aanraders·eerste indruk·ervaring

eerste indruk & ervaring: La Nostra Vita (Molenstede/Diest)

3
Misschien heb je het wel gemerkt, maar de laatste tijd was ik wat afwezig op m’n blog want helaas was het weer tijd om examens af te leggen… Maaaaar om het einde hiervan te vieren ben ik gisteren gezellig gaan ontspannen in de sauna ‘La Nostra Vita’ te Molenstede/Diest. Vandaag voor jullie hierover een eerste indruk en ervaring!

Gisteren was het mijn tweede bezoekje aan deze heerlijke ontsnappingsoase en het leek me wel fijn om met jullie mijn ervaringen te delen aangezien een wellness en saunacomplex met ook een assortiment aan beautybehandelingen ook perfect op deze beautyblog thuishoort. Voor mezelf is het ongeveer een klein halfuurtje à drie kwartiertjes rijden, maar je kan er wel een volledige dag genieten aan een voordelig prijsje.

Wat moet je weten?
Enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden:
~ alleen op woensdag en zaterdag zijn de deuren geopend voor gasten mét badkledij
(op alle andere dagen is badkledij niet toegestaan)
~ voor de mannen is alleen een strakke zwemshort toegestaan
~ een handdoek, badjas en slippers zijn verplicht, je kan ze zelf meebrengen of huren
~ wil je graag een dagje sauna combineren met één of meerdere wellnessarangementen? Dit dien je dan vooraf vast te leggen! Het gebruik van een dagje sauna en andere faciliteiten hoef je niet vooraf te boeken.

Faciliteiten
Zelf omschrijven ze een doel voor ogen te hebben om een omgeving te creëren waar je tot rust kan komen en om de drukte van het dagelijkse leven te ontvluchten en dit met een persoonlijke service van topkwaliteit.

Je kan er dan ook terecht voor maar liefst 3 verschillende sauna’s (2 binnen, 1 buiten), een jacuzzi (buiten), een zwembad (buiten), voetbadje, koud dompelbad (buiten), douches die je zowel warm als koud kan instellen (binnen en buiten), infraroodcabine, stoomcabine, een stille ruimte om te rusten, een gezellige open haard waar je met je voetjes warm aan kan liggen en verschillende relaxbedjes (binnen en buiten).
collage2Er is zeker en vast altijd wel plaats genoeg overal, ook wanneer het iets drukker wordt. Ook voor handdoeken en badjassen zijn er overal doorheen het complex kleine haakjes te vinden. Alleen was het de laatste keer moeilijker om een plekje te bemachtigen in de jacuzzi, hier kan namelijk maar een zestal personen max. in denk ik. Op momenten dat het etenstijd is, kan het ook drukker zijn in het restaurant. Dit kan je makkelijk oplossen door tijdens je verwendagje eventjes binnen te gaan en te reserveren voor bijvoorbeeld ’s avonds. Dan staat niet alleen je tafeltje klaar, maar krijg je ook vrij snel je eten indien je dit ook vooraf hebt besteld.

Opgietsessies
Elke dag zijn er 3 opgietsessies die je kan gaan volgen. Dit houdt eigenlijk in dat je ongeveer 15 à 20 minuutjes in een sauna zit, waarbij het door bewegingen en het opgieten van water heel warm wordt gemaakt.

Ondertussen heb ik drie opgietsessies meegemaakt waarvan 2 lange en 1 kortere telkens met dezelfde opgieter.
Eerst krijgen we een kort woordje uitleg over wat er allemaal gaat gebeuren en wanneer je misschien best de sauna kan verlaten indien je hier nood aan zou hebben. Dan wordt er gespeeld met verschillende geurtjes (fruitgeurtjes, frisse geuren voor sinussen en luchtwegen, kruidige geuren, …) in combinatie met bewegingen die de warmte voortbrengen en de geur heerlijk doen verspreiden over de sauna. In de tussentijd is er een rustmomentje met ijsblokjes en appelsientjes, zalig!
collageNa de opgietsessie ga je eerst douchen, nadien in een ijskoud badje eventjes héééél snel (hihi) kopje onder en daarna in het zwembad. Dit laatste herhaal je dan 3 keer om voldoende af te koelen en hoofdpijn/misselijkheid later op de dag te vermijden. Hierna voelt je lichaam echt fantastisch aan, het tintelt een beetje van de bloeddoorstroming.

Kortom de opgietsessies zou ik zeker en vast aanbevelen, zelf zit ik altijd onderaan en valt het echt wel goed uit te houden. Omdat er heel de tijd diverse zaken gebeuren, lijkt het ook veel korter te duren waardoor je het denk ik langer volhoudt dan je zelf in eerste instantie verwacht.

Massagearrangement
De eerste keer dat ik hier langsging hadden we een massage bijgeboekt van ongeveer een uurtje. Dit was een full body massage met heerlijk geurende oliën en warme stenen, wederom een heel fijne ervaring hiermee. De schoonheidsspecialistes stellen je meteen op je gemak waardoor je je meteen gemakkelijk voelt en volledig kan genieten van de massage.

