aanraders·eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Het nieuwe jaar 2020 in, met je eigen gepersonaliseerde agenda! – Bestelling en ervaring met fotoalbum.nl

Knipsel
Yes yes het nieuwe jaar is weer volop van start en hoe cliché het ook klinkt, het jaar 2019 is weer echt voorbij gevlogen. Een nieuw jaar betekent vaak ook een nieuwe frisse start voor je agenda, planning en organisatie. Dit kan met je eigen super toffe gepersonaliseerde agenda, geweldig leuk voor je zelf of om als cadeau te doe aan iemand die je lief hebt!
 

Over fotoalbum.nl
&
Zoals de website al doet vermoeden kan je bij http://www.fotoalbum.nl uiteraard je eigen fotoboek samenstellen naar volledige wensen. Daarnaast bieden zij ook een ruime keuze aan wanddecoratie zoals je lievelingsfoto’s op canvas, kleine tegeltjes, … Wat hun website extra leuk maakt, is dat je ook kan gaan voor een kalender, placemats, kaartjes of datgene waar ik voor koos, een agenda!
2

Wat zoek ik in een agenda of planner?
Zelf ben ik iemand die desondanks de nieuwe technologieën nog altijd grijpt naar een papieren versie van een agenda of planner. Dit geeft mij ontzettend veel rust en overzicht. Het liefste heb ik een duidelijke weekindeling met meer dan voldoende plaats om alles goed en netjes te kunnen noteren. Zelf combineer ik mijn planner zowel voor werk als sport als vrije tijd als to-do dingetjes. Je ziet, ik heb graag veel ruimte zonder al te veel poespas zoals reflectiemomenten etc (sorry, maar echt gebrek aan tijd…) alsook een compacte agenda om overal mee naar toe te brengen.

Dit is een beetje paradox en daarom niet zo makkelijk te vinden… Toch had ik een tijdje terug helemaal m’n ding gevonden en bestelde ik de naar mijn mening best prijzige “Structuurjunkie planner light” in leopardprint. Hij was dan wel wat duurder dan ik normaal gezien zou uitgeven aan een agenda, maar ik wil dan ook echt een werkbaar document volledig naar mijn wensen en noden.

Omdat deze agenda best prijzig was en ik al bezig was met invullen, besloot ik hem toch maar verder voor 2020 te gebruiken en de agenda die ik bestelde op fotoalbum.nl aan mijn lieve vriend te geven die (no joke) rondliep met een klein boekje vol flamingo’s dat ik ooit eens gratis kreeg bij Yves Rocher. Hier dacht ik hem dus wel degelijk een plezier mee te kunnen doen en het is meteen ook erg nuttig nu ook hij start met het echte werkleven.

Bestelproces en levering
3
Het bestellen via hun programma gaat super handig en snel. De manier van werken wijst zichzelf uit en helpt jou enorm om een tof design in elkaar te steken met je foto’s en eventuele extra pictogrammen of tekst. Wel raad ik je aan toch er toch even rustig voor te gaan zitten, het mag dan wel niet al te moeilijk zijn, je wil het wel degelijk en helemaal naar je zin maken.

Dit is wat ik ontwierp:
collage1
elf koos ik voor twee foto’s van mijn vriend en ik samen, ééntje voor de voorkant en ééntje voor de achterkant. Via het programma stelde ik ze in zwart-wit. Dit gaf mij het idee dat het toch een tikje neutraler wordt en de foto’s beter op elkaar afstemmen waardoor het in mijn ogen een mooier geheel werd. Je kan ook vooraf een collage maken met foto’s en deze uploaden in het programma, zo heb je alsnog op één voorzijde of één achterzijde meerdere foto’s om er in te verwerken en vermijd je keuzedilemma’s bij het uitkiezen van je favoriete pics!

82223431_176071523470869_344782352272064512_n
De agenda zelf, kwam al enkele dagen later aan. Echt heel erg snel dus en daarbovenop nog eens stevig verpakt in een grote enveloppe met bubbelfolie ter bescherming.

