Uncategorized

Labello lipscrub – review


Zomer of winter, we hebben allemaal wel eens last van drogere lippen en de daarbij horende velletjes. Labello ondersteunt ons niet alleen met hun fruitige lippenbalsems, maar sinds kort ook met een lipscrub. Is deze de moeite waard?

Wat?
Je lippen verzorgen is een cruciaal onderdeel van je skincare, dit houdt onder andere het smeren van SPF (zonnebescherming) in, maar ook een verzorgende lippenbalsem of peeling om dode velletjes en droge lippen tegen te gaan. Vele jaren terug had ik ooit een lipscrub van ELF die je kon uitdraaien en budgetvriendelijk was, deze vond ik heel fijn maar kon ik nadien niet meer terugvinden. (Hij is ondertussen wél te koop bij Douglas!)

De lipscrubs van Jeffree Star in diverse kleuren en smaken spreken me ook wel erg aan, maar zowel het prijskaartje als het feit dat het in een potje komt en ik dit echt alles behalve hygiënisch vind, houden me toch tegen om ééntje aan te schaffen.

Toen Labello dus uitkwam met een lipscrub in de vorm van een uitdraaibare tube, was ik gelijk enthousiast en holde ik meteen nar m’n dichtstbijzijnde Kruidvat om deze te kunnen uittesten!

Verpakking

De lipscrubs van Labello komen in dezelfde verpakking als hun lippenbalsems, dus een cilindervormige huls waar je dan het product kan uitdraaien. Verschil is dat deze in pasteltinten zijn en kleine bolletjes als reliëf bevatten zodat je kan zien en voelen welke van je tubes een lipbalm en welke een lipscrub is. Leuk gedaan!

Een tube bevat 4,8 gram product.

Let’s test!

Je hoeft de lipscrub volgens de instructies niet af te spoelen, je kan het verzorgende product ofwel de lippenbalsem met deeltjes gewoon laten zitten. De deeltjes versmelten ook vlot met de balsem in je lippen wanneer je deze over elkaar wrijft.

Voor mij persoonlijk vind ik de scrub of peeling wat te zacht, het is uiteraard niet de bedoeling dat je erg hardhandig te werk gaat wat betreft je huid of lippen. Toch wil ik wél echt het verschil kunnen voelen tussen een scrub en een gewone lippenbalsem. Wat betreft de geur en ‘smaak’, merk ik niets speciaal of noemenswaardig op. Misschien omdat dit de subtielere versie (aloë vera) van de twee is.

Wanneer ik deze aanbreng merk ik gewoon dat het zeer veel lippenbalsem is met in verhouding naar mijn gevoel te weinig scrubdeeltjes. De ene keer heb je al wat meer peeling dan de andere keer, ik ben niet helemaal overtuigd helaas.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor mijn lichaam om even de vergelijking te maken. Wanneer ik dit scrub wil ik ook écht een stevige peeling en niet bijvoorbeeld een douchegel waar hier en daar een fruitpitje inzit… Natuurlijk is dit zeer persoonlijk, wie gevoelige of zeer droge lippen heeft, kan deze zachte peeling van Labello wellicht meer appreciëren.

Conclusie
Dit is zeker en vast niet de beste lipscrub die ik al geprobeerd heb, maar het is ook geen slecht product. De verpakking is fijn en werkt goed, ik had gewoon zelf meer van het ‘scrub’werk verwacht. Bij deze staat de lipscrub wel in m’n badkamerkastje en ga ik hem gewoon opgebruiken omdat ik het heb, maar nadien niet meer opnieuw kopen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De lipscrub van Labello is onder andere te koop bij Kruidvat voor 4,99 euro. Je kan voorlopig kiezen tussen de aloë vera & vitamine E versie of gaan voor de rozenbottelolie & vitamine E.

Hebben jullie ervaring met een fijne lipscrub? Welke raden jullie eventueel aan?

Liefs, Romy

Een gedachte over “Labello lipscrub – review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s