update

Doelen voor het jaar 2018!

01498735a3bf4fd1e671a214c230ca01
Lieve lezers, ik wens jullie allemaal een fantastisch, geweldig, positief, fijn, gezond en vooral gelukkig 2018 toe! Dat het een jaar mag zijn waarin al je dromen mogen uitkomen en je vooral kan doen wat je graag doet, je kan omringen met de mensen die je lief hebt en vooral kan genieten!

Zoals elk jaar weer vliegen de goede voornemens me om de oren en dit heeft me toch aan het denken gezet… Zelf ben ik al een tijdje geleden gestopt met het maken van goede voornemens omdat ik van mezelf weet dat ik me er net zoals vele anderen gewoonweg niet aan kan houden.

Vandaar heb ik er deze keer bewust voor gekozen om doelen voorop te stellen die ik dan zo goed mogelijk zal proberen na te streven. Het komt hoogstwaarschijnlijk overeen met voornemens, maar voor mij voelen voornemens al aan om te mislukken, daarom noem ik het doelen.

1
~ 2 maal per week sporten (in een fitnesscenter op mezelf of een groepsles)
Ja hoor, m’n vriend heeft me dan eindelijk zo ver gekregen om al aarzelend ‘ja’ te zeggen en met hem mee naar de fitness te gaan. Let wel op, ik ga echt niet staan sjouwen met gewichten hoor! Persoonlijk wil ik gewoon wat werken aan m’n cardio dus mijn conditie verbeteren en in de tussentijd meteen wat buikvetjes verbranden.

Stiekem ben ik wel een beetje nerveus om zo de eerste keer alleen naar de sportschool te gaan als newbie die er niets van bakt en er niets van kent. Zouden de hardcore fitnesspeople me niet vreemd aanstaren? Schaam ik me niet te hard omdat ik van nul moet starten? Heb jij hier ervaring mee of nog tips voor me? Laat het dan zeker weten in de reacties!

~ starten met yoga
Yoga is eigenlijk iets dat al een hele tijd mijn aandacht trekt, maar waar ik gewoonweg zelf nooit effectief aan begonnen ben. Gezien ik hopelijk mijn fitnessgoals kan volhouden, zou ik misschien een groepsles yoga kunnen volgen. Wel ben ik sowieso van plan om er thuis al mee te starten aan de hand van vele YouTubefilmpjes van yoga voor beginners (op aanraden van een vriendin). Het lijkt me echt zo een momentje voor jezelf, een anti-stress momentje en het is goed voor zowel je lichaam als je geest!

~ minder alcohol drinken
Niet dat ik een extreme drinker ben, verre van hoor, maar ik gok dat ik toch wel ongeveer 1 keer per week of 1 keer per twee weken een avondje uitga en dan drink ik wel eens wat cocktails of iets dergelijks. Dit zou ik graag verminderen omdat ik mij eigenlijk best ook kan amuseren zonder iets te drinken, me de dag nadien veel beter voel wanneer ik niet heb gedronken, het gewoonweg gezonder is voor je lichaam, …

~ meer water per dag drinken
Op zich drink ik eigenlijk altijd niet bruisend water, tenzij ik een warme chocomelk of een thee drink. Mij zal je dus nooit frisdrank zien drinken, ik vind dit ook echt niet lekker. Het is ontzettend goed van me dat ik sowieso altijd water drink, maar ik denk dat ik niet voldoende water per dag drink. Volgens mij moet je toch 2 liter per dag binnenkrijgen en ik vrees eigenlijk dat ik hier aangeraak. Dit is dus zeker iets waar ik rekening me wil gaan houden.  
3
~ mijn bachelorproef niet langer uitstellen en iets afleveren waar ik voor de volle 100 % achtersta

~ na een extra jaartje dan toch afstuderen als leerkracht secundair onderwijs (economie – geschiedenis)

