aanraders·eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Kruidvat Solait Instant Self Tan Mousse – review!

hoofding

Een instant, langdurig, veilig en snel kleurtje oplopen tijdens deze warme dagen voor de aankomende zomer? Dat kan volgens Kruidvat met hun Instant Self Tan Mousse voor een prikje. Benieuwd naar het resultaat, de houdbaarheid en of ik veranderd ben in een oempa loempa? Lees dan snel verder!


Wat?
Kruidvat heeft van het eigen huismerk niet alleen geweldige gezicht verzorgingsproducten, maar dus ook zonneproducten en zelfbruiners. Binnen dit assortiment is er dus de mousse, maar ook een lotion en een handschoentje om alles netjes en egaal mee te kunnen aanbrengen. Het belooft je huid een gebruind tintje te geven dat lang houdt en daarbovenop je huid nog eens zou hydrateren.
collage1.jpg

Verpakking
Zelf vind ik de verpakking wel echt tof en zomers met die roze en paarse kleurtjes. De flacon heeft een handig pompje en doorschijnend ‘stopje’, er zit 200 ml in één flesje. Op zowel de achterzijde van de mousse als van het handschoentje kan je instructies terugvinden om je te helpen, handig als je dit voor de eerste keer gaat doen (zoals ik).
collage2.jpg

Let’s test!
Voorbereiden
Het is wel belangrijk dat je in het algemeen met zelfbruiners (en dit raad de flacon je ook wel aan) dat je je lichaam goed scrubt en ook scheert. Zo heb je veel minder kans op een niet-egaal of vlekkerig effect.

Oh en nog even vooraf 1) aanschouw hieronder mijn melkflessen – 2) om het effect goed te kunnen testen, smeerde ik het product slechts op één been (links op de foto’s) en jep zo heb ik een aantal dagen rondgelopen 😉

Aanbrengen
Gelukkig had ik op aanraden van de flacon de tanning handschoen erbij gekocht, want ik vrees dat aanbrengen met je handen niet zo handig was geweest. De handschoen is lekker zacht en het zuigt tot mijn verbazing weinig product op, top. Wel vind ik het lastig in te schatten hoeveel pompjes ik nodig heb voor één volledig been want dit is immers de eerste keer dat ik zoiets doe én de flacon geeft ook geen richtlijnen hiervoor aan. Op sommige plekken vond ik het wel een beetje vlekkerig en dit kreeg ik moeilijk nog gefixt, oei wat nu? Stress!
collage1.jpg

Effect meteen?
Op de foto’s komt het niet zo goed over dan in het echt, maar ik zie wel een duidelijk verschil. Het is niet mega extreem bruin, maar het wit wit is er wel af zoals ze dat zeggen. De geur in eerst instantie heeft niet zo’n typische zelfbruiner geur, dit kan ik wel appreciëren. Ik ben benieuwd hoe de kleur zich gaat ontwikkelen doorheen de komende uren.
collage2.jpg
foto links: geen product aka melkflesjes
foto rechts: het linkse been is ingesmeerd geweest met de mousse

Effect na 6 uur?
Doorheen de uurtjes die verstreken vond ik wel dat de geur van zelfbruiner op een min of meer gemaskeerde manier toch stilletjes aan merkbaar begon te worden, niet heel storend, maar misschien wel iets om rekening mee te houden. Ik heb persoonlijk niet de indruk gehad dat de kleur donkerder werd doorheen de tijd.

