eerste indruk·ervaring·musthaves·review

De wereld niet aan je voeten, maar aan je muur! – review & ervaring met wereldkaarten.nl

hoofdingEen interieurtrend die ik vaak zie passeren is grote wanddecoratie om een kale muur of een leeg plekje op te vullen en op te smukken. Tegenwoordig kan je overal iets vinden dat past bij de stijl van je huis, je eigen smaak en je interieur. Ook wereldkaarten of kaarten van steden zien we meer en meer als eyecatcher voor in je woonst. Via de website wereldkaarten.nl bestelde ik een trendy piece of the world voor binnenshuis. Benieuwd wat ik uitkoos en hoe mijn ervaring was?

Over wereldkaarten.nl
www.wereldkaarten.nl is een Nederlandse website waarop zoals de naam het al verklapt je wereldkaarten, maar ook landkaarten en kaarten van steden als wanddecoratie kan bestellen. Toch bieden ze nog meer dan dat zoals een super leuke spaarpot in de vorm van een reistas met de wereld op, ideaal als cadeautje voor een echte reisverslaafde of om te sparen voor je volgende droomreis. Verder viel mijn oog ook nog op een toffe paspoorthouder met bijpassend een bagagelabel. Of wat denk je van een boodschappentas, brooddoos of paraplu? Niet te vergeten de bekende wereldkaart die je kan ‘krassen’ om bij te houden welke landen je al hebt bezocht.
collage3.jpg

Materialen en designs van de kaarten
Als je zelf een kijkje neemt op de website zal je het meteen merken, maar de opties zijn eindeloos! Je kan niet alleen kiezen tussen uiteenlopende materialen zoals de klassieke canvas doek, maar ook postermateriaal, hout of zelfs plexiglas. Naargelang het materiaal dat je kiest, krijg je een heel andere vibe bijvoorbeeld strak, heel landelijk of net industrieel. Zo is er voor ieder wat wils én kan je het makkelijk laten passen bij de stijl van je huis of de stijl van een bepaalde kamer in huis.
collage1
Naast de verschillende materialen om een wereldkaart op te bestellen, is het ook een luxeprobleem om een wereldkaart uit te kiezen omdat er zo ontelbaar veel mogelijkheden zijn. Je hebt ze in zwart-wit, met een quote bij, in waterverf, als puzzel, als behang, als muursticker, in krijtbord, prikbord, met een historische look, een geometrische look of natuurlijk de gewone geografische kaart waarop je heel duidelijk alles kan aflezen. Ook voor scholen en kindjes zijn er heel wat leuke opties (neem het aan van een leerkracht 😉)!
collage2.jpg

Bestelproces
Dit duurde best lang, maar even ter verduidelijking dit is puur te wijten aan mezelf omdat ik gewoonweg zo moeilijk kon kiezen! Alles is zo mooi en zo anders dat vergelijken ook niet altijd even evident is. Daarbij kwam ook nog dat ik deze graag ook mee zou willen nemen later als ik uit huis ga of zou gaan samenwonen. Natuurlijk heb ik nog geen flauw benul hoe mijn huis er zal uitzien of waar ik het later wil gaan ophangen, dus dit maakt een keuze voor in de toekomst maken lastiger.

Uiteindelijk dacht ik dan maar op veilig te spelen en iets te kiezen met neutrale kleuren zoals zwart en wit en niet te gaan voor iets kleurrijks of een specifieke tint bijvoorbeeld blauw want de kans dat het later niet bij je muren of meubels past is dan wat groter. Ik heb lang getwijfeld tussen een aantal ontwerpen, maar ik moest toch toegeven dat ik grote fan was van het wit-zwart-gouden design met het geometrische kompas. Dit vond ik echt wat leuke details geven aan het geheel!

