DIY·look

DIY Mermaidwonde voor Halloween! Stap voor stap, makkelijk & goedkoop

44832232_312849719353795_415565951635816448_n.jpg
It’s my favourite time of year again bitches! Volgens mij is menig make-up artiste en of beautyliefhebber tegenwoordig wel grote fan van Halloween. Niet alleen de films die je de stuipen op het lijf jagen of de geweldige feestjes tot in de vroege uurtjes, maar natuurlijk ook het verleden met de daar bijhorende make-up looks LOVE IT! Ieder jaar probeer ik wat nieuwe dingetjes uit en kom ik weer leuke inspiratiefoto’s tegen, dit jaar besloot ik de zeemeerminwonde eens een kans te geven. Benieuwd geworden hoe ook jij dit thuis kan maken met geloof het niet, maar allerlei zaken die je ongetwijfeld al in huis hebt liggen? Lees dan zeker verder!

Wat heb je nodig?
~ bakpapier
~ een lijmpistool (voor een prikje te verkrijgen bij Action!) en lijmstaafjes
~ wimperlijm

~ los of compact poeder in doorzichtige kleur
~ rode lipsticks in diverse tinten
~ zwart oogpotlood
~ oogschaduw (geel, oranjerood, donker rood, zwart, blauw, groen, appelblauwzeegroen, zilver, …) naargelang welke kleur van zeemeerminstaart je wil en oogpotloodje in je basiskleur van je zeemeerminstaart

~ optioneel: nepbloed

Wonde maken
Stap 1
Teken met een potloodje op het bakpapier de vorm die je je wonde graag wil geven. Ga hier nu over met je lijmpistool en probeer ervoor te zorgen dat je wat minder lijm drukt aan de buitenste randjes en het wat meer opbouwt in het midden. Dit zorgt ervoor dat het straks makkelijker zal ‘blenden’ of overgaan in je echte huid omdat de randjes veel dunner zijn. Probeer het ook expres niet te netjes te doen, er mogen zeker reliëfverschillen inzitten en wat ‘bubbeltjes’ dit geeft het automatisch een wat meer creepy, vieze wondvibe die je natuurlijk wil.
44930644_459984664408285_1033712621427097600_n.jpg
Maak je geen zorgen over de dunne draadjes die je lijmpistool kan achterlaten. Wanneer alles uitgehard en gedroogd is, kan je deze super makkelijk gewoon lostrekken.

Stap 2
Als de lijm volledig gedroogd is, kan je je nepwonde heel makkelijk losmaken van het bakpapier en het is ook nog eens flexibel dus super handig om mee te buigen naargelang de plek op je huid. Neem nu je wimperlijm en breng deze aan op je huid en/of op de nepwonde en wacht een beetje tot deze wat plakkerig is. Kleef dan je wonde simpelweg op waar je hem hebben wil et voilà!
44948286_1460121610788286_9169345226626564096_n.jpg

Make-up gedeelte
Stap 1
Zelf ben ik gestart met het aanbrengen van een dun laagje foundation of concealer zodat de nepwonde wat meer blendt met je huidkleur (hoeft zeker niet perfect want je ziet er nadien toch niet zo veel meer van) en dit maakt ook je huid rondom ook wat egaler. Poeder nadien alles goed af, het liefste met een losse poeder.

Stap 2
Starten deed ik met de wonde zelf en de truc is om het in laagjes op te bouwen en regelmatig even terug te gaan met andere kleuren. Tips die ik kan meegeven zijn het gebruiken van een warme gele kleur op een blendkwastje helemaal aan de uiterste buitenkant van de wonde, dit zorgt voor een soort van “blauwe” plek, gekneusde wondeffect. Rood uiteraard op je wonde in diverse tinten, bijvoorbeeld wat donkerder rood voor wat meer diepte te creëren en heel voorzichtig met wat zwart op bepaalde delen om opnieuw dat effect van diepte te krijgen.
44878519_334336567333149_7004177957023383552_n.jpg
Goed alles ook afpoederen, dit kan je doen met de transparante poeder of je kan de rode lipsticks setten met een oogschaduw in een gelijkaardige kleur. Voor het aanbrengen gebruikte ik afwisselend mijn vingers (vergeet ze niet regelmatig even af te kuisen aan een make-upremover doekje om te vermijden dat je kleuren te veel gaat mengen of per ongeluk knoeit), kleine borstels die bedoelt zijn om te verven (ook te koop voor een klein prijsje bij Action, deze werken super met vette niet-poeder producten) en mijn gewone make-upkwasten.

