aanraders·eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Chanel Rouge Coco Gloss ‘119 bourgeoisie’ – review!

43950956_335884993824998_6875673317211111424_n.jpg
Zelf koop ik niet zo heel erg vaak high end make-up van dure merken en al helemaal niet van parfumeriemerken zoals bijvoorbeeld Guerlain, Dior of in dit geval Chanel. Voor mijn werk als beautyconsulente en brand ambassador mocht ik naar een opleiding bij Chanel zelf te Brussel. We verlieten de workshop niet alleen met massaal veel kennis over de verzorgingsproducten van Chanel, maar ook een leuke goodiebag waar onder meer deze lipgloss instak. Benieuwd of hij de moeite is?

 

 

Wat?
Volgens wat Chanel ons belooft op hun website is dit een intense gloss met veel glans die je lippen hydrateert en niet plakt, maar een geltextuur heeft. Ook spreken ze over hun ‘cocoon’applicator die aanbrengen super simpel zou maken, ik ben benieuwd!
collageoutside.jpg

Verpakking
De verpakking vind ik er persoonlijk erg strak en klassevol uitzien. Een rechthoekige tube die doorschijnend is waardoor je makkelijk de kleur kan zien, afgewerkt met een goudkleurig detail, de zwarte dop en uiteraard het Chanel-logo. Onderaan kan je de nummer en kleur terugvinden, wel handig als je net zoals ik niet alle kartonnen verpakkingen van producten wil bijhouden en je nadien dezelfde kleur zou willen opnieuw kopen. Er zit 5,5 gram in één tube.
collagetube.jpg

Swatch
43879760_303041893854673_6377564296078950400_n.jpg

Let’s test!
Allereerst eventjes iets over de applicator en het aanbrengen. Naar mijn mening is dit geen alledaagse vorm voor een applicator die we vaak zien, maar hij werkt wel heel prettig. Hij verdeelt het product mooi over de lippen en dankzij het ronde uiteinde kan ik ook vlot langs de randjes van m’n lippen en de cupidoboog bovenaan.
collageapplicator.jpg
De kleur vind ik écht prachtig! Het geeft je lippen net dat tikje meer kleur, maar zo subtiel dat het echt een glossje is dat overal bij kan of kan gedragen worden op dagdagelijkse basis. In de tube zie je heel veel glittertjes zitten, maar die vallen op de lippen (gelukkig!) niet zo fel op. Het geheel heeft gewoon een heel mooie glans, wat je van een lipgloss ook verwacht. Zowel van dichtbij als vanop een afstandje vind ik hem er heel mooi uitzien! Mijn lippen zelf voelen gevoed, gehydrateerd en uiteraard helemaal niet uitgedroogd aan.
collagedraag.jpg
Over de houdbaarheid hoeven we natuurlijk niet rond de pot te draaien. Het is en blijft een gloss en deze houden nu eenmaal onafhankelijk van de prijsklasse niet lang doorheen de dag en al helemaal niet als je gaat eten of drinken. De gloss plakt wel een beetje als je er bijvoorbeeld met je vinger aankomt dus je zal wel een afdruk hebben aan je glas of je haar blijft er inhangen als je door de wind fiets, maar tijdens het spreken blijven je lippen niet zo aan elkaar zitten en je krijgt niet van die viezige draadjes dus dat is ook wel fijn.

Conclusie
Mijn allereerste Chanelproduct ooit en ik ben zeker fan! Tegenwoordig is gloss weer helemaal terug van weggeweest dus dankzij dit glossje van Chanel ben ik weer helemaal mee met de trends op vlak van beauty. De nadelen die alle lipglossjes hebben, heeft deze helaas ook wel. Het blijft niet lang en het plakt wel een beetje. Toch heb ik dit glossje nu al even in gebruik en zou ik al bijna niet meer zonder kunnen. Het is perfect voor overdag en kan bij elke look gecombineerd worden omdat het zo neutraal en subtiel is van kleur en glitter. Omdat aanbrengen heel makkelijk en vlot gaat, is bijwerken geen gedoe en hierdoor merk ik dat ik hem vaker ook ergens mee naartoe neem, een blijvertje in mijn handtas!

Prijs en verkrijgbaarheid
Op de website van Chanel kan je deze kleur of één van de vele andere varianten kopen voor 32,00 euro.

Dragen jullie ook vaak gloss of blijf je vasthouden aan je matte lipkleuren?
Welk merk raad jij aan voor toffe en goede lipglossjes?

Liefs Romy

3 gedachten over “Chanel Rouge Coco Gloss ‘119 bourgeoisie’ – review!

 1. Wauw mooi is ie en een x een wat duurder merk ook niet verkeerd. Heb ik ook wel eens gedaan en dan b.v.voor feestjes of de feestdagen..en niet alle dagen.
  En zo deed ik dan heel lang ermee.

  B.v. collistar.
  Mooie en leuke blog en staat je goed.
  Wens je een fijne zonnige dag…de ☀️is er al hihi liefs wiltje
  P.s leuk als je bij mij ook ergens een reactie achterlaat ben benieuwd wat je van mijn make- up blogs vind

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s