aanraders·ervaring·review

Anastasia Beverly Hills – Dipbrow pomade + brush #12 – review!

Nadat ik reeds de Catrice Brow hero reviewde, was ik helemaal om van potloodjes/poeder naar een creamy pomade. Helaas werd deze uit het assortiment gehaald en was ik genoodzaakt op zoek te gaan naar een (helaas) duurder alternatief. Uiteindelijk ging ik toch voor de bijl en kocht de befaamde Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade in de kleur ‘Medium brown’.

Wat?

Tegenwoordig kennen we ABH onder meer van hun prachtige paletten en andere make-up producten, maar oorspronkelijk was hun ruime assortiment toegespitst op professionele wenkbrauwproducten zeer populair.

Toen ik dus noodgedwongen op zoek moest naar een nieuw product voor m’n wenkies, viel mijn oog al snel op hun alom bekende dipbrow. Gelukkig kon ik deze scoren in de periode na de feestdagen begin dit jaar en betaalde ik een spotprijsje voor een setje van 3 producten:
– Dipbrow Pomade in de kleur ‘Medium brown
– Dipbrow gel eveneens in de kleur ‘Medium brown’
– Brush #12

Online een kleur kiezen is ontzettend lastig, ik raad je dus ten zeerste aan om je kleur te laten bepalen in één van de winkels waar ze ABH verkopen. Op het eerste gezicht zou ik zelf kiezen voor de kleur ‘Ash brown’ of ‘Dark brown’ omdat ik vooral bang was dat ‘Soft brown’ en ‘medium brown’ te warm zouden zijn en ik m’n wenkies liever met een koelere ondertoon zie. Toch ging ik op aanraden van medebeautyliefhebbers en hun foto’s voor de set in ‘Medium brown’.

Swachtes

Let’s test!
Dipbrow – gel


De browgel heb ik slechts één maal geprobeerd en is totaal niet m’n ding. Sowieso ben ik eerder van de doorschijnende ofwel ‘clear’ browgels in plaats van de gepigmenteerde gels want ik kan ook niet geweldig uit de voeten met een browgel om enkel en alleen met dat product je wenkbrauw in te vullen en te modeleren. Vaak heb ik dan of te weinig product waardoor m’n brows niet ingevuld genoeg zijn of ik heb meteen te veel product dat je niet precies en strak genoeg in vorm krijgt. Liever een apart gekleurd product zoals bv. een poeder, potloodje of pomade en nadien een doorschijnende universele wenkbrauwgel. Dit staat dus los van de kwaliteit van de browgel van ABH.

Dipbrow – pomade & brush #12


Dan maar over naar een product waar ik wél vertrouwd mee ben, namelijk een pomade voor je wenkies. In combinatie met het kwastje gebruik ik nu dagdagelijks deze Dipbrow om mijn wenkbrauwen strakker af te lijnen en in te kleuren zodat ze voller en meer gedefinieerd lijken.

Eerst kam ik de haartjes door en op met het kammetje. Product neem ik voorzichtig op uit het potje en zet het af in het dekseltje, hier kan ik het dan verdelen over mijn kwastje door het kwastje langs twee zijden te deppen in het product. Hierdoor wordt het kwastje opnieuw heel fijn, plat en scherp waardoor je extra nauwkeurig kan werken. Als eerste zet ik een streepje van de hoek naar het uiteinde en nadien vul ik het middelste gedeelte in, ik blijf hierbij ongeveer een halve centimeter van het begin van de wenkbrauw weg.

Van zodra er bijna geen product meer in mijn kwastje zit, ga ik pas naar het voorste stukje van de wenkbrauw om deze zachter aan te zetten, zo probeer ik een soort van ombré en een iets natuurlijker effect te bekomen. Nadien kam ik de wenkbrauw opnieuw door en breng ik nog een transparante wenkbrauwgel aan om de haartjes de hele dag op hun plek te houden.

Dit trucje van product eerst ergens afzetten (bv. op je hand of zoals ik doe in het dekseltje) leerde ik ooit van een andere make-up artiste. Hierdoor heb je veel meer controle over de hoeveelheid product, dit is zeker in je voordeel wanneer je toch precies te werk moet gaan bij het invullen van je wenkbrauwen.

Zoals je van een pomade kan verwachten, blijft ook deze van Anastasia muurvast zitten doorheen een lange dag. Je kan zelfs door je wenkbrauwen heen en weer wrijven met je vinger en er komt geen product mee af en het gaat ook niet uitvegen. Of het 100 % waterproof is kan ik niet zeggen aangezien ik hier nooit mee onder de douche of in het zwembad kruip, maar hij is zeker en vast sweatproof en enorm langhoudend dat het me niet zou verbazen moest deze effectief waterproof zijn.

Eindoordeel
Dat ik liefhebber van de pomades ben voor je wenkbrauwen was al eerder duidelijk. Ook over het product van ABH ben ik zeer enthousiast, de kleurkeuze die ze aanbieden is geweldig waardoor iedereen zeker iets vindt dat perfect past! Het kwastje is ook een dikke aanrader, het is sowieso super praktisch en aangenaam dat je de twee kanten in één kwastje hebt en gewoon tijdens de applicatie kan roteren. Natuurlijk kocht ik de producten zeer voordelig aan in een ‘value’ setje. Of ik zelf meer dan 20,00 euro voor het kwastje alleen zou neerleggen stel ik ook wel in vraag…

De pomade van Catrice die ik ooit had, was eigenlijk zo goed als even top als deze van ABH en kwam maar op 1/7e van de prijs. Het enige dat de hogere prijs legitimeert vind ik dat ABH een veel ruimere kleurkeuze aanbiedt en dit is veel inclusiever voor onder meer dames met heel lichte wenkies, of net heel donkere wenkbrauwhaartjes, roodharige dames, …

Moest mijn Dipbrow met de tijd uitdrogen of helemaal opgeraken denk ik er zeker en vast over om deze opnieuw aan te schaffen. Hij komt dan wel met een hoger prijskaartje dan een pomade van de drogisterij, maar in mijn ogen is hij het zeker waard vanwege de langhoudbaarheid en hoe zuinig je ermee kan omspringen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Dipbrow Pomade is te koop voor een kleine 30,00 euro in diverse winkels en online bijvoorbeeld bij Ici Paris XL of Douglas.

De Dipbrow Browgel heb je in een full-size (32,00 euro) en in een mini (rond de 12,00 euro). Het kwastje met twee uiteinden komt op een kleine 25,00 euro.

De setjes komen vaak rond de feestdagen in het assortiment dus hou dit goed in de gaten, want je doet er écht wel een koopje mee! Vaak betaal je zelfs de prijs van één full-size product en krijg je er drie.

Welk product gebruik jij het liefste voor het invullen van je wenkbrauwen?
Gebruik jij een fijne pomade van een ander merk? Let me know!

Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s