eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Mijn Lush Dragon’s Egg werkt niet?! – review

hoofding
Nu het schooljaar en mijn echte job als leerkracht van start zijn gegaan brengt dit wel een gezonde portie stress met zich mee. Ik wil er niet te veel over uitweiden, maar naast deze veranderingen ben ik ook nog altijd aan het strugglen met een relatiebreuk en ga ik veel meer sporten. Redenen te meer om te genieten van een heerlijk ontspannend badje met een Lush Bath Bomb om proberen even een momentje van de wereld te zijn. Helaas werden deze keer mijn verwachten niet helemaal ingelost…

 

 

Over Lush
Heel erg kort zouden we Lush kunnen omschrijven als een merk dat verse en handgemaakte producten verkoopt in het genre van cosmetica, maar voornamelijk douche- en badspulletjes. Een aantal zaken zitten vast in hun assortiment, een heel aantal andere producten zijn eerder seizoensgebonden of komen tijdelijk uit voor bepaalde thema’s zoals Pasen, Kerst, … Daarnaast zijn ze ook heel erg maatschappelijk bewust waarbij ze dus rekening houden met milieu, dieren, … Dit kan je terugvinden in bijvoorbeeld hun ingrediënten, de verpakkingen, …

Wat?
De Dragon’s Egg Bath Bomb van Lush is één van de vele bruisballen uit hun collectie en ook wel een gekend begrip onder de Lush fans. Een op het eerste gezicht simpel uitziend wit eitje waar hier en daar een kleurtje doorpiept wat mogelijk wijst op een verrassing in je bad. Over deze Bath Bomb had ik al zoveel goeds gehoord dus ik was dan ook super enthousiast om deze eindelijk aan de lijve (letterlijk) te ondervinden.
collage1.jpg

In bad?
Om heel eerlijk te zijn ben ik best wel teleurgesteld in deze Bath Bomd van Lush. Om te beginnen bruisde hij heel traag en duurde het heel lang (op zich ook positief dat hij niet direct wegsmelt, maar dit was gewoon té langzaam). Er was ook weinig actie of spektakel te bekennen, dus totaal het tegenovergestelde van wat je verwacht en gewend bent van Lush. Er was amper kleur te herkennen, alleen een oranje ‘papje’ dat bij het ronddraaien van de bal telkens een klein wolkje achterliet bovenop mijn water. Dit klinkt misschien raar, maar het was alsof de bruisbal oranje hoopjes in stukjes ‘overgaf’ (jep zoals in overgeven) in het water.
collagestart.jpg
Omdat ik dacht dat de mijne ‘kapot’ was of zen werk niet goed had gedaan, ben ik video’s gaan opzoeken en inderdaad bij andere personen ziet het er heel anders uit. Na een tijdje krijgen zij een soort van oranjekleurige straal die uit het ei stroomt, dit geeft een beetje het idee van vuurspuwen wat dus past bij het zogenaamde ‘Drakenei’. Dit was bij mij dus absoluut niet wat er gebeurde, jammer!
collage.jpg
Het water was bij het volledig oplossen van de bruisbal oranje met een wit schuimende crème laagje en subtiele glitters. De geur die ik er meende in te herkennen was sinaasappel, een fijne geur. Niet heel sterk aanwezig en ook niet een speciale of aparte geur, eerder standaard.
collageeinde.jpg
Desondanks het feit dat ik de geur niet heel overheersend of aanwezig vond, merkte mijn zus wel dat wanneer ze nadien de badkamer inkwam dat de geur haar meteen opviel. Hij blijft dus wel nahangen in je bad en badkamer, misschien dat ik het gewoon niet meer zo rook omdat je natuurlijk in het water en de geur zelf zit, je went er aan. Toch heb ik hier met andere Lush producten nooit eerder ‘last’ van gehad dat de geur snel wegtrekt voor mezelf als gebruiker.

Huid nadien?
Zoals altijd na het gebruik van een Lush product voelt mijn huid wel lekker zacht aan. Of de geur op mijn huid is blijven nahangen heb ik niet meteen gemerkt, maar er ook niet echt op gelet. Wel is dit meestal iets dat je sowieso opvalt omdat het vaak sterk aanwezig is, dat was nu niet het geval.

Conclusie
Super zonde dat mijn Dragon’s Egg geen ‘vuurspuwde’, wat eigenlijk het hoofddoel is van deze bruisbal volgens mij en dus ook samenhangt met de naam. Al bij al was het natuurlijk nog altijd wel een ontspannend crème badje met een leuk kleurtje en een aangename geur. Ik weet zelf niet zo goed of ik deze nog eens opnieuw zou kopen om te testen omdat ik nu natuurlijk wel teleurgesteld ben, ik vraag me ook af waarom hij bij mij niet werkte naar behoren.

Prijs en verkrijgbaarheid
Te koop bij diverse Lush winkels en online voor 5,50 euro.

Interesse in andere Lush reviews? Check ze dan zeker hier!

Wat was jouw ervaring met de Dragon’s Egg? Ben ik te streng geweest voor deze favoriet van velen?

Liefs, Romy

5 gedachten over “Mijn Lush Dragon’s Egg werkt niet?! – review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s