Levering
collagelevering.jpg
Het duurde ongeveer een weekje vooraleer het pakketje geleverd werd. Mijn bestelling kwam aan in een grote kartonnen doos, lekker licht van gewicht, maar wel stevig ingepakt en ter extra bescherming nog bubbelfolie. Er zat tussen het kader en het canvas ook een laagje bubbelfolie om te vermijden dat de twee elkaar zouden kunnen beschadigen tijdens het verzendproces. Toen ik alles uitgepakt had, zag ik voor mij het canvas met aan de achterzijde een ophangstuk bijgevoegd, het kader inclusief onderdelen en instructies om de twee samen te voegen tot één piece of art.
collageDIY.jpg
Dit heb ik overgelaten aan de liefste papa die het zware (kuch kuch) werk deed terwijl ik de instructies voorlas en het materiaal aangaf. Helaas kwamen we al snel tot de conclusie dat we slechts 4 haakjes hadden in plaats van 6 zoals de instructies aangaven, dus is mijn kader met twee haakjes minder gekoppeld aan het canvas. Op hoop van zegen dat het zo ook wel zal blijven houden. Al bij al was het een makkelijk en simpel proces van korte duur en voor ik het wist, kon ik het canvas bevestigen aan mijn muur.

De wereld aan m’n muur
collagebestelling.jpg
Allereerst eventjes over de lijst, deze bracht mij bij het uitpakken al lichtelijk in de paniek want ik zag dat er krassen en kappen in waren. Gelukkig kwam ik al snel tot de conclusie dat dit de achterzijde zou zijn dus no stress, de zichtbare delen waren met een soort van ‘printje’ dat het idee van hout weergeeft. Het kader omvat de hele zijkanten van het canvas waardoor deze veel strakker en netter afgewerkt oogt, zonder een te dikke rand te hebben die voor je canvas zelf valt. Het is dus eerder een dun subtiel randje vooraan, prachtig! Zoals ik had gepland en verwacht past de zwarte kleur ook heel mooi bij de zwarte kompasdetails op mijn design.
42990369_2077856625796350_1005110565892259840_n.jpg
Het canvas zelf lijkt mij ook zeker van degelijke kwaliteit, alleen zag ik als ik heel goed en van dichtbij keek een paar ‘vuile plekjes’. Gelukkig zie je die van op een afstandje natuurlijk niet. Wauwie, terwijl ik dit alles neerpen kan ik vanuit mijn bed recht kijken op het prachtige decoratiestuk dat al enkele dagen aan mijn muur boven m’n bureau hangt en ik kan jullie zeggen dat ik echt totally in love ben, het is zo ontzettend mooi en helemaal mijn ding!
43093394_556033551503721_6757728090719256576_n.jpg

Eindoordeel
No surprise here, maar ik ben grote fan van deze webshop! Alles is helemaal tip top van de service, de keuzemogelijkheden tot zelfs de prijsjes en de leukste cadeautips. Bij deze kan ik ook zeggen dat mijn eerste ervaring met deze webshop heel positief is, ik weer een nieuwe toffe website heb leren kennen en die ik zeker zou aanraden. Het aanbod is zo gigantisch en je zal gegarandeerd iets vinden wat je aanstaat, nogmaals even benadrukken dat er ook voor de allerkleinsten en hun kinderkamertjes geweldige schattige kaarten te verkrijgen zijn. Over het algemeen geeft zo’n design echt iets extra’s aan je muur of kamer.
43129846_2212419585672272_7257252900575903744_n.jpg

Prijs en verkrijgbaarheid
Afhankelijk van je design, het materiaal, de grootte, wel/geen lijst, ophangsysteem, … kan de prijs variëren, ze starten wel vanaf een kleine 10,00 euro. Wil jij exact hetzelfde bestellen? Ga dan naar thema’s à Trendy à ‘wereldkaart kompas groot goud’ ; ik koos voor het materiaal canvas, zwarte lijst en een grootte van 90×60. Dan kost dit je in totaal 118,42 euro.

Ga je voor een kleiner formaatje, is ook je lijst goedkoper. Met andere woorden, hoe groter, hoe duurder. Kleine gadgets en cadeautjes heb je ook al voor minder dan 10,00 euro.

Alles wat je hierboven op foto’s hebt gezien en veel meer is te bestellen via hun webshop.

 

Dit artikel is geschreven in het kader van een samenwerking met wereldkaarten.nl
Wel blijft mijn eigen mening over dit product eerlijk.

Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s