aanraders·eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Is het de hype waard? Dé Makeup Revolution ‘Conceal and Define’ concealer! – review

36427994_1756073137811533_2273979114996105216_n
Goede basisproducten zijn echt wel key om een mooie make-up te zetten en in z’n geheel een mooi resultaat te bekomen. Denk maar aan een prachtige ooglook in combi met een verkeerde kleur foundation, een slecht dekkende concealer die je wallen nog toont of een te oranje bronzer. Daarom ben ik ook steeds op jacht naar fijne én tegelijkertijd betaalbare basics zoals foundation en concealer. Vand
aag test ik voor jullie de befaamde Makeup Revolution concealer, die volgens sommigen een dupe zou zijn van de alom bekende Tarte Shape Tape concealer, welliswaar met een totaal uiteenlopend prijskaartje…

Wat?
De concealer belooft een lichte, toch dekkende formule te hebben die zowel imperfecties als donkere kringen de baas kan. Hij zou een matte finish hebben en niet doorheen de dag in je fijne lijntjes of poriën kruipen, ik ben benieuwd! Verder kan je door de donkere tinten te kiezen deze ook raadplegen als vloeibare contourproducten.

Er zijn maar liefst 19 (!) kleuren gaande van C0 (een witte concealer) tot kleuren die geschikt zijn voor de meiden onder ons met een donkerder huidje. Ik vind het zelf heel chique dat een budgetmerk EINDELIJK op de proppen komt met een uitgebreide lijn van extreem licht tot sterk donker én dit ook nog eens doet in verschillende ondertonen (roze, gele en neutraal). Applausje voor Makeup Revolution!

Verpakking
Persoonlijk vind ik de verpakking dik oké, uiteindelijk is het ook maar gewoon een concealer en hecht ik dan zelf minder belang aan de vormgeving. Het roségouden kleurtje en holografische effect vind ik wel tof en zeker iets hebben. Wel vind ik het fijn dat er een grote applicator in zit die goed het product opneemt en tegelijkertijd ook fijne puntjes en kantjes heeft om de kleinere plekjes op je gezicht aan te pakken. Op de onderkant kan je telkens je kleurnummer checken (ik koos voor C2 – lichte huid met gele ondertoon) wat zeker met het oog op mijn kit als make-up artieste handig is! Een flacon bevat tenslotte 4 gram.
collage.jpg
PS: op de website van Boozyshop waar ik deze bestelde, krijg je een heel gedetailleerde lijst met alle nummers waar duidelijk bijstaat voor welke huid (licht/donker) en welke ondertoon (gele/roze/neutraal) elke kleur geschikt is. Dit helpt lichtelijk (zeker als je een beetje kennis hebt van ondertonen of toch op z’n minst je eigen ondertoon kent). Hieronder toon ik jullie nog een foto (niet door mij gemaakt) waarop alle kleuren geswatcht zijn. Toch blijft het natuurlijk een beetje lastig en een risico om zaken als foundation of concealer online op basis van een hopelijk goede gok te matchen.
collage2.jpg

Swatch
36518446_1756072991144881_3600148596617379840_n.jpg

Let’s test!
PS: bij het nadien bekijken van de foto’s viel me op dat het aan m’n ene oog wat donkerder is dan aan m’n andere oog, probeer hier eventjes door te kijken bij het effect van de concealer (duidelijk niet grondig genoeg ontsminkt, foei!).
collageA
Van links naar rechts:
1 – mijn gezicht zonder make-up
2 – de concealer die ik heb aangebracht op enkele plekken (voornamelijk roodheden)
3 – de concealer uit foto 2 uitgeblend en ingewerkt in de huid
4 – mijn volledige gezicht met de concealer uit foto 2 en foundation
collageB.jpg
Van links naar rechts:
5 – de concealer aangebracht onder mijn oog tegen wallen en donkere kringen
6 – de concealer uit foto 5 uitgeblend (check dat opgelicht effect ten opzichte van het andere oog!)
7 – concealer aan het andere oog aangebracht en uitgeblend
8 – volledig afgewerkte look, met dus de concealer die ook afgepoederd is

Vergelijk ook zeker eventjes foto 3 en 7, hierop kan je duidelijk zien dat mijn wallen en donkere kringen een heel pak minder opvallend zijn!

Enkele zaken die me meteen opvallen zijn de geur (het doet mij oprecht denken aan mojito?) en de eerste keer dat ik hem gebruikt vond ik hem ‘droog’ aanvoelen, heel raar maar ik kon het toen niet anders onder woorden brengen (nadien is dit me niet meer opgevallen hoor). Dit klinkt nu niet echt positief, maar het is echt wel een fijne en goede concealer.

Hij blend heel erg makkelijk en mooi uit in de rest van je make-up, daarnaast zet hij zich niet te snel vast waardoor je dan zogezegd stukje per stukje zou moet werken. Je kan dus perfect bijvoorbeeld concealer onder je twee ogen smeren en dan rustig op je gemakje kant per kant uitwerken. Daarnaast ben ik ook echt onder de indruk van de dekking van deze budgetvriendelijke concealer, hij licht mooi op en verbergt wat ik wil verbergen. Ook het matte effect is voor mij (zeker met m’n vettere huid) een pluspunt.

Eindoordeel
Yes, ik ben super blij met deze concealer! Niet alleen had ik op goed geluk een voor mij geschikte kleur uitgekozen, hij doet zijn werk echt fantastisch. Ik zou hem al niet meer terug kunnen inruilen voor mijn (ook sterk) geliefde Catrice concealer. Zo’n dekking, zo fijn werken en zo’n kleurenassortiment voor zo’n klein prijsje? Laat maar komen denk ik dan!

Prijs en verkrijgbaarheid
Het merk Makeup Revolution verkoopt vele toffe en kwalitatief goede producten waarvan je een deel uit het assortiment kan terugvinden bij onder andere diverse Kruidvatfilialen of op hun website. Helaas heb ik deze concealers nog niet gespot in de rekken, noch op hun website.

Zelf bestelde ik mijne via Boozyshop voor 4,95 euro. Hopelijk komen ze in de toekomst wel naar de rekken in je lokale drogisterij. Dan zit je toch met minder gedoe rond verzendkosten én kan je in real life makkelijker de geschikte kleur uitzoeken.

Heb jij deze concealer al eens getest? Vond je ook dat ‘ie naar mojito rook?!

Liefs Romy

Een gedachte over “Is het de hype waard? Dé Makeup Revolution ‘Conceal and Define’ concealer! – review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s