Agenda
Dit is wat ik kreeg:


Toen ik de agenda uitpakte was ik gelijk enthousiast! Hij is alles wat ik verwacht had en zelfs nog beter. Het A6 formaat vind ik (zeker voor mannen) echt niet te klein, maar net heel praktisch en compact. De rug bestaat uit een spiraal van ringen zodat je bladeren kan losscheuren, dit is heel handig wanneer er een week voorbij is en je dit papiertje wil wegdoen. Zo wordt je agenda door het jaar heen minder dik en zal ‘ie (nog) minder wegen of plaats in je tas innemen ; win-win! Zelf bewaar ik sommige papieren soms liever om af en toe nog eens iets na te kijken of te checken, maar het is in ieder geval wel een optie en dat is fijn! Mede dankzij de ringen kan je hem ook makkelijk volledig openleggen zonder te moeten plooien en forceren om plat op een tafel je agenda netjes in te schrijven. Mijn vriend heeft zelfs een balpen tussen zijn ringen steken, extra praktisch ingesteld!
82827882_224312775237307_1702989992113995776_n83174751_184788369334814_1721533762522578944_n82781136_200446880994556_4022726365831757824_n83702642_1024568867936502_3444195151528853504_n
Vooraan kan je je persoonlijke gegevens invullen en achteraan vind je nog wat pagina’s voor adresgegevens en vrije notities. Tussenin is de agenda helemaal opgevuld met weken waarbij elke dag apart is, behalve het weekend. Om de week heb je onderaan een stukje voor notities of een leeg stuk. Hier zou je dus zaken kunnen noteren die je ergens die week wil doen, maar nog geen specifieke dag voor hebt gekozen of een toffe tekening maken, iets leuk opkleven, …

De indeling is basic, maar naar mijn mening ontzettend praktisch en gewoon just what you need, niets meer, niets minder. Je hebt alles wat je nodig hebt, je kan meteen starten met invullen. De dagen en data zijn al aangevuld voor jou.
82929910_511827122774134_7418989566373134336_n
Het enige jammere vind ik dat de foto achter een harder plasticje zit en zelf dus eigenlijk ook maar gewoon van papier is, wel een dikker en steviger papier. Dit valt indien je wil te vermijden door te kiezen bij je bestelling voor de iets luxere agenda met harde kaft (dan heb je wel geen ringen en kan je niet scheuren ; keuzes keuzes).

Daarnaast had het misschien wel een toffe extra geweest, als je ook de optie had gehad om foto’s hier en daar toe te voegen tussen de agenda zelf. Bijvoorbeeld bij elke nieuwe maand of hier en daar eens aan het einde van een week. Zo had ik nog meer leuke foto’s van ons samen of fijne couple-quotes kunnen gebruiken om de agenda helemaal te pimpen!

Conclusie
Niet alleen ik en mijn vriend, maar ook mijn mama zijn super tevreden! Mijn mama gebruikt ook altijd een klein agenda’tje in haar tas voor afspraken en to-do dingen. Zij vindt het formaat dan ook perfect en is van plan om voor volgend jaar (2021) een agenda met foto’s van haar kids of onze liefste viervoeter te bestellen.
82580578_1029317940784800_2266720255193645056_n
Als leerkracht en die-hard planner, ben ook ik geïnspireerd om naar 2021 toe een agenda bij fotoalbum.nl te bestellen. Natuurlijk zou ik voor het iets grotere formaat gaan, maar verder heb ik er zeker niets op aan te merken. Hij biedt eigenlijk alles wat ik wil, namelijk duidelijke weekindelingen met dagen, voldoende ruimte om te noteren per dag en aparte ruimte om extra dingen te noteren zoals to-do lijstjes. Daarnaast is hij pakken goedkoper dan andere agenda’s of planners op de markt!

Ben jij echter iemand die juist wel houdt van een agenda waar ruimte is om te reflecteren over je doelen, te tekenen, je slaapritme bij te houden, … en weet ik veel wat er tegenwoordig allemaal hip en een ‘must’ is wanneer je aan planning doet, dan zou ik deze agenda misschien skippen. Hij is dan weliswaar neutraal en vrij om zelf nog je ding mee te doen, toch denk ik dan dat ‘ie voor jou te simpel gaat zijn. Het ligt er maar aan waar je van houdt.

Prijs en verkrijgbaarheid
Wil jij, nu 2020 nog maar net begonnen is, ook nog snel een agenda bestellen die je kan aanpassen aan je eigen wensen en daarbovenop nog kan bewerken met jouw fantastische foto’s? Dat kan via de website van fotoalbum.nl. Voor een A6 agenda met ringetjes betaal je 10 euro. Afhankelijk van je formaat (bv. A5) en afwerking (bv. harde luxekaft) zal de prijs wijzigen.

Gebruik jij een agenda? Zo ja, waarvoor allemaal? Wat zoek jij in jouw perfecte planner? Laat het me weten in de reacties en inspireer me! 

Dit artikel is geschreven in het kader van een samenwerking met fotoalbum.nl
Wel blijft mijn eigen mening over dit product eerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s