aanraders·eerste indruk·ervaring·in the spotlight·review·tried & tested

Magisch make-up remover doekje van de Action?! – review

HOOFRDINGHoi lieve lezers, allereerst mijn excuses dat er vorige zondag geen artikeltje online is verschenen. Na een aantal zware stageweken kon ik een weekendje rust echt wel gebruiken, mijn voorgemaakte artikeltjes waren op dus bij deze sorry! Maar niet getreurd, nu ben ik weer helemaal back én ik heb weer leuke ideetjes en producten op m’n to blog lijstje staan. Vandaag vliegen we er meteen in met een budgetproof magisch herbruikbaar removerdoekje dat misschien wel een dupe zou kunnen zijn van een 20x duurdere versie, benieuwd?!

‘MakeUp Eraser’ dupe?
Zelf heb ik geen echte originele MakeUp Eraser dus ik moet eerlijk bekennen dat ik de twee niet fysiek en in gebruik met elkaar kan vergelijken. De reden dat ik geen échte heb, is puur omdat ik er eigenlijk niet in geloofde en omdat ik 20,00 euro voor een simpel doekje best wel veel geld vind.
collage.jpg
Maar van hoe het er uit ziet, wat het belooft, wat het doet, … komt deze versie van Action op het eerste gezicht best aardig in de buurt. We zullen eens van dichterbij gaan kijken en testen of het ook effectief zijn werk doet!

Kleine opmerking: de originele MakeUp Eraser is verkrijgbaar in meerdere kleuren, Action heeft volgens mij maar één kleurkeuze de roze. Daarnaast zou de originele variant 1000 wasbeurten lang meegaan (als je hem elke dag wast, kan je er zo’n kleine 3 jaar mee verder).

Verpakking
Het doekje komt opgerold in een klein plastiek kokertje. Niet zo heel bijzonder, maar je gooit de verpakking toch weg dus no big deal. Binnenin zit er dan een papiertje dat aan beide kante bedrukt is, lekker spaarzaam en goed voor het milieu. Aan de buitenzijde zien we dus eigenlijk foto’s, wat het is, wat het doet, … Aan de binnenzijde krijg je dan een gebruiksaanwijzing
collage verpakking.jpg

Wat belooft het?
De vraag zou beter zijn, wat belooft het niet? Van wat ik kan lezen op de verpakking is dit een extreem zacht doekje dat alle make-up (ook waterproof) weghaalt met alleen water, geschikt is voor alle huidtypes én om het compleet te maken daarbovenop ook nog eens herbruikbaar is omdat je het kan uitwassen in de wasmachine. Een hele mond vol seg!

Let’s test!
Na een lange dag zat er best nog aardig wat make-up op mijn gezicht inclusief waterproof mascara. Een perfecte uitdaging om dit magische doekje voor de eerste keer te testen! Hieronder kan je mijn gezicht zien voor en na gebruik van het doekje.collage voor en na.jpgZoals je ziet heeft ‘ie aardig zijn werk gedaan en alle make-up (jaja ook die hardnekkige waterproof mascara) weggehaald, wauw ik ben serieus zo impressed door dit product! Na het natmaken en uitwringen van het doekje voelt het droger aan dan je in eerste instantie zou verwachten omdat je het effectief goed hebt nat gemaakt. Persoonlijk vind ik dit wel ontzettend fijn, dan sta je niet met een kletsnat gezicht te druppelen, word je haar niet nat, …
collage.PNG
Als we echt streng willen zijn, de waterproof mascara is niet voor de volle 10000 % verwijderd, maar eerlijk welke andere basic remover voor een klein prijsje doet dit wel? Juist ja, geen enkele (en neen ook niet met hard en lang boenen). Daarnaast moet je wel in je achterhoofd houden dat dit enkel en alleen wordt weggehaald met water, gek hé?

Nadien heb ik nog eventjes een liquid lipstick aangebracht die super matte opdroogt en muurvast op je lippen blijft zitten om gewoon te checken of het doekje dit aankan. Ik kan mijn ogen echt niet geloven, maar in enkele seconden is ook gewoon deze hardnekkige opgedroogde liquid lipstick verdwenen, say what?!23949611_1528092040609645_622051620_o.jpgOm de review en test compleet te maken, ging ik na het gebruik van dit doekje nog even met slechts 1 wattenschijfje en mijn all time favourite remover van de Lidl (review hier) over mijn volledige gezicht en ogen om te kijken hoe veel restjes er nog zouden afkomen. Bijna geen, wat een verbluffend resultaat!

Conclusie
+ super voordelige prijs
+ lekker zacht à doet dus geen pijn
+ je gebruikt alleen water à geen prikkend product op je huid of in je ogen (perfect voor personen met een gevoelige huid)
+ goed voor het milieu want uitwasbaar à heel vaak gebruiken en dus geen afval van watjes of mak-up wipes
+ haalt alle make-up weg (ook waterproof)!
+ hup mee onder de douche of in bad om je make-up te verwijderen

Sinds ik dit nu een paar keer heb gebruik, wil ik echt niets anders meer. Wel is het denk ik handig als je meerdere doekjes aanschaft, zodat je ze regelmatig kan wassen en dus een back-up hebt om te roteren terwijl andere doekjes in de was zitten.

Kortom ik zou zeggen laten we met z’n allen naar de Action rennen en massaal deze doekjes inslaan!

Prijs en verkrijgbaarheid
Volgens wat ik heb gehoord van anderen zouden deze doekjes echt al lang te verkrijgen zijn bij de Action, maar ben ik ze dus gewoonweg telkens blindelings gepasseerd. Zelfs toen ik bewust naar de Action ging met als missie om dit magische doekje te bemachtigen, kon ik het niet vinden. Zoeken is dus de boodschap.

In mijn filiaal lagen ze helemaal onderaan in het rekje waar de wattenschijfjes, wattenstaafjes, … liggen. Logische plaats dat wel, maar niet meteen een plekje waar ik vaak kijk. Hopelijk haalt Action dit top-product niet snel uit het assortiment.

Voor één kokertje met dus één doekje in betaalde ik 0,89 euro!

9 gedachten over “Magisch make-up remover doekje van de Action?! – review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s