aanraders·ervaring·review·tried & tested

Chanel Rouge Coco Lip Blush ‘416 Teasing Pink’ – review!

Bij een opleiding werd ik de gelukkige eigenaar van een twee-in-één lip- en blushkleurtje van Chanel. Werkt dit echt? Is het de prijs waard? Na uitgebreid testen, vandaag het verdict..

Wat?
De naam doet het natuurlijk al vermoeden, maar dit product van Chanel is te gebruiken op zowel de lippen als ook de wangen. Op deze manier heb je maar één product nodig én heb je gegarandeerd de perfecte kleurmatch tussen je gezicht en je lippen. Het is natuurlijk niets dat we nog niet eerder zagen en ook het gebruiken van vloeibare of creamy producten op het gezicht is tegenwoordig zeer ingeburgerd.

Hoeveel kleuren er exact in het assortiment te vinden zijn, is me niet meteen duidelijk. Tijdens mijn werkdagen bij Ici Paris XL zie ik zeker vijf verschillende tinten. Bij de Bijenkorf verkopen ze ook vijf diverse kleuren en via de website van Chanel zelf kan ik er helemaal niets over vinden… Misschien wordt het product uit het assortiment gehaald?

Verpakking


Zoals we van Chanel gewend zijn komt ook dit make-upproduct in het zwarte kartonnetje met goudkleurige en witte details. De zogenaamde Lip blush zelf zit in een semi-doorschijnende huls met een satin-mat effect. Het bovenste gedeelte is gewoon glanzend zwart inclusief Chanel logo en onderaan kan je de kleurnummer terugvinden.

Het product komt met een applicator die platter uitloopt naar het uiteinde toe zodat je preciezer en netter te werk kan gaan, helemaal prima!

Een tube bevat 5,5 gram product.

Swatch

Let’s test!
Als blush
Gotta keep it real met jullie, ik ben eigenlijk echt niet het type dat vloeibare of creamy producten gebruikt op het gezicht. Niet dat ik dus geen fan ben van bepaalde producten of dat ze niet goed werken, maar ik vind het gewoonweg echt te veel gedoe. Vaak moet je kant per kant werken om alles goed te kunnen blenden voor het zich vastzet en bij mij oogt het resultaat of te hard of heb ik het zo sterk uitgeblend dat ik er alsnog met een poeder overheen moet en me realiseer dat ik het dus evengoed gewoon met poeder had kunnen doen.

Om jullie een volledige review te kunnen geven, ben ik het product wel gaan dragen als blush en ik ben zeker niet ontevreden hoor. Je werkt gewoon netjes zijde per zijde van je gezicht en brengt enkele stipjes aan, deze kan je makkelijk blenden met de warmte van je vingertoppen of met een kwast/tool die bestemd is voor crèmeproducten (bv. je foundationkwast of make-up sponsje).

De kleur oogt fris en levendig op je gelaat en is zeker en vast in intensiteit op te bouwen. Na het afpoederen van je gezicht met een (al dan niet transparante) gezichtspoeder, kan je er nog voor kiezen om hierover nog een (subtiele?) blushkleur aan te brengen om het effect te versterken of terug naar voren te brengen.

Dat ik geen gebruiker of voorstander ben om deze Lip Blush van Chanel ook als blush te dragen, staat dus volledig los van de kleur, houdbaarheid of kwaliteit van het product zelf. Ik denk zelfs dat wanneer jij wel fan bent van creamy producten op het gezicht, dit zeker het bekijken waard is.

Als lipproduct
In de tube vind ik hem er bijna een soort van neon koraal uitzien, best een beetje *ahum* heftig of afschrikkend om zo maar eventjes alledaags casual te dragen dacht ik. Gelukkig moet ik zeggen dat ‘ie me positief verrast heeft! De kleur is een pakje minder fel en heftig op de lippen, maar daarom zeker niet slecht gepigmenteerd, gewoon een ‘draagbaardere’ versie van wat je in de tube ziet zeg maar.

Op de lippen vind ik hem echt heel erg mooi roze, niet heel neutraal of naturel natuurlijk, maar ook niet knallend fushia. Je ziet zeker en vast dat je een roze lipkleurtje ophebt, dat kan je met deze tint niet wegsteken, maar het is ook niet een ‘bam-in-the-face-vibe’, prima evenwicht voor als je toch net dat tikje meer wil dan een basic nude-roze, maar ook niet wil overdrijven. Ik zou zelfs durven zeggen dat deze tint je gezicht een beetje ophaalt en laat stralen, lekker fris en gezond.

Bij het aanbrengen is ‘ie super vloeibaar, zonder transparant of streperig te zijn. Dit voelt natuurlijk ook heel comfortabel en totaal niet uitdrogend aan op de lippen, toch droogt het product wel degelijk op. Je lijkt echt gewoon niets op je lippen te hebben, wat een fantastisch gevoel, je zou bijna vergeten dat je iets op hebt! Hij blijft naar mijn mening echt wel heel goed zitten doorheen de dag, uiteraard moet je na een drankje, maar zeker na een hapje de lipstick wel bijwerken.

Toch trekt hij precies een soort van in je lippen, waardoor hij deze ‘staint’ en je zelfs als alles er zo goed als af is, achterblijft met een iets ‘rozere’ lip dan je eigen lipkleur. De kleur aanbrengen over nog eventuele restjes is ook geen issue, hij gaat niet viezig beginnen ophopen of afbrokkelen.

Conclusie
Zelf draag ik deze vaker dan ik oorspronkelijk had gedacht, ook voor simpele dagen om bijvoorbeeld te gaan werken ofzo. Omdat ‘ie heel vloeibaar is, kan je ook makkelijk de intensiteit opbouwen of juist weinig aanbrengen en gewoon goed uitblenden voor een iets rustiger effect. Hij blijft super goed zitten en voelt daarentegen ook nog eens heel erg fijn aan, je merkt eigenlijk niet echt dat je iets op je lippen hebt, zalig!

Hierboven heb ik het natuurlijk over m’n lippen, als blush gebruik ik hem nooit en ik ben ook niet van plan om dit te gaan doen. In the end was ik best tevreden over het resultaat van dit product als blushtint, toch vind ik het gewoon té veel een gedoe en ben ik gewoon persoonlijk niet van de creamy producten voor het gezicht. Dit neemt natuurlijk niets weg over de geweldige kwaliteit, mooie pigmentatie, makkelijke werkbaarheid, … van dit twee-in-één-product voor beide doeleinden hoor.

Niets dan lovende woorden over deze substantie als lipproduct dus, dit smaakt natuurlijk weer naar meer dusssss wie weet voeg ik binnenkort nog een andere kleurtje uit deze collectie toe aan m’n stash.

Hopelijk zijn mijn vermoedens niet correct en halen ze dit toppertje niet uit het assortiment, anders zou ik zeker aanraden nog snel je slag thuis te halen door ééntje online te bestellen nu het nog kan!

Prijs en verkrijgbaarheid
Als ik het me goed herinner zou de Rouge Coco Lip Blush nog te koop moeten zijn bij Ici Paris XL, maar ik kan het helaas niet terugvinden op hun website.

Wel is hij zeker en vast te koop dankzij De Bijenkorf voor 32,00 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s