review

Micellaire magie van Nivea, nu ook voor je haar?! – review

28080936_1604727829612732_1606712695_o
Het iconische, welgekende en welgeliefde merk Nivea brengt een innovatief en nieuw product op de markt waarbij we niet langer micellaire producten alleen gebruiken om te ontschminken en ons gezicht te reinigen, maar ook om onze haartjes te wassen. Ben jij net zoals ik razend benieuwd naar deze shampoo? Lees dan snel verder!

Wat?
In deze nieuwe lijn zitten (voorlopig?) twee shampoo’s waarvan de ene voor normaal tot vet haar is en de andere voor een kwetsbare en gevoeligere hoofdhuid. Bon, het product zou dankzij de micellen die als het ware een soort van ‘magneet’ zijn en vuil aantrekken, je haar grondig en zachtjes reinigen. Het belooft daarnaast dus ook je hoofdhuid allesbehalve te irriteren en goed te verzorgen.

Omdat ik haar heb dat snel vet wordt, koos ik voor de eerste optie (de groene variant), ook fijn om te weten is dat het product geen siliconen bevat.

Verpakking
De verpakking zelf vind ik heel erg leuk. Het oogt fris, nieuw, jeugdig, speels, … en tegelijkertijd ook heel simpel omdat de flacon doorzichtig is (kan je lekker handig checken hoeveel product er nog in zit). Het mintgroene vind ik een heel mooie kleur en het sierlijke design op de fles vind ik tof gedaan.
collage.jpg
De dop opent met zo’n duwsysteem waarbij er dan een kleine opening komt. Op de achterzijde kan je extra informatie vinden en er zit 400 ml in een volledige fles shampoo.

Let’s test!
Allereerst komt de geur mij echt heel erg bekend voor, vreemd. Het is geen Nivea geur, maar een geur die me zo bekend voorkomt van één of andere shampoo van een ander merk gok ik. Hij ruikt super lekker fris en citrusachtig, een heerlijke geur!

Je hebt niet zoveel nodig van de shampoo om je haren goed te kunnen wassen, het schuimt wel, maar niet extreem hard. Natuurlijk wil het niet zeggen dat wanneer iets goed schuimt het ook goed werkt, maar puur psychologisch hou ik gewoon van producten die wél stevig schuimen want dat geeft mij persoonlijk gewoon een schoner gevoel.
collage.jpg
Na het uitspoelen en wikkelen van mijn haar in een handdoek, merk ik dat mijn haar vrij ‘droog’ aanvoelt (niet zoals stro, maar toch…) en het ook best wel stevig klit. Op deze moment kan ik me niet voorstellen dat dit aanvoelt als een zachte en verzorgende shampoo, maar hé ik kam met alle moeite m’n haren door en wacht af tot het aan de lucht gedroogd is om een oordeel te vellen.

Nu m’n haartjes droog zijn, voelen ze zacht aan en zien ze er zeker goed uit!

Na enkele keren gebruik, merk ik niet persé een verschil in hoe snel mijn haar vettig wordt… Wel jammer want dit had echt wel super geweest.

Eindoordeel
De shampoo ruikt goed, maar schuimt niet heel sterk wat ik misschien toch stiekem wel mis? Na gebruik voelt mijn natte haar ontzettend stug en knoopt het. Nu heb ik dit met de shampoo die ik steevast altijd gebruik ook en vind ik dit persoonlijk niet zo heel erg omdat mijn haar snel vet wordt, is het voor mij oké dat het dan zo uitgedroogd en stug aanvoelt want dan wordt het minder snel vet. Wel kan ik me best goed voorstellen dat niet iedereen hier van gaat houden…

Ook ik moet toegeven dat ik soms opkijk om de shampoo te gebruiken omdat ik weet dat mijn haar nadien een pain in the ass zal zijn om uit te kammen… Zeker omdat ik geen verschil merk in hoe snel mijn haar vet wordt, is het uitkammen van al het droge en geknoopte haar echt niet de moeite waard in mijn ogen. Het is een oké shampoo, maar ik koop hem niet opnieuw.

Prijs en verkrijgbaarheid
Onder andere te koop bij Kruidvat in de winkels en online voor 4,99 euro.
Op basis van wat ik gebruikte om mijn haar al minstens 5x te wassen, gok ik dat je best echt wel lang kan doen met een fles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s