aanraders·collectie·eerste indruk·ervaring·look·musthaves·review·tried & tested·wat je moet weten over

Huda Beauty Topaz Obsessions palette – review + 4 looks!

collagehoofding
In een shoplog van al een tijdje geleden, konden jullie zien dat ik de volledige Precious Stone collectie van Huda Beauty had aangeschaft. Hierin vertelde ik jullie ook dat ik de paletten één voor één zou laten verschijnen in een uitgebreide review met diverse looks. De spits wordt afgebeten door het eerste palette, ofwel het Topaz Obsessions palette…

Huda Beauty is een merk dat menig beautyliefhebber wel kent en hoogstwaarschijnlijk ook wel luidop droomt over één van de lipsticks, highlightkits of oogschaduwpaletten. Er verschenen veel eerder al kleine paletten (in de zwarte vierkantige doosjes) met over het algemeen eerder neutrale tinten binnen een bepaald kleurenthema en een iets feller palette. Nadien werd dan de Precious Stones collectie toegevoegd aan het assortiment van ‘Obsessions paletten’ die specifiek ingaan op één kleur en dus negen tinten bevatten binnen deze kleurenfamilie in diverse finishes zoals matte, shimmer of zelfs glitter.

Verpakking
Het zijn kleine vierkantige doosjes van slechts 7,5 cm op 7,5 cm, maar laat je hier niet door misleiden. De oogschaduwpans zijn wel degelijk 2 cm op 2 cm en als ik dit vergelijk met veel grote paletten komt dit eigenlijk zo goed als overeen dus de ruimte in het palette zelf wordt gewoon heel sterk benut. In totaal krijg je per pan 1,1 gram oogschaduw wat het palette op 9,9 ofwel een kleine 10 gram brengt. Opnieuw in vergelijking met andere paletten is 1,1 gram per pan niet opvallend weinig hoor. Verder heb je aan de binnenkant een spiegel die desondanks zijn grootte nog steeds fijn werkt indien je deze wil gebruiken bij het opmaken van je ogen.
collage
De buitenkant is gemaakt van een stevig karton, sluit magnetisch en is feloranje wat natuurlijk het kleurenthema van de oogschaduws verraadt. De diamant bovenop is ingedeeld in ‘toevallig’ 9 vakjes die al even ‘toevallig’ ingekleurd werden in de tinten én finishes van de oogschaduws binnenin, tof gedaan!

Enige minpuntje aan de verpakking vind ik dat de namen van de oogschaduws heel slecht te vinden zijn, je moet namelijk het stickertje op de achterzijde opentrekken, maar hierdoor sluit het niet meer netjes waardoor je luchtbubbeltjes en lelijke vouwen krijgt in dit dunne plakpapiertje, dus toelaten die handel.

Swatches

48374236_292057531449163_7231426867088064512_n.jpgVan links naar rechts: Mango matte – Orange shimmer – Terracotta matte – Yellow gold shimmer – Peach matte – Brown shimmer – Dark brown matte – Chestnut brown matte – Pink gold shimmer

In het gebruik van de looks, heb ik de oogschaduws gewoon genummerd. 1 bovenaan in de hoek links en zo gewoon de rijtjes af tot 9 in de hoek onderaan rechts.

Let’s test!
Look 1
collage.jpg
5 als overgangskleur
5 & 1 in de arcadeboog
1 & 7in de buitenste ooghoek
2 op het ooglid
4 in de binnenste ooghoek
5 & 7 onder het oog, op de onderste wimperrand

Look 2
collage.jpg
5 als overgangskleur
1 & 8 in de arcadeboog
3 om te blenden
8 in de buitenste ooghoek
5 op het ooglid
7 als ‘smokey’ eyeliner
3 & 7 onder het oog, op de onderste wimperrand

Look 3
collage.jpg
5 als overgangskleur
3 & 8 in de arcadeboog en in de buitenste ooghoek
6 & 9 op het ooglid
4 in de binnenste ooghoek
3 & 8 onder het oog, op de onderste wimperrand

Look 4
collage.jpg
5 als overgangskleur
1, 3 & 8 in de arcadeboog
7 op het ooglid en licht uitgeblend naar de arcadeboog
5 in de binnenste ooghoek
3 & 7 onder het oog, op de onderste wimperrand

Review
Met deze collectie aan doosjes die heel concreet gebaseerd zijn op één bepaalde kleur is het echt wel ‘what you see is what you get’, hoe je ook draait of keert met dit palette zal je sowieso ongeacht welkte tinten of combinatie je maakt een oranje look krijgen. Zelf vond ik mijn looks best oké gevarieerd, maar ze blijven natuurlijk wel in het oranje thema steken, wat met dit palette niet anders kan.

In ieder geval over het Topaz Obsessions palette in het specifiek kan ik bijzonder positief zijn en ook over de kwaliteit valt absoluut niet klagen. Alle kleuren werken fijn, ze zijn enorm gepigmenteerd en blenden tegelijkertijd mooi en vlotjes uit. Er is een fijne combinatie van matte en shimmertinten zowel wat lichter als wat donkerder. Met dit palette kan je oprecht diverse looks maken door te gaan voor volledig matte, goudkleurige look, wat meer smokey of wat meer koperkleurig.  Verder zijn dit één van de weinige shimmerkleurtjes die ik oprecht oké vind overkomen met een droge kwast, maar ze zijn natuurlijk wel feller en beter als je ze aanbrengt met je vinger of een vochtig kwastje met wat fixingspray.

Enige dat mist is misschien een lichte tint voor in je binnenste ooghoek en dat sommige kleuren zoals 3 en 8 te sterk op elkaar lijken. In de swatches valt het mee, maar op het ooglid in een look zijn ze door elkaar vervangbaar. Graag deel ik ook nog mee dat je wel last kan hebben van fall-out (voor mij persoonlijk nooit echt een issue, aangezien ik eerst mijn ogen opmaak zodat ik mijn gezicht nadien kan ‘opkuisen’ met een make-up wipe), maar dan weet je dit even.

Het is dus aan jezelf om te bepalen of deze paletten iets voor jou zijn of niet voornamelijk op vlak van kleur en draagbaarheid want kwalitatief is het Topaz Obsessions palette meer dan zeker in orde! Zijn dit toevallig kleuren die je heel vaak draagt? Prima! Ben je niet zo voor felle of gekleurde looks, dan laat je ze beter liggen. Heb je veel neutrale paletten in je stash en kan je deze hiermee combineren? Super! Wil je ze op zichzelf gebruiken of onderling in combinatie? De keuze is helemaal aan jou en je creativiteit!

Prijs en verkrijgbaarheid
Huda Beauty is een merk dat je kan kopen in sommige fysieke Sephora winkels, op de website van Huda Beauty scoor je het Topaz Obsessions palette voor 27 dollar of via CultBeauty voor 25 pond. Via die laatste website bestelde ik de volledige ‘vault’ met alle paletten uit de Precious Stone collectie samen. Ook deze zogenaamde ‘vault’ kan je ook via Huda haar website bestellen.

 

 

2 gedachten over “Huda Beauty Topaz Obsessions palette – review + 4 looks!

  1. Mooie blog#,Prachtige palette#oker geel kleurtje lings bovenin love it#draag laatste tijd vaak die kleur#die oker geel zit ook in die i love mermaid of unicorn palettes, mooie foto’s..
    Staat je leuk#knappe meid#👏👏🎄💗💜🛍💎🌲

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s