~ een job vinden in het onderwijs

~ bij een boekhouder informatie inwinnen over ‘zelfstandige in bijberoep’ worden en een eigen zaak (make-up artist / beauty homeparty’s) uit de grond stampen
2
~ elke avond m’n make-up verwijderen
Eerlijk is eerlijk, sinds ik de make-up remover doek van de Action gebruik, slaag ik bijna nooit meer een dag over dat ik mijn make-up niet verwijder voor het slapengaan (bravo!). Zelfs als ik er absoluut geen zin meer in heb, kan ik mezelf toch overtuigen het toch te doen omdat het gewoon super snel is, je hebt alleen water nodig, je kan het in bed doen, …

~ consequent aan skincare doen
I love love love skincare en verzorgingsproducten (check hier m’n routine), helaas ben ik er niet consequent genoeg in op dagdagelijkse basis. Ik zal sneller naar een crème of masker of lotion teruggrijpen wanneer het wat minder goed gaat met mijn huid (bv. vette huid, veel puistjes, droge huid, …), terwijl je eigenlijk een vaste routine zou moeten hebben die je nauwgezet volgt. Dit is gewoonweg het allerbeste voor je huid, zo kunnen de producten ook veel effectiever hun werk doen. Want van een crème 1 keer te smeren omdat je huid op dat specifieke moment er nood aan heeft, gaat gewoonweg niet werken en al zeker geen wonderen verrichten. Het is daarom belangrijk regelmaat te voorzien en deze streng aan jezelf op te leggen.

Tip: Probeer een routine simpel, kort en snel te maken. Zo zal je hem ook veel beter kunnen volhouden. Een routine bestaande uit 10 stappen waarbij je veel verschillende producten nodig hebt, tussentijds moet wachten, duizend zaken afspoelen, je haar er vies van wordt, … daar stop je gewoon per direct mee.

~ producten echt op gebruiken
Eén van de komende dagen ga ik eventjes naar de Kruidvat of de Action voor van die kleine reispotjes. Hier kan ik dan restjes indoen van beautyproducten die eigenlijk ‘op’ zijn, maar toch niet helemaal. Vooral resterend product in tubes (scrub, handcrème, foundation, …) is er hardnekkig uit te knijpen. Door het simpelweg open te knippen bovenaan en met een spateltje het product uit de verpakking te schrapen in een potje zal je verbaasd zijn hoeveel er nog in zit én hoe vaak je er nog gebruik van kan maken in plaats van het meteen weg te gooien.
4
~ meer sparen
Na een dure opleiding die ik ben gestart in september (naast m’n opleiding tot leerkracht) ben ik veel centjes kwijt aan producten, kwasten, materiaal, … Dit bedrag zou ik graag aan mezelf ‘terugbetalen’ en dus terug op de spaarrekening zetten. Daarnaast wil ik ook gewoon echt beginnen sparen op systematische basis.

~ hard werken aan m’n blog en Instagram
Na al meer dan een jaar bloggen zie ik uiteraard wel een evolutie, maar die is eigenlijk bitter weinig. Ik zou echt heel erg graag meer lezers aantrekken en veel vaker foto’s posten op mijn sociale media.

 

Wat vind jij van mijn goals voor 2018?
Heb je zelf ook voornemens of doelen vooropgesteld? Laat het zeker weten, want ik ben super benieuwd!

97c5d0e6e2b2c0631ab0721f419fab45

Bron: alle foto’s van Pinterest

16 gedachten over “Doelen voor het jaar 2018!

 1. Mooie doelen🤗! Ik heb voor mezelf ook doelen opgesteld, en heel toevallig heb ik vandaag ook een artikel er over op Lamoois geplaatst😂. Meer sparen is voor mij ook een doel. Laten we onze doelen behalen🤗🤗💕

  Geliked door 2 people

 2. Wow wat een doelen! Bachelorproef, afstuderen, werk zoeken en misschien een eigen zaak. Het zal zo te horen een druk jaar worden. Veel succes en plezier! Ik hoop volgende maand mijn bachelordiploma te halen en nadien mijn master te starten. Ook wil ik regelmatiger boggen.

  Geliked door 2 people

 3. Hoi Romy!
  Opengeknipte producten kun je ook inclusief tube in een afgesloten bakje bewaren. Wanneer je het resterende product in een reisflesje doet, heb je er nog steeds last van dat je er niet bij kunt!
  Groetjes,
  Sportiefmeisje

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s