Effect na het afspoelen?
Tijdens het afspoelen onder de douche met gewoon water (zonder zeep of washandje) merkte ik dat het water heel subtiel gekleurd was, maar dit was bijna niet merkbaar. De kleur voor of na het spoelen is naar mijn mening niet echt veranderd. Drogen heb ik op een deppende manier gedaan om te vermijden dat wrijven er misschien voor zou zorgen dat er een deel van de kleur zou afkomen.
collage3.jpg
foto links boven: geen product aka melkflesjes
foto rechts en foto links onder. het linkse been is ingesmeerd geweest met de mousse 6 uur ingetrokken en afgespoeld

Opbouwen?
Het product snel en makkelijk opbouwen is ook echt een eitje! Na de eerste dag gebruik, gaf ik mijn ene been ’s morgens nog een laagje en het kleurverschil werd plots meteen al een stuk duidelijker. Deze keer moest ik ook allerlei zaken doen dus heb ik het niet afgespoeld na de 6 uur en dit vormde eigenlijk geen probleem of vlekken of een extreem donker kleurtje.
collage.jpg
foto links boven: geen product aka melkflesjes
foto’s rechts en foto links onder. het linkse been is ingesmeerd geweest met een tweede laag mousse

Hoe snel verdwijnt het?
Met het opgebouwde effect dat ik aan één been had (lang leven blogger zijn) ben ik toch twee keer langdurig mee gaan dobberen in mijn bad en heb ik ook een keertje mijn benen geschoren. Het was pas toen dat de kleur zo goed als helemaal verdwenen was, niet slecht vind ik hoor.

Na enkele keren gebruik?
De ‘eerste keer’ dat ik het ging gebruiken op mijn twee benen na de eerste proefperiode had ik per ongeluk nogal overmoedig wat te veel aangebracht en ben ik er denk ik nét iets te snel mee gaan slapen voor het wat had kunnen intrekken en drogen (waarschijnlijk ook omdat ik wat te veel had, oepsie…) en stond ik op met vlekken van waar mijn lakens hadden gezeten die wit waren, trust me dat is echt niet de look waar je voor wil gaan.

Oké, de dag nadien een nieuwe poging (ik had gelukkig de kleur er met scrub heel makkelijk afgekregen) en deze keer heb ik 2 pompjes gebruikt voor mijn bovenbeen en 2 voor mijn onderbeen. Dus per been 4 en in totaal dus 8. Hier ben ik dan mee gaan slapen (na dat ik het een uurtje of 2 had laten intrekken) en ik heb het dus niet afgespoeld, maar net zoals de keer voordien leverde dit geen problemen op dus in mijn ogen is het afspoelen niet persé een must.

Ook heb ik nadien dat washandje eens eventjes uitgespoeld onder de kraan want dit begon al aardig vol met product te zitten. Dit ging trouwens ook zonder problemen en toegegeven je krijgt het niet meer helemaal proper zoals ‘ie in het begin was, maar de kleur gaat er voor een groot deel toch wel uit.

Eindoordeel
Je kon het hierboven al lezen, maar dit budgetvriendelijke product van Kruidvat heeft mij toch echt wel overtuigd, ik ben fan! Zelf vind ik dit wel een fijn product omdat het lekker goedkoop is, het makkelijk werkt, je voor onverwachte momenten toch snel wat bruiner kan zijn, je niet bang hoeft te zijn dat je plots super donker wordt, …

Wel is het afhankelijk van je verwachtingen of dit product ook iets voor jou zal zijn.

Dit product is wel voor jou als:
~ je meteen een bruiner effect wil zonder te moeten wachten.
~ je houdt van een subtiel kleurtje dat je eventueel kan opbouwen.
~ je een budgetvriendelijke zelfbruiner wil.
~ je nogal licht van jezelf bent.
~ je geen zelfbruiner wil die te oranje wordt.

Dit product is niet voor jou als:
~ je vanaf één keer gebruiken een extreem groot kleurverschil wil zien.
~ je een budgetvriendelijke dupe zoekt van duurdere self tanning mousses zoals die van bv. Loving Tan.

Prijs en verkrijgbaarheid
De mousse kost 3,99 euro en de bijhorende handschoen 2,99 euro.
Er is ook nog een zelfbruinende lotion voor 3,99 euro.

30623903_1662725387146309_3760967165910450176_o.jpg

Een gedachte over “Kruidvat Solait Instant Self Tan Mousse – review!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s