eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Dove summer revived zelfbruiner mousse – review

Het zonnetje in ons land heeft al volop geschenen, toch ben ik één van die huidjes die een beetje moet valsspelen als ze een mooi gebruind tintje wil. Een hele tijd geleden schreef ik ooit een review over de mousse van Kruidvat, dit was ook mijn ultieme favoriet! Helaas kan ik hem sinds kort niet meer vinden op de website en in de winkelrekken, dus ging ik noodgedwongen op zoek naar een vervanger…

Het assortiment
Het verbaasde me hoe weinig betaalbare zelfbruiners er zijn in mousse vorm. Met betaalbaar bedoel ik dus een bus die niet rond de 20,00 euro kost. Naast de flacon van Dove die ik uiteindelijk mee naar huis nam, zag ik nog eentje van St. Moriz die gelijkaardig van prijs was. De reden dat ik deze (nog?) niet meenam was omdat je deze enkele uren moet laten intrekken en nadien moet afspoelen. Luister, Ain’t nobody got time for that hé. Het hele wachten en spoelen deed ik met mijn mousse van Kruidvat ook niet en deze van Dove zegt expliciet dat afspoelen niet hoeft, de keuze was dus gemaakt!

Wat & verpakking
De mousse van Dove komt in een flacon van 150 ml en is verkrijgbaar in twee kleuren. De fair to medium en de medium to dark. Naast deze mousse heeft Dove ook een zelfbruinende lotion, deze staat standaard (medium to dark voor het snelle effect) in mijn badkamerkastje. Toch gebruik ik liever een mousse omdat dit vanwege de handschoen minder streperig aanbrengt, sneller intrekt, minder plakt, …

Let’s test!
Voorbereiden
Het is wel belangrijk dat je bij zelfbruiners je lichaam goed scrubt en ook scheert. Zo heb je veel minder kans op een niet-egaal of vlekkerig effect.

Aanbrengen
Net als bij mijn vorige mousse breng ik ook deze aan met een handschoen, deze topper is gelukkig nog wel te vinden in het Kruidvat assortiment van hun betaalbare huismerk. Op de foto zie je dat ik ongeveer de grootte van een tennisbal nam voor één been. Na enkele keren gebruik, merkte ik toch dat dit net wat te veel is. Speel er een beetje mee en ontdek zelf hoeveel mousse je nodig hebt. Ik zou zeggen begin kalm, je kan altijd meer nemen.

De handschoen is van Kruidvat.

Effect?
Na het aanbrengen, zie je totaal geen verschil. Dit was met mijn mousse van Kruidvat wel het geval dus ik was meteen een beetje teleurgesteld. De reden dat ik zo’n grote fan was van mijn vorige mousse was net dat ‘ie vanaf het begin al wat kleur afgeeft (deze ontwikkelde zich alsnog doorheen de dag/nacht), maar dit zorgt er wel voor dat wanneer je plots ergens heen wil en wat bruiner wil zijn dit ook meteen kan. Helaas is dit dus met de Dove mousse geen optie.

De dag nadien zag ik zelf niet een opvallend verschil in kleur, toch kon ik op de foto’s die ik voor en na genomen had wel degelijk een groot verschil zien. Omdat ik deze foto’s liever niet publiceer (het effect kwam echt niet overeen zoals ik het zag in real life en je hebt altijd een verschil in licht en tijd omdat je de foto’s op verschillende dagen nam), besloot ik het anders aan te pakken en na enkele dagen opnieuw te testen. Ditmaal smeerde ik slechts één been in, zo kon ik zeker en vast goed vergelijken! Op de foto is dit het linkse been.

Ik bracht de mousse aan in de voormiddag en ’s avonds zag je nog geen verschil, gelukkig na een nachtje slapen was het effect wel merkbaar. Zowel in het echt als op foto. Het kleurverschil is niet heel opvallend, wat zeker positief is voor mensen met een hele bleke huidskleur. Wel vind ik dat je kon zien dat het ‘witte er een beetje af was’ zoals ze dat dan zeggen. Wil je toch sneller effect? Dan zou ik gaan voor de medium to dark optie, deze gebruik ik zelf in de Dove lotion ook omdat het dan gewoon wat sneller gaat. Je kan de mousse net zoals de lotion enkele dagen na elkaar aanbrengen zodat het effect opgebouwd wordt.

Eindoordeel
Begrijp met niet verkeerd, ik ben zeker en vast niet ontevreden van deze mousse en hij doet prima zijn werk voor een relatief fijn prijsje. Het probleem is gewoon dat ik een zéér goede mousse had en dus de lat hoog ligt. Als ik kijk naar de prijs en hoeveelheid betaal je voor de Dove mousse meer dan het dubbele en krijg je 50 ml minder product. Daarnaast vind ik het een enorm minpuntje dat de mousse niet gelijk een kleurtje geeft. Moest ik deze mousse nog opnieuw aanschaffen zou ik zeker voor de medum to dark optie durven gaan en deze eens een kans geven.

Toch blijft een mousse wel aangenaam in gebruik, was het effect niet oranje, is de zelfbruingeur relatief beperkt, is de kleur egaal, trekt het snel in en had je niet super veel mousse nodig voor bv. je volledige arm of been. Het is ook een voordeel dat je deze niet na enkele uren moet afspoelen, het is dus zeker de moeite waard om deze mousse zelf eens uit te proberen.

Prijs en verkrijgbaarheid
Een flacon van 150 ml kost 9,49 euro en is te verkrijgen bij onder andere Kruidvat.

Gebruik jij een zelfbruiner? Zo ja, welke? Laat het me zeker weten in de reacties, want mijn zoektocht is nog niet ten einde!

Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s