Eten en drinken
Op de eerste verdieping vind je een gezellige ruimte waar je zowel binnen als buiten kan zitten om te genieten van een hapje en een drankje. De keuken is volgens de website open van 11 uur tot 21 uur en bestaat uit een relatief uitgebreide kaart aan diverse opties voor ieder wat wils. Je vindt er onder andere broodjes, wokmaaltijden, wraps, pasta’s, snackjes voor tussendoor en zelfs vegetarische schotels.16442874_1246229635462555_813554435_o.jpg

Daarnaast is er een ruim assortiment aan warme en koude dranken. Het is natuurlijk wel belangrijk om voldoende te drinken, zeker wanneer je enkele saunasessies achter de rug hebt. Op het gebied van prijzen valt het naar mijn mening ook reuze mee, zo betaal je bijvoorbeeld voor een duo croque (zalm/kruidenkaas + pesto/tomaat/mozzarella) een kleine 13 euro en een pasta met scampi ongeveer 18 euro. Het zijn voornamelijk simpele gerechten, maar wel érg lekker en met de allergrootste zorg op tafel gebracht!
4
Hygiëne
Overal doorheen het gehele complex is alles écht heel erg netjes en proper! Dit zowel in de sauna’s als in het restaurant en de kamertjes waar verschillende behandelingen plaats vinden. Persoonlijk vind ik dit toch wel van belang, zo voel je je uiteraard ook veel meer op je gemak.

Alleen hadden we gisteren een beetje pech met de omkleedkamertjes. Niet alleen ging het licht regelmatig uit en dit kregen we met geen mogelijkheid weer aan, niet door te bewegen noch door geluid te maken vreemd…
Daarnaast was het er ook een beetje vies, een handdoekje op de grond leggen kan dit verhelpen. Toch had het fijn geweest moest er hier wat meer aandacht aan besteed zijn, er lag namelijk wat viezigheid (ik denk zand dat mensen van buiten aan de schoenen mee naar binnen brengen). Dit in combinatie met natte voetjes en het warme, vochtige klimaat dat er heerst was geen succes. Wel moet ik erbij vermelden dat ik hier de vorige keer totaal geen last van heb gehad.

Personeel
Vanaf het ontvangst en de begroeting tot wanneer je het gebouw terug verlaat zijn werkelijk alle medewerkers super mega vriendelijk en sympathiek. Ook de opgieter is ontzettend aangenaam en vlot in de omgang, daarnaast krijg je echt super goede service van de attente horecamedewerkers. Je kan overal met al je vragen of opmerkingen terecht, deze mensen doen echt ontzettend hard hun best, dikke pluim voor iedereen daar!
collage3.jpg
Copyright: alle  foto’s van de webpagina & facebookpagina van La Nostra Vita (helemaal onderaan linkje terug te vinden)


Kleine puntjes van kritiek
~ de stenen in het hele complex zijn in combinatie met water en je slippers wel zeer glad, zowel ikzelf als vele andere gasten zijn meermaals bijna gevallen
~ een glaasje plat water is in verhouding met andere dranken erg klein, in slechts enkele slokken is het volledig op (zeker in een sauna waar je regelmatig genoeg moet drinken, vind ik dat dit wel iets meer mocht zijn)
~ er is een tweede parking beschikbaar achter het gebouw, helaas is de weg hiernaar toe niet verlicht wat in combinatie met een modderig padje voor minder fijne taferelen zorgde

Algemene beoordeling
Ondertussen ben ik het voorbije halfjaar twee daagjes gaan vertoeven in deze oase van rust en een ontspannen sfeer! Op enkele kritiekpuntjes na die ik voornamelijk tijdens m’n tweede bezoek opgemerkt had, ben ik super tevreden en zou ik zeker en vast nog vele malen terug gaan! Ook kan ik het iedereen aanbevelen die er eventjes tussenuit wil voor een zacht prijsje, zeker als je gaat vergelijken met privésauna’s die je slechts enkele luttele uurtjes ter beschikking krijgt.

Verder kan ik geen slecht woord zijn over het personeel, de opgietsessies, het eten, de gezellige en kalme sfeer die er heerst. Desondanks het feit dat het gelegen is aan een drukke autoweg, merk je hier eigenlijk totaal niets van. Je komt helemaal herboren weer buiten, écht een aanrader!

Gegevens en extra’s
Een dagje sauna betaal je 22 euro per persoon voor gebruik van alle faciliteiten en 18 euro per persoon indien je komt na 17 uur. De volledige prijslijst met onder andere extra arrangementen om vooraf bij te boeken kan je hier terugvinden. Verder voorzien ze ook diverse dagplanningen voor verjaardagen of vrijgezellenfeestjes.

Wil je graag iemand anders verrassen en verwennen met een zalig rustdagje?
Er zijn cadeaubonnen te verkrijgen in alle prijscategorieën.
Openingsuren zijn hier te vinden.

Meer weten? Dat kan via hun website.
De facebookpagina (waar je ook veel recensies vindt) is hier te raadplegen.
La Nostra Vita
sauna – wellness – beauty
Turnhoutsebaan 244
3294 Molenstede – Diest

Een gedachte over “eerste indruk & ervaring: La Nostra Vita (Molenstede/Diest)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s