ervaring·review·skincare·tried & tested

Collistar face magic drops self-tanning concentrate – review!

Na het artikel waarin ik ijverig op zoek ging naar een nieuwe fijne zelfbruin mousse, probeerde ik ook een zelfbruiner uit die specifiek geschikt is voor het gelaat. Het blijft toch een beetje een enge gewaagde gedachte om zelfbruiner voor het lichaam ook aan te brengen op je gezicht en indien er wat misgaat kan je dit niet me kleding verdoezelen, een goede zelfbruiner voor het gezicht is dus essentieel. Vandaag mijn mening over de face magic drops van Collistar!

Wat en verpakking
De face drops komen in een kartonnen doosje waarop alle informatie zoals bv. de gebruiksaanwijzing en de ingrediënten staan. Het product zelf zit in een flesje met een pipetje zodat je nauwkeurig enkele druppeltjes kan doseren.

Dit product belooft in zeer snelle tijd (ze spreken van een uur) een natuurlijk en egaal gebruind resultaat te geven zonder het risico op vlekkerige stukken. Daarnaast zou het ook hydraterende en zelfs anti-aging effecten waarmaken en dit alles in een ‘licht geparfumeerd’ product.

Let’s test!
Als je de verpakking leest, zie je dus dat je enkele druppeltjes op een droog gezicht dient aan te brengen en eventueel nog enkele in je hals. Zelf hoor ik van veel mensen dat ze deze druppels mengen in bv. hun dag- of nachtcrème. Ik heb tijdens het proberen van dit product zowel de druppels gemengd met mijn avondcrème als ze gewoon ‘puur’ aangebracht als laatste stap van mijn skincare. Beide opties zijn even prima.

Kleine spoiler vooraf, het product dat neergezet wordt als ‘licht geparfumeerd’ is dit dus niet. Er komt wel degelijk een sterk waarneembare geur van dit product. Ik vind het zelf wel goed ruiken dus mij stoort het niet, maar dan weet je dat. De geur valt te omschrijven als een mix tussen zelfbruiner en een geparfumeerd verzorgingsproduct, deze trekt wel snel weg.

Zoals je ook kan zien op de foto’s is het effect al na 1 avondje smeren zeer zichtbaar en toch ziet het er inderdaad zoals beloofd natuurlijk en egaal uit. De punten in mijn gezicht die wat donkerder waren (bv. voorhoofd aan de haarlijn) worden ook donkerder en mijn sproeten blijven zichtbaar, heel fijn dus allemaal! Zelf gebruik ik de drops alleen ’s avonds, zo kunnen ze ’s nachts intrekken en sta je lekker gebruind op. Een druppeltje of 3 à 4 zijn voor mijn gezicht voldoende.

Het enige minpuntje vind ik, is dat wanneer je ’s avonds je skincare doet er een deel of zo goed als alles van de kleur terug vervaagt. Zelf doe ik ’s avonds aan dubbele cleansing (1ste olie cleanser, 2e een hydraterende cleanser) en gebruik ik ook een toner met zuren (BHA en AHA) waardoor het bruine kleurtje weer verloren gaat. Langs de ene kant kan ik niet verwachten van de drops dat ze dit volhouden want dubbele cleansing is nu eenmaal gemaakt om je huid écht heel schoon te krijgen en anderzijds dienen de zuren voor een chemische peeling die dode huidcellen en een eerste laagje van je huid wegnemen, met hiermee dus ook de kleur.

Lastig natuurlijk als je gesteld bent op je huidroutine en ik vind het zeker niet de bedoeling dat je je huidroutine zou weglaten of aanpassen om deze kleur te kunnen behouden. Skincare is key, always! Oplossing hiervoor is natuurlijk dat je na je avondroutine de drops gewoon weer aanbrengt en dan sta je in de ochtend gewoon weer op met hetzelfde tintje. Je bent dan alleen een tikkie bleker tijdens de nacht als je slaapt, niet erg natuurlijk. Dit wil wel zeggen dat je de kleur dus niet kan opbouwen en elke dag moet smeren (je kan dus geen dagje of enkele dagen tussenlaten) als je je kleurtje wil behouden.

Conclusie
Het effect is écht heel erg mooi en het doet volledig wat het belooft, dus kwalitatief weinig aan te merken op dit product van Collistar. Toch ben ik matig enthousiast enerzijds vanwege het prijskaartje. Nu hier kan je nog overheen omdat je het wellicht alleen gaat gebruiken in de zomermaanden en ik wel gok dat je met een flesje één zomerperiode doorkomt en je dus de investering slechts één keer op het jaar zal maken.

En zoals ik hierboven al schreef, is de tweede reden van mijn matige enthousiasme te wijten aan het feit dat in de praktijk het moeilijk op te bouwen is en je niet spaarzaam kan zijn aangezien je elke dag opnieuw moet aanbrengen vanwege het verminderen dankzij je skincare.

Conclusie het is een topproduct, gewoon wat onhandig omdat je elke avond het verkregen effect weer weghaalt om dan weer opnieuw te moeten aanbrengen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De magic drops voor het gezicht zijn verkrijgbaar in diverse formaatjes:

  • 10 ml rond de 13,00 euro
  • 30 ml rond de 30,00 euro
  • 50 ml ook rond de 30,00 euro (geen idee waarom iemand dan ooit een 30 ml zou kopen…)

De prijzen zijn afhankelijk van waar je je aankoop doet. Onder meer te verkrijgen bij Douglas of Ici Paris XL.

Heb jij ervaring met deze drops van Collistar of gebruik jij iets anders voor je gezicht?

Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s