aanraders·eerste indruk·ervaring·review·tried & tested·wat je moet weten over

Mac lipstick ‘Whirl’ matte finish review + enkele tips bij het kopen van Mac producten!

53531796_2010062105786444_7461904239644639232_n.jpg
Vanwege mijn operatie (hierover later meer in een aparte blogpost) is het alweer een tijdje geleden dat er wat online verscheen, maar ook als gevolg van deze operatie werd ik door mijn lieve oma en bompa gesoigneerd met een opkikkertje in de vorm van twee nieuwe Mac lipsticks. Je kan al raden dat ik niet alleen super happy was, maar ook stond te springen om deze kleurtjes uit te testen, vandaag Whirl!

Als ik het goed heb was ten tijde van de overhypte Kylie Jenner lipkleurtjes het lippenpotlood van Mac in de kleur Whirl mega populair en naar aanleiding daarvan zijn ze dan nadien uitgekomen met de iconische kleur in een lipstickformaat. De typische verpakking en geur zijn net hetzelfde als bij elke andere klassieke Mac lipstick uit het vaste assortiment.
collage1.jpg
Zelf zou ik de kleur omschrijven als een neutrale draagbare nudetint die neigt naar het donkerdere en het bruine, niet echt koel en ook niet overwegend warm. In combinatie met een koele ooglook denk ik dat hij automatisch koeler zal lijken en in combi met een warme ooglook, lijkt ‘ie heel mooi warm en herfstig! Toch kan zo’n kleur altijd wel omdat het ééntje is die past bij super veel looks en op dagdagelijkse basis niet te opvallend is, maar je wel ziet dat je een lipstick draagt. In combi met de matte finish vind ik dit echt een toppertje, I like!
collage2.jpg
Aanbrengen deed ik zonder lipliner en dit gaat desondanks het feit dat het een matte lipstick is toch vrij vlotjes. De lipstick glijdt aangenaam over de lippen en geeft meteen een dekkende egale pigmentatie. Het effect is wel degelijk mooi mat, maar voelt absoluut niet uitdrogend aan wat ik als lippenbalsem-addict een plus vind! Helaas is ‘ie hierdoor niet transferproof wat wil zeggen dat je wel moet ‘opletten’ voor afdrukken aan je glas, het kan wat smudgen als je over je lippen wrijft en bij het kussen van je lover zal ‘ie ook een stukje kleur overnemen.
collage3.jpg
Tijdens het drinken gaat de kleur een beetje verdwijnen op de plekken waar ‘ie het drinken raakt, maar door je lippen met de resterende kleur terug even over elkaar te wrijven, krijg je het geheel snel terug zonder problemen egaal, verspreid en gedekt. Na het eten van een maaltijd is de lipstick wel volledig verdwenen, maar dit kan je van een gewone lipstick ook al is hij mat wel verwachten. Mij stoort dit persoonlijk niet want het is en blijft een lipstick, plus dit maakt bijwerken des te makkelijker omdat hij volledig verdwenen is. Vloeibare lipsticks daarentegen laten vaak nog een randje zitten waardoor bijwerken moeilijker is, het product gaat ophopen, … Daarbij vraag ik me dan soms ook af wat nu erger is, een lipstick die volledig netjes weg is of een lipstick die hardnekkig op bepaalde plaatsen blijft zitten, ook niet heel charmant toch?

Tip: back to Mac
53600225_396929254199128_4349236076095733760_n.jpg
In de verpakking van vele Mac producten zal je een labeltje ‘Back to Mac’ zien zitten. Om het kort te houden is dit een soort van actie waarbij je iets van een zestal lege (of producten die bijna op zijn, vervallen zijn, je niet meer gebruikt, …) verpakkingen van Mac binnenbrengt en in ruil een gratis lipstick/oogschaduw krijgt. Wel is het zo dat ze dit in België/Nederland niet doen, maar wel in enkele andere (buur)landen dus even de moeite waard om voor je vakantie of reisje te checken en een plaatsje te voorzien in je koffer voor je verpakkingen die je wil inwisselen. Opgelet het gaat hier wel degelijk om de verpakkingen van de producten zelf, niet de kartonnen doosjes waar de producten in komen.

Update 2021: ondertussen is back to Mac ook geldig in België!

Natuurlijk is het wel een tijdrovend klusje en moet je de producten opsparen, wel denk ik dat wanneer je zoals mij de Fix+ gebruikt je snel aan 6 producten komt, ook foundations etc gaan sneller op dan oogschaduws en lipsticks, zo kom je al rapper dan je zelf denkt aan 6 producten hoor!

Tip: de mini size to go travel varianten!
Sinds kort heeft Mac ook in hun assortiment van de reisformaatjes mini babylipstickjes, niet alleen very cute, maar ook wel handig. Wel opgepast, ze hebben hier niet alle kleurtjes in, maar wel hun bestsellers zoals Ruby Who, Mehr, Diva, … en ja hoor ook Whirl! Of je kiest voor zo’n kleiner formaatje of toch gaat voor de grote lipstick hangt natuurlijk helemaal van jezelf, je budget en je verwachtingen af. In the end is het wel zo dat je verhouding-prijsgewijs wel meer product krijgt voor minder geld bij de full-size verpakkingen, maar dat is altijd zo.

Toch lijken mij zulke lipsticks handig in bepaalde of volgende gevallen:
~ als je een grote lipstickstash hebt en toch weet dat je een volledige lipstick niet gaat opgebruiken
~ als make-up artiste om veel kleurtjes te hebben die minder plaats innemen
~ kleuren als Diva of Sin die je niet op dagdagelijkse basis veel zal dragen, dus is een kleiner en goedkoper formaatje dan wel de moeite waard voor die enkele keren te dragen
~ als bijvoorbeeld Velvet Teddy je everyday ride or die lipstick is, kan je de mini versie kopen voor in je tas of een extra exemplaar om bij je vriend te zetten
~ …

De reisformaatcollectie van Mac is natuurlijk niet nieuw (de mini lipstickjes zijn wel recenter) en ik moet toegeven dat het vooral voor de pigmenten erg handig is. Je gaat van je leven lang niet -en zeker niet als je zoveel oogschaduw thuis hebt steken als ik- zo’n pigment opmaken. Dan kan je voor de prijs van 1 full-size pigment maar liefst 2 mini pigmenten kopen en heb je twee verschillende tinten. Ook van de Fix+ spray heb ik een minivariant, deze past gewoon handiger in mijn make-uptasje, tip koop nadien wél de grote bus (want verhouding product – prijs beter!) en vul je kleine flesje gewoon bij. Daarnaast tellen de grote Fix+ flacons wél mee voor de Back to Mac actie en de mini-size producten niet.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Whirl lipstick kan je scoren in de Mac winkel, bij een Mac counter of online voor 19,50 euro voor de full-size en 10,00 euro voor de travel-size.

Wie goed gelezen heeft, zag dat ik natuurlijk twee lipstickjes als cadeautje van m’n grootouders kreeg dus ra ra ra van deze andere kleur komt er uiteraard in de toekomst ook nog een review aan!

Wat vinden jullie van deze kleur? Wat is jullie favoriete lipsticktint van Mac?

Liefs, Romy

6 gedachten over “Mac lipstick ‘Whirl’ matte finish review + enkele tips bij het kopen van Mac producten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s