eerste indruk·ervaring·review

Nieuwe Catrice anti-shine fixing spray – review!

 

27951401_1601992093219639_1797434554_o.jpg

Willen we niet allemaal dat onze make-up de hele dag netjes blijft zitten en een gezichtje dat niet gaat glimmen alsof je een friteuse bent (jullie meiden met een vettere huid, snappen me!). Wat als dit alles ook nog eens zou kunnen aan een super voordelig prijsje? Klinkt het te mooi om waar te zijn? Let’s find out!

Wat
Ondertussen kennen we het concept van fixing en setting sprays al redelijk goed en steeds meer en meer budgetmerken brengen dan ook hun eigen variant op de markt. Eerder schreef ik al over de assortimentsupdate voor het voorjaar 2018 van Catrice waar deze sprays een onderdeel van uitmaken. Naast deze matte versie is er ook eentje die een glowy  en dewy resultaat nastreeft.

Volgens de verpakking kan je het gebruiken voor het aanbrengen van je make-up als een soort van primer en basis, als laatste stap in je make-up routine om alles netjes heel de dag te laten zitten én te matteren, maar ook nog eens tussendoor als een soort van ‘opfrissing’. Mooie beloftes, ik ben benieuwd!

Waarom?
Toen ik dus schreef over de assortimentsvernieuwing van Catrice, was ik gelijk heel erg benieuwd geworden naar deze spray en dit om meerdere redenen. Zelf heb ik een iets vettere huid die ondanks een matte foundation en goed afpoederen toch doorheen de dag gaat glimmen en hier houd ik persoonlijk niet zo van.

De setttingsprays van Urban Decay zijn écht heel erg goed, maar ook écht heel erg duur… en zeker als je deze dan op dagdagelijkse basis wil gaan gebruiken. Daarom was ik al lange tijd opzoek naar een iets goedkoper alternatief zodat ik me niet schuldig hoef te voelen om elke dag een stevige laag te sprayen.

Ook heb ik wel de fix+ van Mac waarvan ik telkens een grote fles aanschaf (redelijk betaalbaar) en die overgiet in hun size to go flesje (kwestie van plaats besparend werken in je toilettasje 😉). Deze vind ik ook heel fijn werken, hij laat als het ware mijn make-up mooi in elkaar smelten, neemt het poederige effect weg en alles ziet er lekker natuurlijk uit. Daarnaast zou ik hem niet meer kunnen missen bij het creëren van ooglooks waarbij ik hem gebruik om mijn kwastje vochtig te maken bij het werken met metallic tinten of pigmentjes voor die extra pop! De fix+ gebruik ik nu momenteel elke dag omdat hij er wel voor zorgt dat m’n make-up langer blijft zitten, helaas matteert hij niet echt en dit aspect mis ik wel.

Verpakking
Een klein, maar handig transparant busje waarin je 50 ml product krijgt. Het formaat is ideaal om mee te nemen in je tas, op reis of gewoon voor in je everyday make-up tasje. Op de achterzijde staat er nog een gebruiksaanwijzing en alles wat het product je belooft.
collage2.jpg
Bon, zoals je kon lezen belooft hij niet alleen veel, maar heb ik ook best stevige verwachtingen van deze spray. Ik hoop oprecht dat hij voor dit kleine prijsje kan zorgen voor een mooie matte uitstraling die de hele dag blijft.

Let’s test!
Allereerst eventjes over de geur en de manier van sprayen. Het heeft geen onaangename geur vind ik en doet me zelfs een beetje denken aan de Mac fix+ geur, ook trekt hij zo goed als meteen weg. De spray is wel echt zeer krachtig, niet dat het er in één stevige straal uitkomt, maar het is ook geen fijnen verneveling. Gewoon een krachtige verstuiving, het is dus wel aangeraden om deze effectief niet van té dicht bij te sprayen en ook niet helemaal door te duwen, zo krijg je makkelijkste een zachte verneveling over je gezicht.

Zelf zou ik hem niet zo zeer als primer gebruiken omdat ik een fijne primer heb die goed voor mij werkt, het kan volgens mij zeker en vast wel, om de review compleet te maken heb ik hem ook een paar keer getest als primer en ik ben positief verrast! Het is enerzijds super snel, lekker fris in de ochtend, het laat een subtiel ‘plakkerig’ laagje achter perfect als basis voor je make-up en indien je een vette huid hebt, kan je ze zowel voor als na je make-up matteren met deze spray.

Als fixing spray had ik er de eerste paar keer geen goed beeld van gekregen omdat ik soms ook meteen doorging naar de fitness en om nou een eerlijk oordeel te kunnen vellen na een zweetsessie in de sportschool vond ik niet echt handig.
collage.jpg
Zoals je kan zien op de foto’s is mijn huid bij het starten van de dag rond een uur of 10.00 mooi matte, ook mijn voorhoofd en kin. Op het einde van de dag is er natuurlijk wel een beetje foundation verdwenen, maar mijn huid is absoluut niet overdreven aan het glimmen. I am impressed!
Trouwens even voor de geïnteresseerden onder jullie, de wenkies zijn na een hele dag nog steeds prima in orde en dit ook dankzij een productje van Catrice (review hier).

Conclusie
Ondertussen is m’n hele flesje leeg en twijfel ik een beetje of ik hem opnieuw zou kopen. Soms vond ik precies dat ‘ie zen werk heel goed en soms was de T-zone ook wel erg aan het glimmen, dus ik ben een beetje in tweestrijd. Hij is natuurlijk helemaal niet duur en zoals met veel producten of stappen in mijn everyday routine kan ik vanaf ik er aan gewend ben, het nog maar moeilijk terug missen.

Toch ga ik desondanks de prijs en de wisselvallig werking misschien de matte fixing spray van Nyx eens testen, deze is wel wat duurder, maar lang niet zo duur als de ‘de-slick’ of ‘all nighter’ van Urban Decay.

Prijs en verkrijgbaarheid
Onder andere te koop bij Kruidvat in de winkels en online voor 4,59 euro.

Gebruik jij een fixing of setting spray?
Zo ja, welke en raad je deze aan?

Liefs, Romy

2 gedachten over “Nieuwe Catrice anti-shine fixing spray – review!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s