aanraders·eerste indruk·ervaring·review

Sauna & Thermen Fitopia Edegem: eerste indruk en ervaring

hoofding
Bij het tijdschrift ‘Flair’ dat ik elke week vol plezier lees, zat er een bon bij waarmee je voor slechts 18,00 euro per persoon naar een sauna of wellnescenter kon gaan die deelnamen aan de actie. Nadat ik al reeds een review had geschreven over ‘La Nostra Vita’ (lees hier), leek het me ook wel leuk om ook deze publieke sauna uitgebreid toe te lichten!

Wat moet je weten?
Enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden:
~ alleen op dinsdag zijn de deuren geopend voor gasten mét badkledij
(op alle andere dagen is badkledij niet toegestaan)
~ voor de mannen is alleen een strakke zwemshort toegestaan
~ een handdoek, badjas en slippers zijn verplicht, je kan ze zelf meebrengen of huren
(badslippers dienen aangekocht te worden wegens hygiënische redenen)
~ niet toegankelijk voor personen jonger dan 12 jaar

Faciliteiten
Dit complex is heel erg uitgebreid en bestaat uit meerdere verdiepen.
Zo bevinden er zich diverse relaxruimtes, een restaurant, een stille rustruimte met waterbedden, een tuin, buitenzwembad, binnenzwembad, meerdere bubbelbaden, een warm relaxbad, verschillende soorten sauna’s, een stoombad, …
Doorheen het volledige complex waren er enorm veel haakjes en opbergvakjes te vinden om je badjas, handdoek, leesboek of tijdschrift en zelf je bril op te bergen wanneer je deze niet nodig had.

Het meeste kan je vinden op de onderste verdieping waar je ook kan doorlopen naar de tuin. Op de verdieping van het restaurantgedeelte bevinden zich ook de relaxzeteltjes bij de open haard en de aparte stille rustruimte met de waterbedden. Ook hier kan je naar buiten en met een trapje omhoog kom je zo terecht op een soort van dakterras met bubbelbad. Vooral in de zomer lijkt het me super tof om er dus ook wat te kunnen zonnen en te rusten/relaxen op de ligbedden buiten of op het dakterras.
C1.jpgNog eventjes kort iets over de omkleedruimte. In deze damesruimte waren er geen indivduele omkleedhokjes, wat ik zelf wel jammer vond. Nu heeft het toch zo iets weg van een openbare douche/omkleedruimte zoals bijvoorbeeld bij de voetbal of in een fitness. Wel vond ik het fijn dat er redelijk wat indivudele douchecabines waren die opgedeeld waren in 2 ‘soorten’, de iets warmere douches en de iets koudere douches. Daarnaast waren er super veel lockertjes om je spullen in op te bergen, grote spiegels en zelfs haardrogers aanwezig.

Het bandjessysteem waarmee er wordt gewerkt vond ik echt ontzettend handig en ook innovatief. Doormiddel van het flexibele rubber bandje dat je aanhebt kan jij met de unieke ‘code’ (volgens mij werkte het door middel van wifi of iets dergelijks, want er waren geen knopjes aan en het werkte draadloos) lockers openen en sluiten. Ook kon je bij het bestellen van eten of een drankje dit op je bandje laten ‘tikken’, bij het verlaten van het complex werd dan het bandje ‘leeggescand’ en kon je in één keer alles afrekenen. Zo hoefde je niet je geld ten alle tijden bij te hebben voor het bestellen van een simpel frisdrankje en kan je dit lekker veilig opgeborgen houden in de omkleedruimte in je eigen locker.

Opgietsessies
Over een opgietsessie bij Fitopia kan ik helaas niet veel zeggen omdat ik er zelf geen heb meegemaakt tijdens mijn bezoek. Dit was oorspronkelijk wel de bedoeling, maar vanwege het enorm lange wachten op het eten (meer hierover volgt nog) waren we te laat om de sessie van 15 uur nog mee te pikken. De volgende opgietsessie was pas om 19 uur, wat dan weer meteen veel later is en zo lang bleven we ook weer niet (we waren er immers al vanaf 11 uur in de ochtend). c3.jpg
Zelf vind ik het fijn dat er 3 sessies zijn, maar ze zouden iets beter gespreid mogen plaatsvinden doorheen de dag. Nu liggen de sessies van 19 uur en 21 uur redelijk dicht bij elkaar, maar toch best ver van de eerste sessie van 15 uur én wanneer je weet dat de sauna al opent om 11 uur, is de eerste sessie van 15 uur redelijk ‘laat’.

