aanraders·review·tried & tested

Kat Von D (KVD vegan beauty) Shade + Light contour palette – review


Tijdens een shoptripje in een Sephora te Frankrijk, schoof ik mijn twijfels aan de kant en besloot ik het Kat Von D Shade + Light contour palette in m’n winkelmandje te gooien. Sindsdien heb ik het palette al meer dan een jaar in gebruik en pende ik eindelijk mijn oordeel voor jullie neer…

Wat?

Een contourpalette bevat zoals het woord het al zegt diverse tinten met verschillende ondertonen waarmee je dus gezicht kan gaan shapen ofwel vormen. Dit doe je door op bepaalde plaatsen meer licht en op andere plekken meer donker aan te zetten.

Wil je graag concreet zien welke kwasten ik gebruik en op welke manier ik alles aanbreng? Lees dan zeker hier m’n artikel over het shapen van je gezicht.

Verpakking

Een zwart palette met in speciale letters die in reliëf uitkomen de naam ‘Shade + Light’ dat sluit met een kliksysteem. Binnenin is er nog een spiegel die je recht kan zetten en op de achterzijde vind je de namen van de verschillende tinten terug. Een basic, toch mooie verpakking die handig in gebruik is. Verder krijg je in het kartonnen doosje ook nog een papiertje met stappen en afbeeldingen hoe je het palette zou kunnen gebruiken.

Opvallend is wel dat de lichte tinten veel kleiner zijn en dit maakt het een pak lastiger om met een grotere poederkwast makkelijk en vlotjes in te gaan zonder ook andere kleuren mee op te pakken.

Je krijgt in totaal 20,4 gram (3 x 2,3 gram en 3 x 4,5 gram), dit is zeker oké voor een palette met gezichtspoeders.

Swatches
Bovenaan in het palette krijg je drie kleinere lichte kleuren om je concealer mee af te poederen, de opliggende delen van je gezicht mee op te lichten of je bronzer/contour mee ‘op te schonen’. De eerste tint is zeer neutraal van ondertoon, de tweede overwegend geel en de derde overwegend roze/peachy.

De drie donkere kleuren zijn meer gericht op diverse huidtinten. De eerste twee voor lichtere huidjes en de derde voor de wat donkerdere huidjes. De eerste zou ik eerder omschrijven als koel, de tweede eerder warm en de derde een mooie mix tussen warm en koel in.

Let’s test!
Alleen ‘sombre’
De eerste kleur uit het palette is de koelere tint en dus zeer geschikt om je gezicht echt mee te gaan contouren en ‘schaduwen’ aan te brengen waar je wil en waar jij vindt dat het je flatteert. Vaak is dit net onder de jukbeenderen zodat je gezicht wat smaller lijkt en je jukbeenderen wat meer naar voren komen. Ook kan je het aanbrengen onder de kin om je gezicht wat smaller te doen lijken of een eventuele dubbele kin optisch te laten verdwijnen.

Lipkleur is ‘Velvet Teddy’ van Mac

Alleen ‘shadowplay’
De tweede kleur uit het palette is en warmere tint die dus perfect dienst kan doen als bronzer om je gezicht wat meer warmte te geven, alsof je net van vakantie komt of wat tijd in de zon spendeerde. Heel mooi vind ik dat deze echt die warmte geeft zonder dat het té oranje en dus heel nep overkomt, dit is echt een prachtige kleur om je gezicht mee op te warmen!

Combi ‘sombre’ & ‘shadowplay’
De combinatie van de twee lichtere tinten in het palette draag ik zelf het allerliefst. Soms dip ik mijn kwast meteen in de twee kleuren om een mooi mixje te maken van de iets warmere en de iets koelere tint voor een snelle twee-in-één bronzer en contour. Soms breng ik ook eerst de warme tint (‘shadowplay’) met een grotere kwast aan als bronzer om mijn gezicht op te warmen en meer kleur te geven. Om nadien met een iets kleiner kwastje de koelere tint (‘sombre’) als contour aan te brengen en m’n gezicht echt te gaan shapen en als het ware schaduw aan te brengen.

De donkerste kleur kan ik vanwege mijn lichtere huidtint niet dragen op m’n gezicht, maar deze gebruik ik wel graag op klantjes en wanneer ik één van m’n Marokkaanse vriendinnen make-up. De lichte kleuren om je concealer mee te setten, gebruik ik zelden tot nooit. Hoogstens af en toe voor het setten van m’n oogschaduwprimer of als matte oplichtende kleur in een ooglook of onder de wenkbrauw.

Ooglook
Dat het palette veelzijdig is en je dus ook prima gebruik kan halen uit de kleuren die niet geschikt zijn voor jouw gezicht, toon ik door ze ook als oogschaduw aan te brengen. In mijn stash heb ik niet heel veel paletten waarin oogschaduwkleurtjes zitten met een koelere ondertoon. Daarom neem ik graag het ‘Shade + Light’ palette wanneer ik een koelere bruine ooglook wil maken.

Eerlijk is eerlijk de kleurtjes werken natuurlijk niet hetzelfde (bv. hoeveel pigment ze afgeven) als een gewone oogschaduw en ze blijven ook niet even lang goed zitten doorheen een lange dag. Wel kan je het palette hier niet op afkraken omdat dit ook niet de bedoeling is van het palette. Toch is het handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en dus dit palette ook meteen kan gebruiken voor een snelle basic look, dankzij de donkerdere kleur kan je zelf wat diepte in je look creëren.

Conclusie
Wanneer ik dit voor jullie neerpen, heb ik mijn Shade + Light al geruime tijd en gebruik ik hem zo goed als dagelijks met heel veel plezier en liefde. Bij een gezichtspalette (ook wanneer er alleen blush of highlighters inzitten) heb je vaak dat je bepaalde tinten meer gebruikt dan anderen, maar dit vind ik niet zo heel erg.

Zeker als MUA (make-up artiste) is dit een zeer handig palette vanwege de diverse tinten en ondertonen. Toch denk ik dat je ook als niet-professional echt wel voldoende uit het palette kan halen om de prijs te rechtvaardigen.

Heel fijn is ook dat je nadien de poeders die je opgemaakt hebt los kan kopen en in je palette kan vervangen, zo moet je niet meteen een heel nieuw palette aanschaffen terwijl sommige kleuren dus nog niet op zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid
Het palette in zijn geheel is te koop voor 47,00 euro bij Sephora (Franse website verstuurt naar België) en de refills (navullingen) komen op 15,00 euro. Zeker de moeite waard om eens te checken wanneer je in het buitenland een Sephora binnenwandelt.

Er is ook nog een cream versie van dit palette beschikbaar (44,99 euro) voor de liefhebbers van het cream contouren. Ook hier heb je aparte refills van te koop.

Gebruiken jullie ook een palette om je gezicht mee te vormen of losse (poeder)producten? Let me know!

Liefs, Romy

2 gedachten over “Kat Von D (KVD vegan beauty) Shade + Light contour palette – review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s