aanraders·eerste indruk·review

Propere kwasten zonder wassen?! – Boozycosmetics pro brush dry cleaner review

22092767_1476899025728947_391363420_o
We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt… Ben je een toffe look aan het creëren en opeens geeft je kwast nog een totaal vloekende kleur af die je de keer voordien hebt gebruikt. Urgh de struggle is real, heel je ooglook verpest! En om nou elke keer na het maken van een simpel lookje bij jezelf al die kwasten uitgebreid te gaan wassen is een klusje waar we allen tegenop kijken. Gelukkig brengen verschillende merken handige beautytools uit om ons leven te vergemakkelijken, de ene al wat beter dan de andere natuurlijk… Vandaag heb ik voor jullie iets uitgetest dat wel eens een gamechanger kan zijn in je routine. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wel is het belangrijk om toch regelmatig je kwasten eens een goeie wasbeurt te geven. Hoe je dit kan doen, waarom, tips, … kan je allemaal lezen in een eerder artikel dat ik hierover schreef.

Verpakking
Het is een klein en simpel zilverkleurig doosje dat heel licht van gewicht aanvoelt en ook niet zo heel stevig en het lijkt eerder goedkoop. Het deksel lijkt wat losjes te schudden, maar het valt er niet af of komt niet los.collage.jpgOp de achterzijde vind je nog een gebruiksaanwijzing, maar ook op de website waar ik hem bestelde kan je bij de productinfo perfect terugvinden waarvoor ‘ie dient, hoe je hem kan gebruiken, hoe je hem schoonmaakt, …

Wat belooft het?
Met deze tool van het huismerk van Boozyshop zelf zou je je kwasten schoon krijgen zonder ze te hoeven wassen en dit simpelweg door met je kwast heen en weer te vegen door het soort sponsje binnenin. Hierdoor kan je dus met éénzelfde kwast veel meer afwisselende kleuren aanbrengen zonder dat de vorige kleur die nog in de kwast zit, de andere verpest. Ook kan je dus een volledige look maken met een minimum aan kwasten.

22070533_1476899032395613_183087794_o.jpg

Je kan hem makkelijk uit het blikje halen en omdraaien, zo kan je beide kanten gebruiken alvorens hem uit te wassen en gaat ‘ie lekker lang mee.
Wel even een attentie, hij is alleen te gebruiken in combinatie met poederproducten. Dus kwasten waarmee je vloeibare producten en crème producten mee aanbrengt, komen niet in aanmerking om met deze tool schoon te maken.

Eerste indruk van de spons
22140139_1476899055728944_277156643_o
De spons voelt naar mijn mening een beetje hard en ruw, een beetje zoals een stoppelbaar haha of een soort schuursponsje. Ik weet niet zo goed hoe ik hier tegenover sta en dat ik mijn geliefde zachte kwastjes door deze hardhandige spons moet gaan halen… Toch denk ik wel dat de structuur makkelijk tussen de haartjes van de kwasten zal gaan en daardoor het poeder uit de kwast komt.

 

 

Let’s test!
Om hem meteen op de proef te stellen, pakte ik er wat oogschaduwkleuren, kwasten en papieren zakdoekjes bij. Eerst heb ik de kwast grondig in de oogschaduw gedept om hem dan af te vegen op de tissue, zo krijg je een beeld van het kleureffect die ‘ie afgeeft gewoon. Nadien heb ik de kwast opnieuw in de oogschaduw gedept en heb ik hem doorheen de pro brush dry cleaner gehaald om dan pas opnieuw op de tissue (naast de oorspronkelijk kleur) te vegen. Zo kon ik goed het verschil zien en hoeveel kleur de cleaner weghaalt.
collage
collage2.jpgOp de witte papieren zakdoekjes zag je in het echt nog een heel klein waasje van de kleur verschijnen, maar het resultaat is echt verbluffend! Ook moet je in rekening nemen dat de tissue wit is en kleur sowieso sneller zichtbaar is, op je huid gaat de kwast totaal geen kleur meer afgeven nadat ‘ie in de cleaner is geweest.
collageblauwkwast.jpg
collage.jpg
De haren van de kwast kregen nadien niet hun oorspronkelijk kleur volledig terug, maar dat is ook geen erg. Dit komt er gewoon uit bij een grondige wasbeurt met water en zeep. Tussen wasbeurten door, om kleur uit je kwasten te krijgen zodat je ze in éénzelfde look meerdere malen kan gebruiken of om te vermijden dat je enkele dagen later een totaal andere look maakt, maar je toch in de problemen komt met een hardnekkig tint die nog in je kwast zit, is het echt  een fantastische tool!

Conclusie
Het is dus echt wel gebruiksvriendelijk, snel en de voordelen zijn echt eindeloos! Je kan een look maken met veel minder kwasten, je moet ze minder vaak wassen, je loopt niet het risico bij het maken van een everyday look dat er nog smokey kleur inzit van een avondje stappen voorheen, …

De spons uitwassen ging echt super makkelijk. Gewoon nat maken en dan met wat babyshampoo tussen je handen laten schuimen en alle opgenomen kleurtjes kwamen er zo uit! Nadien goed naspoelen en uitknijpen. Hij voelt vrijwel meteen terug droog aan dus volgens mij kan je hem gewoon direct terug gaan gebruiken.

Zelf vind ik dit een handige en kleine tool die goed z’n werk doet en dat alles voor een super voordelig prijsje! Buiten het misschien wat ‘ruwe’ materiaal van de spons heb ik er eigenlijk niets slechts op aan te merken.

Prijs en verkrijgbaarheid
De dry brush cleaner is te verkrijgen bij Boozyshop voor 5,99 euro via deze link.

Er is ook nog een tweede variant beschikbaar die in het midden een tweede spons bevat die je nat kan gebruiken om je kwast vochtig te maken. Door bepaalde producten natter aan te brengen, worden ze vaak wat intenser van kleur. Deze kost 6,99 euro en kan je hier vinden.

Ook verschillende andere merken hebben tegenwoordig een soortgelijk product in hun assortiment zitten, dus je zou hem ook ergens anders of van een ander merk kunnen aanschaffen.

Liefs, Romy

Een gedachte over “Propere kwasten zonder wassen?! – Boozycosmetics pro brush dry cleaner review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s