Eten en drinken
Bij een saunabezoekje hoort natuurlijk ook een lekker hapje en drankje om de relaxerende ervaring helemaal compleet te maken, zo kan je extra genieten! Spijtig vind ik dat er bijvoorbeeld geen versgemaakte smoothies te vinden zijn omdat dit toch healthy is, fris, dorstlessend, … Zo krijg ik altijd toch het gevoel dat ik ook mijn lichaam vanbinnen wat kan ‘cleansen’ of detoxen. Verder heb ik op het drankgedeelte van de kaart niet zoveel aan te merken.

Het eten daarentegen vond ik helaas niet zo heel uitgebreid en er is niet zo heel veel gevarieerde keuze naar mijn mening. Vooral het gebrek aan makkelijke en simpele snackjes voor tussendoor of ’s middags vind ik wel een gemis, dan heb ik het bijvoorbeeld over een croque of een panini, een wrap of iets in die stijl. Nu waren het voornamelijk veel ‘zware’ gerechten, wat niet altijd gewenst is wanneer je iets luchtig wil tijdens de lunch.restau.jpgDaarnaast moesten we echt zo ontzettend lang wachten op ons eten nadat we besteld hadden, waardoor we dus de opgietsessie die we graag hadden meegepikt volledig misliepen! Super zonde…
In het restaurant was het op dat moment eigenlijk best rustig, er waren nog heel wat tafeltjes vrij en de groepjes die er zaten, hadden al eten. Toch hebben we een uur moeten wachten, terwijl het relatief rustig is en de kaart al niet heel uitgebreid is. Eenmaal het eten aankwam was het wel lekker en ook goed warm.

De prijsjes vind ik een beetje naar de hoge kant, een slaatje betaal je gemiddeld iets van een 18,00 euro wat ik toch best prijzig vind. Zelf een simpel broodje met enkel en alleen ham betaal je al 7,00 euro, wel een beetje veel, niet?

Hygiëne
Hier heb ik helemaal niets op aan te merken. Het complex is overal echt super netjes en wordt echt goed schoon gehouden! Zowel in de sauna’s, buiten, in het restaurant, de toiletten, de lockerruimte, … alles is tip top in orde tot in de kleinste puntjes. Persoonlijk vind ik dit wel erg van belang omdat je toch volledig moet kunnen ontspannen en dat gaat toch wat minder wanneer er bijvoorbeeld etensresten op de vloer liggen of dergelijken.
c2.jpg

Personeel
De medewerkers zijn allemaal erg vriendelijk en helpen je echt goed. Van het inchecken, tot de rondleiding en de algemene info die we kregen omdat het ons eerste bezoekje was. Helemaal prima!

Kleine puntjes van kritiek
~ geen individuele omkleedhokjes
~ de vloer doorheen het complex is in combinatie met het water wel gevaarlijk om uit te glijden
~ het verspreiden van de opgietsessies doorheen de dag kan beter

Algemene beoordeling
Dit saunacomplex is voor mij zeker en vast een aanrader en ook voor herhaling vatbaar. Persoonlijk voor mij ligt het dicht bij mijn woonplaats, het is niet heel prijzig, alles is aanwezig, super proper, vriendelijk personeel, … Perfect voor een heerlijk dagje ontspannen!

Gegevens en extra’s
De sauna een dagje bezoeken kan voor 27,50 euro per persoon voor gebruik van alle aangeboden faciliteiten. De volledige prijslijst met onder andere extra arrangementen om vooraf te boeken kan je hier vinden. Een lijst met alle mogelijke massages is hier te bekijken en de beautygerelateerde behandelingen zoals epilaties en gelaatsverzogingen kan je hier terugvinden.

Wil je graag iemand anders verrassen en verwennen met een zalig rustdagje?
Er zijn cadeaubonnen te verkrijgen in alle prijscategorieën.
Openingsuren zijn hier te vinden.

Meer weten? Dit kan via hun website.
De facebookpagina is hier te raadplegen.

Fitopia Wellnescentrum
Mechelsesteenweg 154
2650 Edegem

Bron: foto’s van de website Fitopia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s