aanraders·eerste indruk·review·tried & tested

Mac lipstick ‘Chili’ matte finish review

Als er nu één merk zeer goed vertegenwoordigd is in mijn collectie van lipsticks, is het toch wel MAC. Vandaag toon ik jullie een matte lipstick in de kleur ‘chili’.

Zoals bij alle lipsticks van Mac komt ook deze in de gekende kartonnen verpakking en de gekende zwarte ‘bullet’vorm. Ook de geur is net hetzelfde als bij elke andere Mac lipstick die ik heb en eerder reviewde. Voor de verduidelijking, ik heb dus de gewone matte lipstick en niet de powder kiss matte lipstick.

De kleur oogt in de huls een mooie donkere oranje warme tint te zijn en dit zie ook helemaal terug in de swatch. Mac omschrijft de lipstick zelf als een ‘warm baksteen rood’ of een ‘bruin oranje rood’.

Als ik het zelf mag zeggen, vind ik deze kleur heel erg flatterend staan! Ik denk oprecht dat dit een lipstick is die je in de zomer kan dragen vanwege het feit dat hij past in het vakje van oranje kleuren, maar ook heel mooi is in de herfst en het najaar vanwege de warme en donkerdere ondertoon. Dit lijkt mij een zeer goede lipstick als je graag wil experimenteren met wat kleur, zonder meteen voor hele opvallende tint te gaan. Dit is echt een draagbare vorm van oranje voor op de lippen die denk ik bij vrijwel iedereen goed zal staan!

Mijn mening over de lipsticks van Mac is steeds dezelfde, hier probeer ik dus kort over te zijn. Gezien Mac het merk is waarvan ik de meeste lipsticks bezit, wil dit uiteraard zeggen dat ik hier grote fan van ben. Ze brengen gewoonweg steeds mooi, egaal, goed gepigmenteerd en makkelijk aan. Ze zijn comfortabel op de lippen en droge deze niet uit. Na een hapje of drankje moet je ze wel bijwerken, maar ik schreef al meermaals dat ik dit vele malen liever heb dan een lipstick die muurvast zit, maar super droog aanvoelt. Ook een lipstick die zou blijven zitten aan de randjes en je dus zo moet rondlopen vind ik ook maar lelijk, dan liever een lipstick die netjes verdwijnt en je opnieuw kan aanbrengen, dit is vaak ook het beste resultaat.

Je kan de lipstick kopen onder andere bij Mac, maar ook bij Ici Paris XLDouglas of zelfs bij Zalando. Je hebt een full-size voor 23,00 euro en een mini variant voor 15,00 euro. Het voordeel van de lipstick ergens anders te kopen is dat bv. Douglas of Zalando wel vaak kortingen aanbieden (ook geldig op Mac producten) en je de lipstick kan scoren aan een lager prijsje!

Vergeet zeker niet de ‘back to Mac’ actie te checken die sinds kort ook in België geldig is. Je krijgt bij het inleveren van 6 lege of oude Mac producten een gratis lipstick naar keuze.

Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s