eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Ontbijten bij l’Histoire te Boechout – mijn ervaring

27999822_1469203456513980_1727510021_o

 

 

Midden februari was m’n lieve mamsie jarig en zij wilde erg graag met de familie gaan ontbijten. Na wat rond zoeken, besloot ze voor het ontbijtbuffet van l’Histoire in Boechout te kiezen. Benieuwd of dit een aanrader is? Let’s go!

 

 

 

 

 

Over l’Histoire
l’Histoire is een gezellig en mooi restaurant gelegen in Boechout waar je lekker kan lunchen en dineren. Er wordt gebruik gemaakt van een vaste kaart die elke maand deels wordt aangepast met specifieke suggesties voor die maand. Zelf ben ik hier één keertje gaan eten (al een langere tijd geleden) en ik heb hier zeker en vast goede herinneringen aan. Het eten was super lekker en de bediening heel erg vriendelijk!

Boven is er ook een feestruimte voor 35 tot 110 personen perfect voor events of feestjes. Er is ook een speeltuin aanwezig buiten voor de kindjes en voldoende parkeerruimte.
Goed, dan gaan we nu over tot het eigenlijke ontbijt…

Drank
Zoals ook beloofd staat op de website, kregen we allemaal bij binnenkomst indien gewenst een glaasje cava. Aan het buffet zelf kon je 3 soorten sapjes zelf ‘tappen’, dit was een soort van groentefruit smoothie-achtig sapje dat groen zag en naar mijn mening smaakte naar babyvoeding. Als tweede en derde kon je gaan voor het fruitsap (volgens mij niet vers geperst, maar wel lekker want ik vond het niet te zuur) en een soort van muntwater.

Tijdens het doorlopende buffet werd er koffie en thee ingeschonken door de bediening aan tafel, lekker makkelijk! Enige minpuntje hier is dat het relatief lang duurde vooraleer de eerste lading warme drank werd geserveerd en dat het tussen elke ‘ronde dat ze langskwamen’ best wel lang duurde. Wel werd er op aanvraag een kannetje warme chocolademelk op tafel gezet.

Het enige dat ik zelf miste was simpel water. Zelf drink ik gewoon altijd water dus dit is misschien persoonlijke voorkeur, maar ook bij de soep bijvoorbeeld kan ik het mij moeilijk voorstellen dat mensen hier dan koffie bij willen drinken. Een fles plat en bruisend water op tafel zetten, zou dit makkelijk verhelpen denk ik. Je hebt immers toch meer dan voldoende plek op tafel zelf aangezien er geen eten op tafel staat.
collage1.jpgWarm buffet
Het warm buffet was niet zo uitgebreid als het koude buffet, maar op zich vind ik dit wel logisch. Het is en blijft een ontbijt, geen echte brunch en er was meer dan voldoende keuze aanwezig hoor. Zo kon je gaan voor soep, roerei, spek, worstjes, gebakken aardappeltjes, boontjes en hardgekookte eitjes. Op hun website zag ik iets staan van verloren brood (wentelteefjes), deze heb ik niet gezien… Het zou wel kunnen dat ik deze gewoon gemist heb.

Zelf ging ik voor het roerei in combinatie met wat spek en worstjes. Klassieke ontbijtcombi, maar was heel erg lekker! Het spek was goed gebakken (niet te hard en ook zeker niet te zacht) en het eitje smaakte lekker en was goed afgekruid. Daarnaast was alles ook echt goed warm. Volgens mijn tante was de soep ook lekker, alleen vond ze de warme aardappeltjes wat flauw van smaak.

collage2.jpg
Koud buffet
Oh my… als je hier geen heel leger mee kan voeden, weet ik het ook niet meer! Zo een ontzettende ruime keuze en het fijne vond ik ook dat veel in klein formaat was. Niet zo’n vies afbak mini-koffiekoek formaat, maar wel een kleiner formaatje dan standaard. Zo kan je meer verschillende dingen proeven en nemen dus heel erg handig als je van alles wat wil.

Er waren pistolets (alle kleuren, met zaadjes, zonder zaadjes, veel zaadjes, weinig, zaadjes, …) en sandwishes aangevuld met croissants en koffiekoekjes (rozijnen, chocolade en chocolade met pudding). Verder is er om dit alles nog lekkerder te maken een diversiteit aan charcuterie van basics als kaas, ham en salami tot tonijnsalade, kipcurry en krabsalade. Ook kon je dit alles combineren met wat koude groentjes, tomaat-mozzarella, brie of gerookte zalm. Als laatste zag ik ook nog yoghurt en vers fruit.

Ik heb van allerlei geproefd, gesmikkeld, gesmuld, gesmakt én genoten! Het was allemaal zoooo lekker en je proeft ook echt dat alles goed vers is, dit vind ik toch wel een must. Doordat de koffiekoekjes niet zo groot zijn, kon ik ze alle drie proeven terwijl ik er anders maar één zou op krijgen. Dit apprecieer ik wel, vooral omdat het een uitgebreid buffet is.

collage3.jpg
Desserten
Na een tijdje komt het dessertenbuffet op tafel, de rest van het eten blijft wel staan (dit vind ik wel fijn). Hier heb ik zelf niet meer van gegeten omdat het gewoonweg minder mijn ding is (voor ’s ochtends dan), maar je hebt hier wel de keuze uit broodpudding, tiramisu, pudding, brownies, rijstpap en noem maar op. Opnieuw weer veel te veel lekkers om uit te kiezen en dat na al het voorgaande lekkers en je wanneer buikje al goed vol zit haha.

Service en aankleding
Hierboven haalde ik al aan dat ze iets sneller of wat vaker rond mochten komen met de koffie en de thee, maar verder was het personeel wel allemaal super vriendelijk en stonden ze met een lach voor je klaar.

Het binnenplein waar je naar binnen moet vind ik heel erg mooi, het lijkt net een grote oude hoeven. Dit geeft meteen een gezellige en huiselijke sfeer. Binnen is het restaurant ook heel netjes, proper en leuk ingericht.

Enige nadeel aan ons bezoek was de plaats van onze tafel. Wij waren letterlijk de enige tafel die in de ruimte van het buffet gelegen was, lekker handig zo dichtbij denk je misschien, maar het was wel altijd relatief druk danzij passerende mensen dus dit was niet altijd even prettig.

Op het einde van het buffet halen ze nog een suikerspinmachine boven waar dan de kindjes met behulp van de kok zelf een suikerspin mogen draaien, leuke extra dit!

 

Conclusie
De prijs voor een ontbijtje in het algemeen is niet heel goedkoop, maar voor wat je hier allemaal krijgt en de enorme keuze die je hebt, vind ik de prijs echt niet overdreven. Als je nagaat hoeveel je hebt gegeten en ook gedronken, valt het echt wel dik mee!

Wij zouden zeker nog eens terugkomen want het was gezellig, lekker, veel keuze, voor iedereen wel wat, vriendelijk personeel, mooie locatie, …

Kortom zeker een aanrader!

Prijs en informatie
Ontbijten kan alleen op zon- en feestdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur en enkel bij reservatie.

Het kost 23 euro voor een volwassenen en 12 euro voor kinderen voor dus drank en buffet à volonté gedurende 2,5 uur.

Voor meer informatie en extra foto’s kan je altijd terecht op hun website.

 

@copyright L’histoire Boechout

2 gedachten over “Ontbijten bij l’Histoire te Boechout – mijn ervaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s