aanraders·eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Vers gezichtsmasker ‘Oatifix’ Lush – review

gyu

Tijdens de koude winterdagen komt een heerlijk lekker maskertje echt als geroepen en via een medestudente van de make-up artiste opleiding kreeg ik dit verse gezichtsmasker van Lush letterlijk in mijn schoot geworpen op een moment dat mijn huid hier zo naar snakte! Benieuwd hoe mijn eerste ervaring met de verse maskers van Lush was en of dit een aanrader is? Lees dan snel verder!

Over Lush
Heel erg kort zouden we Lush kunnen omschrijven als een merk dat verse en handgemaakte producten verkoopt in het genre van cosmetica, maar voornamelijk douche- en badspulletjes. Een aantal zaken zitten vast in hun assortiment, een heel aantal andere producten zijn eerder seizoensgebonden of komen tijdelijk uit voor bepaalde thema’s zoals Pasen, Kerst, … Daarnaast zijn ze ook heel erg maatschappelijk bewust waarbij ze dus rekening houden met milieu, dieren, … Dit kan je terugvinden in bijvoorbeeld hun ingrediënten, de verpakkingen, …

TIP: als je vijf lege zwarte full-size potten van Lush binnenbrengt, krijg je een gratis vers gezichtsmasker in de plaats!

Wat?
De verse gezichtsmaskers van Lush zijn zo puur en niet op basis van conserveermiddelen waardoor je ze niet zo lang kan bijhouden (de mijne was ongeveer een maandje goed volgens het label) en moet bewaren in de koelkast.
collage.jpg
Dit masker bevat onder andere havermout, amandel, banaan, illipe boter, vanillestokjes, … Het ruikt super lekker en klinkt alvast veel belovend. Dit masker zou je roodheden verminderen, je huid voeden en verzachten.

Verpakking
collage
Gewoon de standaard matte zwarte potjes die we gewend zijn van Lush met op de achterzijde zoals altijd een stickertje van diegene die het heeft gemaakt en de ingrediëntenlijst. Verder niet zo heel speciaal, maar dat hoeft voor mij ook niet. Gewoon lekker simpel, basic, er staat op wat je moet weten en verder niet te veel poespas.

Let’s test!
Kort even iets over m’n huidje, vooraleer ik dit masker beoordeel. Zo weet jij ook of het iets voor jouw huid is of totaal niet natuurlijk. Mijn huid is over het algemeen normaal tot vet, maar nu in de winter en vooral met de afgelopen week dat het ijskoud met veel wind was, is mijn huid heel erg droog. Mijn huidje heeft dus momenteel echt nood aan verzorging, gevoed en gehydrateerd worden.
28877308_1628076970611151_1993327623_o.jpg
Tijdens het aanbrengen met een kwastje, merk ik al gelijk dat dit hem niet gaat worden… Het masker is vrij ‘droog’ en bevat veel losse brokstukjes waardoor vlotjes uitsmeren met een kwastje gewoonweg niet lukt. Dan maar back to basics met de handen! Dit gaat gelukkig een pak beter en zo verdeelde ik het masker over m’n gezicht. Je ziet wel als ik het masker op heb dat er op bepaalde plekken meer van die stukjes zitten dan op andere plekken.

Je moet het een tiental minuutjes laten intrekken en dan kan je het afspoelen met lauwwarm water en het masker lost als het ware op en versmelt onder je kraan of in een badje met warm water. Afhalen van het maskertje gaat vlotjes en als je tegelijkertijd nog even wat ronddraait met je handen zorgen de stukjes voor een héél lichte peeling. Na het masker voelt mijn wel degelijk een pak gezonder, veel zachter, niet trekkerig en al heel wat meer gevoed en gehydrateerd.


Eindoordeel
Over het algemeen ben ik echt wel positief te spreken over dit verse masker van Lush. Het ruikt goed, het doet absoluut prima zijn werk en een potje van 75 gram lijkt niet veel, toch kan je er best wel wat maskertjes mee doen. Het enige nadeel is dat het in de koelkast moet en dit nu niet meteen in de buurt van m’n badkamer is maar hé dat neem ik er wel bij. Daarnaast hoop ik dat ik het tegen de vervaldatum tijdig heb opgemaakt, dus smeren maar!

Prijs en verkrijgbaarheid
Te koop in de Lush winkels en voor een potje van 75 gram betaal je 11,50 euro.

11 gedachten over “Vers gezichtsmasker ‘Oatifix’ Lush – review

  1. Oh, this mask looks like it was made at home. I want to use more natural cosmetics, but not always have time to cook the mask itself. And this product is already ready for use. It is perfectly!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s