aanraders·eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Mac lipstick ‘Velvet Teddy’ matte finish review

90157689_642990159887894_7208085631094751232_n
Dat Mac één van m’n favoriete merken is als het aankomt op lipsticks is volgens mij geen geheim. De formule is zo fijn en aangenaam op de lippen, je hebt ze in ontelbare kleuren en finishes dat je sowieso iets naar je smaak kan vinden. Voor mijn verjaardag kreeg ik van een goede vriendin de kleur Velvet Teddy die al langer op m’n verlanglijstje stond, benieuwd?

 Over de verpakking kan ik deze keer niet zo heel veel schrijven of tonen want dit is namelijk een mini versie van de lipstick. Deze komen in een klein plastic zakje, dus niet in het iconische doosje helaas. Wel belooft Mac ons dat de kleur en de formule helemaal overeenstemmen met de full-size lipsticks.
collage1
Velvet Teddy is best ook een gekende kleur binnen de beautywereld en Mac voorziet van vele best-selling lipkleuren een mini versie. Als je gaat kijken naar de inhoud krijg je bij een full-size 3 gram product en bij deze mini versie 1,92 gram met andere woorden toch bijna 2/3e van een grote lipstick. Perfect voor de beautyaddicts die veel verschillende kleuren willen verzamelen zonder telkens een groot formaat aan te kopen of om eerst een kleurtje uit te proberen alvorens de grote versie aan te schaffen.
collage2
De kleur zou ik omschrijven als een mooie typische draagbare everyday nudetint die naar mijn mening wel echt heel neutraal is. Hij neigt als ik moet kiezen een beetje meer naar het warme peachy toe, maar hij is echt heel neutraal dus zeker niet neigend naar het roze of het bruine. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van je huidskleur of deze jou al dan niet wat donkerder of juist lichter zal staan.
90536856_638423586945169_8062402558104174592_nAanbrengen deed ik zonder lipliner en dit gaat desondanks het feit dat het een matte lipstick is toch vrij vlotjes. De lipstick glijdt aangenaam over de lippen en geeft meteen een dekkende egale pigmentatie. Het effect is wel degelijk mooi mat, maar voelt absoluut niet uitdrogend aan wat ik als lippenbalsem-addict een plus vind! Helaas is ‘ie hierdoor niet transferproof wat wil zeggen dat je wel moet ‘opletten’ voor afdrukken aan je glas, het kan wat smudgen als je over je lippen wrijft en bij het kussen van je lover zal ‘ie ook een stukje kleur overnemen.
90148412_242772750195214_6616960589132464128_n1
Voordeel van zulke nudetint is dat je deze perfect kan aanbrengen zonder lipliner of penseel, gewoon rechtstreeks vanuit de huls. Ondanks dat ‘ie matte is, glijdt hij vlotjes over de lippen en geeft hij wel het matte effect zonder de lippen uit te drogen. Dit vind ik als lippenbalsem-addict een enorm pluspunt! Helaas gaat de lipkleur hierdoor wel sneller afgeven en moet je hem na een hapje of drankje opnieuw aanbrengen. Persoonlijk is dit voor mij geen struikelblok want dit maakt bijwerken eens zo gemakkelijk wanneer je lipstick gewoon volledig verdwenen is.
collage3
Wat mij ook meteen opviel aan deze kleur was hoe sterk hij overeenkomt met één van mijn all time favourites! Hierboven zie je een vergelijkende swatch van de twee kleuren: Velvet Teddy boven en onder Princess Incognito uit de limited edition Mac Alladin collectie. De Princess Incognito kleur oogt nét een tikje meer roze. Aangezien deze collectie éénmalig was, is deze kleur nu natuurlijk niet meer te koop. Heel fijn om te weten dat deze kleuren super sterk op elkaar gelijken, zo kan ik wanneer mijn favoriete tint uit de Alladin collectie op is, gaan voor een full-size van Velvet Teddy!

Prijs en verkrijgbaarheid
De mini versie is te koop bij Mac winkels, counters en online via hun webshop voor 12,00 euro. Voor een full-size betaal je bij hen 20,00 euro.

Tip: bij Ici Paris XL verkopen ze ook al geruime tijd enkel producten van Mac, hier kost de lipstick 19,90 euro én wat mij vaak doet kiezen voor Ici Paris XL in plaats van Mac zijn de kortingen. Mac doet voor zover ik weet zelden kortingen, zelfs niet met de solden en Ici Paris XL natuurlijk wel! Zij houden regelmatig 21 % acties met de ‘Friends&Family’, je kan bij hen punten sparen voor 5 euro kortingsbonnen, je krijgt met je verjaardag een 5 euro kortingskaart, … Op deze manier heb ik al regelmatig met gespaarde punten in combi met de 21 % actie mijn Mac Fix+ aangeschaft voor een prikje!

 

Wat vinden jullie van deze kleur? Heb je zelf een Mac lipsticktint die ik zeker ook moet aanschaffen? Let me know!

Liefs, Romy

7 gedachten over “Mac lipstick ‘Velvet Teddy’ matte finish review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s