aanraders·ervaring·look·review·tried & tested

Huda Beauty nude obsessions light eyeshadow palette – review + 4 looks!

Al enige tijd zijn de producten van het ondertussen welbekende merk Huda Beauty veel makkelijker te verkrijgen in ons landje. Hierdoor is mijn stash behoorlijk gegroeid en vandaag geef ik jullie een uitgebreide review met maar liefst 4 verschillende ooglooks van het nude obsessions light oogschaduw palette.

Verpakking en wat

De oogschaduwtinten komen in het welbekende kleine vierkante doosje van stevig plastic. Langs de bovenkant voelt het aan als een soort van nepleer waarin een subtiel dierenprintje gedrukt zit. Het palette bevat in totaal 9,9 gram product en binnenin krijg je ook nog een spiegel.

Het palette bevat 5 matte tinten gaande van een lichte crèmekleur tot een iets donkerder bruine tint. Verder zijn er dus nog 4 shimmerkleuren. Het palette oogt op het eerste gezicht roze, zacht en liefelijk.

Naast dit palette heb je ook nog een ‘medium’ en ‘dark’ versie. Het concept is dus dat je eigenlijk voor elke huidskleur een bijpassend palette hebt dat neutrale tinten voorziet zodat je met jouw huidskleur een neutrale draagbare ‘nude’ ooglook kan creëren voor elke dag. Dit weerhoudt je er natuurlijk niet van om evengoed een ander palette te kopen dan wat zogenaamd voor jouw huidskleur bedoeld is en hier evenzeer plezier uit te halen!

Swatches

Van links naar rechts: Mauve Matte – Purple Shimmer – Baby Pink Matte – Dark Brown Shimmer – Cream Matte – Peach Shimmer – Pink Bronze Shimmer – Tan Matte – Dark Brown Matte

In het gebruik van de looks, heb ik de oogschaduws gewoon genummerd. 1 bovenaan in de hoek links en zo gewoon de rijtjes af tot 9 in de hoek onderaan rechts.

Let’s test!
Look 1 – roze tinten

5 om volledige ooglid mee te setten
8 als overgangskleur & in arcadeboog
3 in de arcadeboog & onder het oog op de onderste wimperrand
9 in de buitenste ooghoek
7 op het ooglid

Look 2 – lila tinten

5 om volledige ooglid mee te setten
1 in de arcadeboog & onder het oog op de onderste wimperrand
2 op het ooglid

Look 3‘bruine’ tinten

5 om volledige ooglid mee te setten
8 als overgang in de arcadeboog
9 in de arcadeboog, buitenste ooghoek & onder het oog op de onderste wimperrand
4 op het ooglid

Look 4 – volledige matte tinten

5 om volledige ooglid mee te setten
8 als overgang in de arcadeboog
9 in de arcadeboog, op het ooglid en onder het oog op de onderste wimperrand

Conclusie
Al geruime tijd gebruik ik enkele paletten van dit merk en ik kan eigenlijk alleen maar concluderen dat ik de kwaliteit van de oogschaduws altijd top vind! Ze zijn heel goed gepigmenteerd, blenden makkelijk en mooi uit. De shimmers breng ik wel vaak aan met een vochtige borstel (enkele keren bespuiten met fixingspray) of met mijn vinger, dit geeft het beste en meest intense effect.

De verdeling van matte kleuren en shimmers vind ik in dit palette ook heel evenwichtig en er is voor elke shimmerkleur een bijpassende matte tint waardoor je sowieso kleuren makkelijk kan combineren zonder er zelf al te veel over te hoeven nadenken. Daarnaast vind ik de crèmekleur ook echt een meerwaarde om je ooglid bij start even helemaal te ‘setten’. Er is dus ook een donkerdere tint om je ooglook wat meer diepte te geven, dit wel maar tot op een bepaald niveau. Logisch dat je er geen hele donkere looks mee kan maken, het is dan ook het ‘light’ nude palette.

Enige puntje van kritiek, dit wordt omschreven als een nude palette en toch vind ik dat het allemaal heel roze is en zelfs de bruine wat meer neutrale tinten in het palette komen erg roze over in gebruik op de ogen. Hou dus in je achterhoofd als je dit palette zou kopen dat je sowieso een roze palette aanschaft waarmee je (op de lila kleurtjes na dan) gegarandeerd enkel en alleen roze ooglooks kan maken. Je ziet dit opvallend terug in look nummer 3 & 4 waarin ik de meest ‘bruine neutrale’ tinten koos (4 en 9) en zelfs dit draaide toch weer met een roze ondertoon uit.

Conclusie dit is een braaf palette waarmee je geen zotte of donkere looks kan maken, alle ooglooks waren zacht, rustig en draagbaar. Passend bij m’n lichte huidskleur, wat het palette ook belooft. Toch kan ik me inbeelden dat niet iedereen kleuren als lila of roze shimmertinten beschouwt als ‘nude’ en iets voor elke dag. Als je dus op zoek bent naar een neutraal palette met bv. meer bruine, beige, crème, taupe, … kleuren denk ik niet dat dit iets voor jou is.

Het is op vlak van kleurenschema erg verglijkbaar met de Urban Decay Naked 3 (heb ik ook thuis), alleen is de kwaliteit vele malen beter van het Huda Beauty palette!

Prijs en verkrijgbaarheid
Voor een kleine 30,00 euro te koop bij Ici Paris XL of op de site van Huda Beauty zelf.

Wat vinden jullie van dit palette? Laat het zeker weten in de reacties!

Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s