Stap 3
Voor de binnenkant koos ik het klassieke groen/blauwe thema, maar je kan natuurlijk zeker met een zeemeermin je fantasie de vrije loop laten en kiezen voor paars of roze. Eerst bracht ik een vettige basis (dikkere oogpotloodje, crème oogschaduw kan ook) aan in een gelijkaardige kleur als waarin ik oogschaduw had. Dit zorgde ervoor dat ik nadien minder oogschaduw nodig had om de kleurintensiteit goed op te bouwen en met de oogschaduw kon ik de creamy basis meteen vastzetten. Aan de randjes waar dus je kleur overgaat in je nepwonde bracht ik een donkerdere kleur aan voor wat schaduw en diepte. Spelen deed ik met diverse tinten en diverse finishes, maar ik merkte zelf dat een lichte shimmeroogschaduw het meeste dat zeemeermineffect naar boven brengt.
44876127_2171288709613075_4735965582946467840_n.jpg
Tijd om de schubben te tekenen. Naargelang waar jij goed mee overweg kan, zou je dit ook met een eyeliner kunnen doen of zelfs water- of vetschmink, maar ik koos heel simpel voor een zwart oogpotloodje. Oefen eerst even je schubbenpatroon op een andere plaats alvorens dit meteen voor echt te gaan doen in je wonde waar je al heel wat werk hebt gestoken, je wil het immers niet verpesten. Wat je ook zeker kan helpen is er een foto bijnemen als voorbeeldje.

Nadien ging ik nog eventjes over de schubben met de kleur oogschaduw die ik nog over had in mijn kwastjes om de schubben minder ‘hard’ door te laten komen, want dan lijken ze meer in te blenden in plaats van er zo opgetekend te zijn. Alles werkte ik af door heel lichtjes met een koelblauwe en koelgroenige highlighter op een fluffy kwastjes te swipen over de zeemeerminnenhuid voor die shimmer.
collage

Stap 4
Toen ik klaar was met de binnenkant van mijn wonde, ben ik alles nog een beetje gaan afwerken waar ik nog niet helemaal tevreden over was. Zo ging ik nog eens terug met wat lipstick en oogschaduw over de wonde want mijn randjes waren wat blauwgroenig geworden, zo kon ik het rode terugbrengen.

Zelf had ik achteraf gezien nog wat gloss of iets vet moeten aanbrengen op de rode delen van de wonde zodat het er wat ‘vers’ en ‘nat’ uitziet, dus een tip voor in de toekomst! Nu is het ook de tijd om indien je dit wil wat nepbloed aan te brengen aan de randen van de wonde, te laten lopen van je been of te spetteren (gebruik ouder tandenborstel of schuursponsje) naar eigen voorkeur.

Eindresultaat
Voor de foto’s deed ik een appelblauwzeekleurig bloesje aan in combinatie met een armbandje waar zeesterretjes en schelpjes aanhingen. Als kostuum kan je hier eigenlijk ook alle kanten mee uit en voor je gezichtsmake-up kan je het heel simpel houden  en gewoon een ooglookje maken in dezelfde tinten als je zeemeerminnenhuid of all-out gaan en ook schubben aanbrengen op bijvoorbeeld je voorhoofd of je jukbeenderen, een blauwe lipstick, pareltjes opplakken, …
collage2.jpg

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips!
Wat zijn jouw plannen met Halloween? Ga je je verkleden en of make-uppen, zo ja in wat?

Liefs, Romy

5 gedachten over “DIY Mermaidwonde voor Halloween! Stap voor stap, makkelijk & goedkoop

 1. Jeetje wat tof voor Halloween maar lijm op je huid …knap gedaan net echt wauw.

  Trouwens lijm van een lijm pistool is dat niet slecht voor je huid.? Of kwam het niet op je huid.
  Leuke blog hoor top😃😃😃

  Geliked door 1 persoon

   1. Kriig je die lijm er wel weer makkelijk af omdat niet voor een lichaam bedoelt is hihi grappig idee dat zoiets kan en je moet het ook maar kunnen schubben effect heb je super aangebracht liefs fijne avond meid

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s