wasbak kleven door middel van de 6 zuignapjes
~ rond je hand binden met de ‘riempjes’ en zo zit het ook tussen 2 vingers nog extra vast
26653065_1568390846579764_178461974_o
collage1.jpg
Daarnaast heeft het ook 2 verschillende cirkels, eentje met wat grotere en ruwere vormen voor de grote kwasten en eentje met wat fijnere en kleinere structuren voor de kleine kwastjes.

Let’s test!
Tijdens de eerste wasbeurt dacht ik gelijk wat een fail is dit… Het matje bleef super slecht aan mijn wasbak kleven en toen ik er met de kwast lichtdrukkend overheen ging (je moet hem tenslotte wel schoonmaken toch?) om alle haartjes goed proper te krijgen en alles lekker te laten schuimen, kwam het matje steeds los en vloog het alle kanten van de wasbak op. Niet prettig!
collage.jpg
Dan ben ik maar gegaan voor opties 2 waarbij je het matje rond je hand vastmaakt met de riempjes en dit werkte gelukkig wél heel erg fijn, wat een opluchting. Zo heb ik dan eerst de grove kant op mijn handpalm gebruikt voor de grote kwasten en nadien het matje omgedraaid voor de oogkwastjes.
26613943_1568390763246439_1050679589_o.jpg

Gelukkig kwam mijn vriend me nadien te hulp snellen en heeft hij enkele opties uitgeprobeerd waarbij of de wasbak nat was en de zuignappen droog of andersom of … Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat de wasmat het beste blijft vastzitten als zowel de zuignappen als de wasbak droog zijn.

Eindoordeel
Ik ben na enkele keren gebruik en eens je weet hoe je het moet aanpakken echt heel tevreden van deze mat. Het spoelt vlot af, je kan het makkelijk afdrogen, stockeren, … Daarnaast vind ik het ook fijn dat je twee kanten hebt voor zowel de gezichts- als de oogkwasten. Al m’n kwasten waren in een handomdraai ontzettend proper. Kortom een topproduct als je het mij vraagt, zeker voor wanneer je heel veel kwasten hebt of ze heel vaak wil schoonmaken, is het zeker de investering waard! Daarnaast in vergelijking met veel andere duurdere alternatieven is dit in mijn ogen de 10 euro wel waard, omdat het ook een hele leven lang mee zal gaan.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Practk Palmat is op Boozyshop te koop voor 9,95 euro en te verkrijgen in het paars, blauw of groen. Hier vind je ook nog een kort instructiefilmpje terug.

7 gedachten over “Goedkope dupe van extreem dure wasmatjes voor propere kwasten?! – Practk Palmat review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s