1 palette 3 looks·aanraders·review·tried & tested

Anastasia Beverly Hills Norvina palette – review & 4 looks!

Een tijdje terug werd ik de zeer gelukkige eigenaar van dit prachtige ‘Norvina’ palette van Anastasia Beverly Hills. De paarse vibe die het palette uitstraalt, is me op het lijf geschreven en doet spontaan m’n hartje sneller kloppen! Vol enthousiasme maakte ik diverse looks voor jullie inclusief mijn oordeel over de prijs – kwaliteitsverhouding.

Wat & verpakking

Persoonlijk vind ik de paletten van ABH zeer compact, het zijn geen kleine paletten, maar ze zijn wel smal terwijl ze alsnog 14 verschillende kleuren en finishes zoals mat, glanzend en shimmer bevatten. De verdeling zit volledig 50-50 ; de bovenste rij bevat 7 glinsterende kleuren en de onderste rij 7 matte tinten.

De kleur vind ik zo mooi, een pastel paars, wat natuurlijk past bij het thema van de oogschaduwkleuren zelf. Als je de verpakking voelt is deze heel zacht, een soort van velvet. Heel aangenaam, maar dit wordt volgens mij wel snel viezig en ik denk niet dat het handig schoon te maken is.

Verder krijg je er nog een kwastje bij met aan twee zijden een borsteltje, ééntje om te blenden en één iets platter. In het deksel zit er nog een spiegel, maar je kan deze niet rechtop laten staan dus ik vind dit niet persé een grote meerwaarde bieden.

Elke oogschaduw bevat 0,71 gram, je krijgt dus een totaal aan 9,94 gram product. In vergelijking met andere merken en andere paletten in mijn stash is dit eigenlijk best weinig. Dit palette is wel cruelty free.

Swatches

De tint ‘base’ is echt een toppertje om in dit palette te hebben, deze is namelijk perfect om je oogschaduwbasis mee af te poederen of om aan te brengen onder de wenkbrauw gezien het een lichte matte crèmekleur is.

Let’s test!
Om aan te tonen dat dit palette een pak veelzijdiger is dan op het eerste gezicht lijkt, maakte ik maar liefst 4 verschillende looks waarvan twee neutrale looks die niet roze of paarse zijn.

De ooglooks werden gemaakt met mijn eigen kwasten, ik ben persoonlijk nooit zo’n fan van de kwasten die je bij paletten krijgt. Wel moet ik aangeven dat het een prima kwastje is, maar voor mij niet iets dat ik vaak zal gebruiken als ik kan kiezen.

Look 1

arcadeboog: ‘incense’
buitenste ooghoek & beetje arcadeboog: ‘volatile’
ooglid: ‘dreamer’ – droog met kwast
onderste wimperrand: combinatie ‘incense’ & ‘volatile’
binnenste ooghoek: ‘base’

Look 2

arcadeboog & buitenste ooghoek: ‘love’
ooglid: ‘wild child’ – vochtig en met vinger
buitenste ooghoek: ‘passion’ – zeer weinig
binnenste ooghoek: combinatie ‘dreamer’ & ‘base’
onderste wimperrand: ‘love’

Look 3

arcadeboog & onder het oog: ‘volatile’
ooglid: ‘dazzling’ lichtjes aangebracht
binnenste ooghoek: ‘dreamer’

Look 4

arcadeboog: ‘soul’ & ‘Volatile’
ooglid binnenste deel: ‘celestial’
ooglid buitenste deel: ‘drama’
onderste wimperrand: ‘soul’
binnenste ooghoek: ‘base’

De kleuren zijn gigantisch sterk gepigmenteerd en je hebt heel weinig van de oogschaduw nodig om meteen veel kleur te zien, toch blenden ze heel makkelijk en soepel uit zodat je een mooi geheel van je look kan maken. De shimmertinten komen het mooiste tot hun recht wanneer je ze aanbrengt met je vinger of een platte kwast die je vochtig maakt met bv. een settingspray.

Bij de laatste look had ik wel wat meer moeite, het oogde enorm rommelig en de kleuren komen niet zo sterk over ook vanwege de fall out op je gezicht. Dit is absoluut een palette waarbij je best eerst je ogen opmaakt en dan pas je gezicht zodat je nog met een make-up remover onder je ogen kan opschonen. Sommige kleuren pakken niet even goed op het oog omdat ze dus heel ‘los’ zijn, dit pakte ik aan door ze vochtig aan te brengen of zelfs een glitterglue te gebruiken.

Eindoordeel
De kwaliteit van dit palette is top, je kan er dan ook prachtige looks mee maken in een handomdraai. Ik ben ontzettend tevreden over de variaties aan looks die ik met dit palette kan maken, de prachtige kleuren die geweldig gepigmenteerd zijn en zich tegelijk ook vlot laten blenden . Ook de verhouding van matte en shimmertinten is super handig in gebruik!

Nu ik het palette een tijdje in gebruik heb, kan ik slechts twee kleine minpuntjes opsommen. De verpakking is vanwege het materiaal (zoals verwacht) moeilijk schoon te houden en ik merkte dat na enkele keren gebruik ik zeer snel de ‘pan’ raakte bij bepaalde tinten. Wellicht komt dit omdat er zeer veel pigment en ook losse ‘kickback’ omhoog komt in combinatie met schaarse hoeveelheid van 0,71 gram per kleur.

Kortom een zeer mooi en gevarieerd palette, maar waarmee je wel iet wat voorzichtiger mee moet omspringen omdat de kleuren zó gepigmenteerd zijn en je al snel te veel product opneemt.

Prijs en verkrijgbaarheid
Het palette is bij diverse winkels en online te koop voor een prijs rond de 55,00 euro waaronder bij Planet Parfum en Ici Paris XL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s