aanraders·DIY·tried & tested·wat je moet weten over

Hoe gebroken make-up fixen?! – DIY & tips

Hebben we het niet allemaal al eens een keertje meegemaakt? In de overvolle chaotische badkamer met al je girls valt je favoriete oogschaduw stuk of in de ochtendrush laat je je prachtige highlighter vallen. Zeker ik als klunsje heb dit al té vaak meegemaakt en ik kan je vertellen, als make-up liefhebber breekt dan echt wel je hart. Het is niet alleen super zonde van je geld, maar wie weet is de kleur niet meer te koop of was de verpakking limited edition. Tijd om jullie te tonen hoe je jouw kapotte make-up in plaats van weg te gooien gewoon zelf thuis voor een prikje kan fixen!

Wat heb je nodig?
De laatste tijd zie ik online vaak de zogenaamd “Moon Mousse” voorbij komen om gebroken make-up terug heel te maken, maar dit kost al gauw meer dan 10 euro. De methode die ik hieronder uitleg is een heel pak goedkoper!
wat nodig.jpg
~ je kapotte product
~ een mesje en een lepeltje
~ een potje of bakje om in te mengen
~ tissues, keukenrol of een zakdoekje
~ een voorwerp in de vorm van je product om mee aan te drukken
bv. een ronde oogschaduw & een munstuk
~ zo puur mogelijke alcohol, ik gebruik 70 % alcohol (gewoon te koop bij onder andere Kruidvat)

Stap 1
We starten met het uitschrapen van je kapotte poeder in het bakje of kommetje dat je gaat gebruiken. Hierdoor zal je merken dat grote gebroken stukken nog meer breken, maar don’t worry dit is helemaal oké. Je gaat zelfs met het mesje alles zo fijn mogelijk moeten maken in het kommetje.
collage1

Stap 2
Nu is het tijd om de pure alcohol toe te voegen. Heel belangrijk doe dit beetje bij beetje, zo heb je zeker en vast niet te veel. Denk eraan dat toevoegen altijd kan, eens je te veel hebt is het lastiger op te lossen natuurlijk. Doorroeren en mengen kan je doen met het lepeltje tot je een ‘papje’ van structuur krijgt, het mag dus niet te droog maar ook niet te lopend zijn.
collage.jpg

Stap 3
Breng het ‘papje’ aan in je verpakking en probeer het met de lepel zo goed mogelijk te verspreiden. Nadien ga je alles aandrukken door een tissue over het ‘papje’ te leggen en er voorzichtig met een voorwerp op te drukken. Dit zorgt ervoor dat alles mooi vast wordt aangedrukt én dat een deel van de overtollige alcohol wordt opgenomen door je tissue. Herhaal dit tot je tevreden bent met hoe het allemaal aangedrukt is en tot er niet meer zo veel alcohol telkens door je tissue komt. Als laatste maak je nog met een tissue of wattenstaafje de randjes rondom je nieuw aangedrukte poeder schoon voor een netter effect.
collage.jpg

Stap 4
Zet je gefixte make-upproduct open een nachtje te ‘drogen’, zo kan alle alcohol rustig verdampen en wegtrekken uit je product. Uiteraard verlies je wat product dat achter blijft in je kommetje of op je lepel etc. Toch is het veel minder zonde dan je kapotte poeder gewoon weggooien.
klaar voor drogen.jpg

Conclusie
Zoals je kan zien op de voor en na foto’s is de kleur, de textuur en de finish van het product geheel hetzelfde gebleven, hier is door het proces niets aan veranderd. Toevallig had ik voor deze blogpost een gebroken oogschaduw, maar ik heb dit al gedaan met mijn favoriete highlighter, een paar oogschaduws en ook een bronzer. Werkt elke keer en stelt me nooit teleur!
collageeinde.jpg
Boven – swatch voor het product werd gemaakt 
Onder – swatch na dat het product werd gemaakt
Je ziet dus geen verschil in textuur, dekking of kleur (lichtelijk door de andere lichtinval)

Zie zo, nu hoef ook jij je nooit meer al te schuldig te voelen als één van je geliefde pareltjes tegen de grond gaat of meteen naar de winkel te hollen om een nieuw al dan niet duur exemplaar aan te schaffen. Ook wanneer je bij bepaalde producten de ‘pan’ (is het onderste zilverkleurige laagje van de verpakking) begint te raken omdat je het zo vaak gebruikt, kan het zijn dat het overige product breekt omdat het niet meer evenwichtig is verdeeld, ook dan werkt deze methode om het product opnieuw gelijkmatig in je pan te verspreiden.

Ga jij dit zelf thuis eens uitproberen? Heb je dit al eens gedaan?
Laat jullie ervaringen achter in de reacties!

Liefs, Romy

4 gedachten over “Hoe gebroken make-up fixen?! – DIY & tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s