aanraders·ervaring·review·tried & tested

Beter slapen met de Pillow Spray van Mylène? – review

hoofding
Enkele maanden geleden organiseerde mijn mama naar jaarlijkse traditie haar Mylène homeparty waarbij er een leuke consulente komt om samen de nieuwste producten en de oude bekenden te overlopen. Natuurlijk kan ik het dan nooit laten om zelf ook mijn slag te slaan en ik kocht een aantal dingetjes, waaronder een Pillow Spray. Na enkele maanden uittesten, hieronder voor jullie het verdict!

 

 

 

 


Wat?
Mylène bracht naast hun ondertussen flink uitgebreide assortiment dat je misschien zal kennen van de beauty & make-up ook een pillow spray uit op basis van essentiële oliën die zorgen voor een kalmerende werking. Op de website kan ik lezen dat het er uiteraard voor zorgt dat je beddengoed zalig ruikt, je komaf maakt met slechte dromen en de flacon belooft een goede nachtrust. Een wondermiddel in een flesje?

De pillow spray bestaat (voorlopig?) in twee varianten, ik koos op een homeparty voor de geur ‘Senses’. Deze geur deed mij persoonlijk het meeste denken aan iets rustgevend, een beetje een soort van een sauna of wellnessgeur, lekker ontspannend! Volgens Mylène zelf bevat de Senses spray onder andere cederhout, eucalyptus, patchoeli en sinaasappel. Dit werd verrijkt met een fruitige bloemengeur, musk en hout. De andere variant is de ‘Imagine’ op basis van bergamot en citrus, aangevuld met musk en groene planten.

Verpakking
De spray voor je kussen komt in een lang cilindervormig flesje in een soort van mat dikker glas en het dopje is van plastic. Open en sluiten gaat heel simpel en de spray komt eruit in een mooie fijne verneveling. Het is vrij doorschijnend, maar de spray zelf heeft ook geen kleur. De vormgeving is heel sereen en simpel gehouden, bovenaan het logo van Mylène met in basic zwarte letters een paar woordjes info en als leuke blauwe touch het woord ‘Senses’. Een flesje bevat 50 ml wat ik wel een fijn formaat vind, niet te groot en ook niet dat het meteen op gaat.

collage.jpg

Let’s test!
Ondertussen is mijn flesje al gehalveerd en kan ik volgens mij wel een oordeel vellen over de pillow spray die een goede nachtrust garandeert. Laten we maar meteen van wal steken, neen ik val van deze spray niet persé sneller in slaap. Heb ik het idee dat ik rustiger of beter slaap? Moeilijk te zeggen… Slaap en slapen is super persoonlijk en hangt denk ik van zoveel factoren af dat ik niet met zekerheid durf te zeggen dat ik dankzij deze spray elke nacht gegarandeerd snel en goed zal slapen.

Wél is het zo dat deze geur mij tot rust brengt, een ontspannen en relaxt gevoel geeft, wat natuurlijk wel bevorderlijk is voor je nachtrust en je slaap. Anderzijds denk ik dat het systematisch sprayen van deze geur je op de lange termijn wel kan helpen want dan ga je deze geur beginnen te associëren met je bed en met slapen. Misschien dat je lichaam en hoofd dan de geur linkt met slaap en je sneller in slaap zal vallen?

De laatste tijd merk ik ook meer en meer dat wanneer ik de spray vergeet te spuiten het me direct opvalt en ik eigenlijk al ‘moeilijk’ zonder kan, het is een fijne gewoonte geworden om met deze intussen bekende geur naar dromenland te vertrekken. Volgens mijn laatste bevindingen dezer dagen, val ik er wel iets vlotter van in slaap en heb ik het idee dat ik ook wat beter kan doorslapen en minder vaak wakker wordt. Toch kan ik me ook herinneren dat ik in periodes van veel stress zelfs met deze spray niet meteen als een blok in slaap viel.

Nog even goed om te weten!
Wanneer je de spray te dicht spuit, ontstaat er naargelang de kleur van je lakens een donkere ‘vlek’, no stress deze is er bij mij althans nog nooit ingebleven, ze vervliegt gewoon. Nog een gebruikerstip, I know dat het een kussenspray is, maar sprayen zou ik doen volgens hoe je slaapt. Ben je een rugslaper? Spuit het dan aan de bovenkant van je laken. Ik persoonlijk ben een buikslaper met mijn hoofd wijzend naar de zijkant dus ik spray af mijn kussen op mijn matrasovertrek en aan de zijkant van het kussen naast mij omdat mijn neus die richting uitwijst.

Conclusie
Is dit een wondermiddeltje dat je slaapritme zal redden? Neen, daarvoor moet je dit product niet kopen. Ik neem het dit product ook niet kwalijk want dit waren ook niet direct mijn verwachtingen, je slaap hangt van té veel zaken af dat het me al sterk leek dat zo’n spray alles in een paar spuitjes kon fixen.

En toch ben ik fan van deze pillow spray, waarom dan wel kopen? Het zorgt er allereerst voor dat je bed lekker ruikt, het brengt je tot rust, het zorgt voor ontspanning, je ervaart een luxegevoel en ik gok dat na lang consistent gebruiken je lichaam effectief de geur zal gaan linken met slapen en je hierdoor wel sneller in slaap zal vallen (mede ook omdat je sneller tot rust komt van de geur en de herkenbaarheidsfactor) en ook misschien zelfs beter zal slapen. Zelf zou ik bij een volgende homeparty de spray opnieuw aanschaffen want ik vind hem heel fijn in gebruik, het is ondertussen een gewoonte geworden en de geur vind ik hemels.

Ben jij een moeilijke slaper? Dan lijkt me dit zeker eens het proberen waard, is het niets voor jou? Dan schaadt het ook niet hé, uittesten lijkt me wel eens de moeite dan. Het is in ieder geval een kans waard en je moet niet meteen grijpen naar slaappillen of andere middeltjes, so why not?

Prijs en verkrijgbaarheid
Momenteel zie ik dat de website van Mylène onder constructie is, dus dat je pas terug binnenkort +/- najaar 2018 de spray online zou kunnen bestellen in hun webshop. Voorlopig is de spray natuurlijk wel te verkrijgen via een homeparty.
Volgens een online catalogus die ik terugvond zou een flesje je 7,30 euro kosten.

Heb jij nog tips om sneller in slaap te vallen?
Of heb je zelf al eens een pillow spray van een ander merk getest? Wat waren jouw bevindingen?

Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s