aanraders·eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Catrice to the rescue met hun brow hero pomade! – review

27901551_1601991979886317_1863335337_o


Enkele posts geleden schreef ik over de nieuwe update van het assortiment van Catrice voor het voorjaar 2018. Hier liet ik een paar opvallende producten de revue passeren en meteen mijn voorkeur voor bepaalde items blijken, zo ook voor deze pomade voor de wenkbrauwen. Toen ik hem zag liggen in de rekken, grabbelde ik hem meteen mee om te onderwerpen aan een grondige test!

Wat?
Helaas is de verpakking niet zo klassevol en sleek als die potjes van Anastasia Beverly Hills, maar hé voor zo’n prijsje neem ik dit er wel bij en het gaat tenslotte om de inhoud. Een klein potje verdeeld in twee delen met enerzijds de wenkbrauwpomade (een soort van crème product dat een beetje doet denken aan een geleyeliner, maar dan voor je wenkbrauwen) en anderzijds een concealer om foutjes mee te corrigeren en een strakker effect te creëren.
collage 1.jpg
Persoonlijk heb ik in mijn everyday tasje wel een vloeibare concealer zitten, toch is het best fijn dat deze er meteen bij zit. Een echt twee-in-één product dit! Zelf ging ik voor de lichtste tint (die toch best wel donker is) 010 So Gigi.

Swatches
In mijn opleiding tot make-up artiste heb ik geleerd dat je in élke wenkbrauwkleur een beetje kaki moet mengen, hé kaki? Ja kaki! Ik vond dit in het begin ook best vreemd om te horen, maar het werkt wel degelijk. Je kleur wordt hierdoor niet te warm en oogt veel natuurlijker. Op de swatch zag ik al dat het best een koele (misschien wat kaki kleurige) ondertoon had, dus dit belooft al veel goeds!
27950960_1601991936552988_194246009_o.jpg
Omdat het product ook waterproof beweerde te zijn, bracht ik de swatch even onder de kraan en ja hoor, hij begint niet uit te lopen en ook niet te smudgen, top! Trouwens het product zet zich echt wel heel goed vast, want om de swatch te removen, moest ik toch even stevig boenen.

Let’s test!
In het begin was het wel eventjes wennen omdat ik mijn wenkies eigenlijk nooit bijwerk met een schuin kwastje, maar altijd met een potloodje. Wel heb ik gemerkt dat je heel weinig nodig hebt omdat het sterk gepigmenteerd is en omdat het zo snel opdroogt is stukje per stukje werken wel een aanrader. Het product zelf voelt zo lekker creamy aan, zalig.
collage2.jpg
Om mijn wenkbrauwen met deze pomade van Catrice bij te werken en in te vullen, gebruik ik dus een mega handige tool van de Hema (+/- 3,50 euro) en dit is een kwastje waar zowel een spoelie als een schuin kwastje aan zit. Zo kan je voor en na het aanbrengen je wenkbrauwhaartjes in model borstelen. Daarnaast gebruik ik ook nog een platte concealerkwast om eventjes rond te wenkbrauw te gaan waar nodig (bv. iets strakker maken van het uiteinde, iets te veel geblend buiten de lijntjes wegwerken, …).
collage3.jpg
Het product zelf zet ik allereerst af in het midden van de wenkbrauw en het uiteinde, dan zit hier het meeste product en dus ook de felste kleur. Zo kon ik het makkelijker naar binnen lichter vervagen voor een natuurlijker effect en subtiele overgang. Persoonlijk vind ik van mezelf dat wenkbrauwen bijvullen niet mijn sterkste kant is en ik kijk hier ook telkens tegenop omdat of de vorm te rond is, of het is te dik of het is te donker en te fel of … Met dit product had ik het gevoel dat ik best wel oké wenkies had voor mijn doen en foutjes maken is geen probleem dankzij de bijgevoegde concealer.
collage.jpg
Na enkele keren, ben ik sneller dan verwacht gewend aan het gebruik van een schuin kwastje en ik merk zelf dat de concealer heel erg dankbaar is, deze gebruik ik steevast elke keer. Daarnaast droogt het product zo goed op dat het bijna muurvast zit en doorheen de dag fantastisch blijft zitten. Alleen moet je ietsjes sneller doorwerken (vooral met de concealer) om deze snel te blenden in de rest van je make-up voor ‘ie zich dus zo hevig vast zet.

Eindoordeel
Zelf ben ik echt ontzettend tevreden van dit product, echt een toppertje voor een zacht prijsje. Zowel de wenkbrauwkleur als de concealer zijn super creamy en laten zich makkelijk verdelen en blenden. Eens het product er op zit, blijft het echt heel erg goed zitten want het loopt niet uit of gaat niet smudgen doorheen de dag. Ik ben fan! En ja hoor, mijn vertrouwde Catrice wenkbrauwpotloodje dat ik al jáááren gebruik, zal zijn plaatsje moeten afstaan aan deze Brow Hero!

De enige minpuntjes vind ik het assortiment aan kleuren, dit is de lichtste kleur en deze is best wel donker, heel veel mensen met veel lichtere wenkbrauwen vallen dus uit de boot (foei foei Catrice!). Daarnaast droogt het product best snel op waardoor je wel goed moet doorwerken wat vooral in het begin wanneer je er nog wat aan moet wennen stresserend kan zijn.

Naar de toekomst toe ben ik wel benieuwd of het product al dan niet snel zal uitdrogen en hoelang je met zo’n potje doet als je het op dagdagelijkse basis gebruikt.

Prijs en verkrijgbaarheid
Onder andere bij Kruidvat in de winkels en online voor 3,99 euro.


Wat gebruik jij altijd voor je wenkies?
Liefs, Romy

9 gedachten over “Catrice to the rescue met hun brow hero pomade! – review

  1. Ik gebruik altijd een donker bruine oogschaduw van gosh en een schuine afgesneden kwast om mijn wenkies in vorm te brengen. Niet iets waar je meteen aan denkt maar geeft een mooi resultaat! Het leuke aan make up is dat je ermee kan spelen he, lipstick als blush of als oogschaduw en in mijn geval oogschaduw al wenkbrauwpoeder.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s