eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Revolution brow tint ‘Taupe’ – review (& faux freckles test)

46187159_298402494341887_5269206122299916288_n
We willen allemaal dat onze brow game always on point is en niet iedereen is even handig of heeft ’s morgens de tijd om uitgebreid aan de slag te gaan met een wenkbrauwpoeder, potloodje of pomade. Revolution wil het ons gemakkelijker maken dankzij de ‘brow tint’ die je wenkies van een semi-permanent resultaat voorziet. Benieuwd of dit echt wat is?

Wat?
De brow tint van make-up Revolution is zeker geen uniek product op de markt, er zijn vele merken die gelijkaardige producten verkopen. Het product dient dus eigenlijk om aangebracht te worden op de wenkbrauwhaartjes en de huid tussen je haartjes, laten intrekken en na 2 uur peel je het off zodat de kleur is ingetrokken en langere tijd zou moeten blijven als een soort van ‘stain’. Hierdoor zou je dus niet meer elke dag aan de slag hoeven met make-up om je wenkies in shape te krijgen.

Verpakking
De tube komt in een kartonnen doosje met allerlei instructies. Wanneer je het product opent krijg je een dun stokje met applicator (allemaal kleine haartjes), het product lijkt een dikke vloeibare plakkerige substantie te zijn.


Let’s test!
Semi-permanente brows
53716270_1980175838748489_6591309566972002304_n
Wenkbrauwen voor, zonder product:

Om het proces voor mezelf zo makkelijk mogelijk te maken (want hé het gaat hier wel over je wenkbrauwen waar je mogelijks toch misschien een week mee buiten moet) besloot ik de wenkbrauwen zo goed mogelijk voor te bereiden. Dit door te epileren en de huid rondom vetvrij te maken met een micellaire water zodat het product zeker goed kan pakken.

Aanbrengen deed ik meerdere keren om het proces en resultaat met zekerheid voor jullie te kunnen testen en dit is wat het me leerde:

Zelf opteerde ik eerst voor een schuin afgesneden kwastje waarmee ik normaliter mijn wenkies doe, dit geeft mij veel meer controle dan de applicator van het product zelf. Wel kon ik hierdoor niet altijd een dikke laag product aanbrengen, waardoor het peel-off’en niet altijd lukte. Resterend product kan je prima weghalen met micellair water of door gewoon voorzicht met je vinger heen en weer te gaan door je wenkbrauw. Niet panikeren, het product komt super donker over maar dit is niet het resultaat dat je zal overhouden.

Wenkbrauwen tijdens – met product:

Wenkbrauwen na – zonder product en zonder make-up:
1B2B
Persoonlijk vond ik het resultaat altijd wel oké, ik kon duidelijk zien dat mijn wenkbrauwen donkerder waren dan normaal. Toch moest ik ze naar mijn smaak bij het dragen van make-up alsnog bijkleuren (weliswaar met minder product dan anders), toch gaf de brow tint al een makkelijke ‘guideline’ om te volgen met je make-up.

Na enkele dagen merk ik wel dat het product begint te vervagen en heel snel lichter wordt van kleur waardoor het ook warmer wordt van ondertoon. Gelukkig heb ik best veel wenkbrauwhaartjes waardoor dit niet zo opviel, maar toch iets om rekening mee te houden.

Wenkbrauwen na 2 dagen – zonder make-up of andere producten:

Ik heb mezelf vaak de vraag gesteld wanneer dit nu eigenlijk een handig product zou kunnen zijn want je moet er wel altijd 2 uur tijd voor uitrekenen (handig als je thuis werkt? Niet handig als je naar de supermarkt moet?) om slechts 2 tot maximum 3 dagen te kunnen genieten van iets donkerdere wenkbrauwen. Wie dus constant semi-permanent gekleurde wenkbrauwen wil, zal toch makkelijk zeker 3 keer per week 2 uur met de brow tint moeten rondlopen. Is dit in verhouding met hoelang het resultaat blijft? Voor mij niet… Dan zijn er in mijn ogen andere en meer effectievere opties.

Misschien op vakantie zodat je geen make-up moet aanbrengen en er mee in het water kan? Persoonlijk trek ik mij het dan niet aan dat ik zonder make-up en met on-opgemaakte wenkies aan het zwembad lig. Daarnaast kan ik mij ook niet voorstellen wie er op vakantie ‘tijd’ heeft om 2 uur met dit product op te zitten, want ik kan mij niet inbeelden dat je hier ondertussen gezellig mee uit eten gaat of …

Faux frecles
Bij meerdere personen, maar voornamelijk bij Maureen Naudts kwam ik op haar Instagram tegen dat zulke producten ook gebruikt kunnen worden om jawel neppe sproetjes mee te creëren die pakken beter zouden blijven zitten dan wanneer je over je make-up met een potloodje of een poeder neppe sproetjes zou tekenen.

Zo gezegd zo gedaan.
Poging 1: dit was niet zozeer een succes te noemen, bij het verwijderen van het opgedroogde product na 45 minuutjes met micellair water kwamen niet alleen de droge stukjes mee, maar verdween ook de kleur volledig.

Poging 2: deze keer liet ik het product langer zitten, 2 uur zelfs en opnieuw verdwenen de vlekjes met micellair water. Terwijl dit bij de wenkbrauwen (wanneer je je ontsminkt) dus niet het geval is, vreemd!

Poging 3, 4 en 5 – een conclusie: na eindeloos proberen en experimenteren kan ik allemaal constateren dat het hem echt niet gaat worden. Wanneer je sproeten stevig aanzet en laat intrekken zie je er zonder make-up uit alsof je één of andere ziekte hebt, dus ben je quasi verplicht foundation te dragen zodat de dekking van je foundation de sproetjes subtieler maakt.

Wanneer je de sproetjes subtieler aanzet, zijn ze te makkelijk te verwijderen met make-up remover en zie je ze niet meer door je foundation heen komen. Voor mij is dit helaas geen succes en gaat de zoektocht naar de perfecte manier en het beste product voor faux freckles nog wel even door.

Conclusie
Over het algemeen ben ik zeker niet ontevreden over dit product, toch zou ik het niet persé aanraden. Met het eindresultaat is zeker niets verkeerd, maar ik vind persoonlijk de tijdsduur van het hele proces niet overeenkomen met de tijdsduur dat je kan genieten van het resultaat.

Ook voor faux freckles werkte het niet, natuurlijk belooft het product dit ook niet dus hier kunnen we het niet op afrekenen. Wel zorgt dit er mede voor dat ik het voor geen van beide doeleinde nog zal gebruiken en dus ook niet opnieuw zal kopen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De brow tint is online onder andere te koop bij Beauty88 voor 5,95 euro.

Hebben jullie ervaring met semi-permanente wenkbrauwen?
Laat jouw mening zeker achter!

Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s