fototutorial

“Go to silver smokey eye” – fototurial ook geschikt voor beginners!

collage22.jpgDeze smokey eye is perfect voor een avondje uit en supermakkelijk te combineren vanwege de standaard kleurtjes! Benieuwd hoe je deze look kan namaken? Lees dan zeker verder!

Wat, waarom en voor wie?
Vaak weet ik niet goed welke ooglook te maken om uit te gaan of draag ik een blousje met print of diverse kleurtjes, daarom is een standaard zwarte smokey eye altijd een go to optie! Vandaag laat ik je weer stap voor zien hoe je deze simpele ooglook kan maken!
Ook beginners kunnen zich aan deze ooglook wagen, je hebt maar 3 kleurtjes nodig en je kan de intensiteit rustig opbouwen.

Wat hebben we nodig?
nodig.PNG

Stap 1
Voor deze look begin ik met de ogen en heb ik bewust mijn basis (gezicht en wenkbrauwen) nog niet gedaan. Dit doe ik bij heftigere ooglooks of looks waarbij je met donkere kleuren werkt altijd pas nadien, zo kan je foutjes nog weghalen. Ook eventuele ‘fall-out’ van je oogschaduw op je kaken of onder je oog kan je dan nog weghalen met wat makeupremover zonder hiermee dan je foundation en concealer te verpesten.

Zoals bij elke ooglook brengen we eerst een oogschaduwbasis aan.
Daarna scheur ik twee stukjes ‘washi’tape af en kleef deze eerst op men hand en pas nadien op m’n oog (zo is het meest plakkerige er al af en kan je het straks makkelijker weghalen). Dit is een handig trucje om een mooi scherp lijntje over te houden en een soort van ‘cateye effect’ te creëren op een superhandige manier. Voor iets zwaardere ooglooks vind ik persoonlijke deze vorm ook mooier, zo krijg je minder snel een panda-oogeffect.
16145573_1237675526317966_722993108_oOpgelet! Maak je hoek niet té scherp en ook niet te laag naar beneden, probeer richting het einde van je wenkbrauw te mikken. Indien je dit nog wat lastig vindt, kan je een langer stuk tape nemen en echt van je buitenste ooghoek tot aan het einde van wenkbrauw kleven.

Stap 2
Als overgangskleur brengen we met een fluffykwast een grijskleurige oogschaduw aan in onze arcadeboog. Dit zal ervoor zorgen dat we straks de zwarte kleur véél makkelijker netjes geblend krijgen en geeft ook een mooie overloop zonder harde lijnen.
collages1.jpg
Opgelet! Het is van belang om alle kleurtjes die je in je arcadeboog of buitenste deel van je ooglid aanbrengt ook écht effectief tot op de tape aan te brengen, dan ben je zeker dat je ver genoeg gegaan bent en zal je bij het weghalen van de tape een mooi lijntje overhouden. Indien je met je kleuren de plakband niet raak of overlapt, is dit effect niet mogelijk! Hou dit in je achterhoofd, ook voor de stappen die nog volgen.

Stap 3
Nu is het tijd om vanbinnen naar buiten over 3/4 van je ooglid een zilverkleurtje aan te brengen. Dit kan je zilverkleurige oogschaduw zijn, ik kies voor deze stap mijn geliefde color tattoo (zie review hier). Het buitenste stukje van je ooglid laat je dus nog vrij.
collageS2.jpg

Stap 4
Deze stap is waarschijnlijk de moeilijkste en misschien ook wel de ‘engste’ haha, maar laat je niet afschrikken door de zwarte kleur! Breng gewoon heel voorzichtig beetje bij beetje zwarte kleur aan in het buitenste V van je oog en blend geleidelijk aan netjes en rustig de kleur ook in je arcadeboog.
collageS4.jpg
Belangrijk is dat je je kwast goed moet aftikken en niet te veel kleur in één keer opneemt. Beter wat te weinig en een paar keer moeten aanzetten dan achteraf liggen knoeien, dit krijg je ook niet meer gered helaas… Wissel af tussen wat meer zwart aanbrengen buiten en rustig naar binnen uitblenden, zo krijg je een prachtige overgang van zwart naar zilver. Blijf rustig over en weer gaan tussen kwasten en kleuren (zwart en eventueel de grijze kleur van stap 2 als dit je helpt blenden) tot je tevreden bent.

Stap 5
Nu gaan we om de zilveren kleur wat meer te laten ‘poppen’ deze terug even met een oogschaduwkwastje aanbrengen op het binnenste gedeelte van ons oog en netjes laten vervagen in het zwart. Nadien kan je eventueel terug wat zwart blenden, moest je iets te ver gegaan zijn met het zilver. Zo bouw je rustig je ooglook op tot je helemaal blij bent met het resultaat en beide ogen ook zo gelijk mogelijk zijn.
collageS5.jpgGeen paniek wanneer je het er allemaal nogal heftig uit vindt zien, het geheel komt pas mooi samen als je ook je gezicht en dergelijke gedaan hebt. Uit ervaring heb ik geleerd dat je soms denkt mijn god wat heb ik nu voor look gemaakt, maar geen zorgen eens je de rest ook compleet hebt, is alles dubbel en dik in orde! Je moet maar denken dat je egale basis, wenkbrauwen, mascara etc. de ooglook nog wat zullen uitbalanceren.

Stap 6
Na het weghalen van je tape krijg je dan eindelijk je eindresultaat te zien! Nu is het tijd om onze basis en wenkbrauwen te doen, dit is geheel volgens je eigen routine en voorkeur. Om de look af te maken bracht ik zoals gewoonlijk een lichte crèmekleur aan onder m’n wenkbrauw en in de binnenste ooghoek voor een oplichtend effect. Onderaan koos ik voor een zwart oogpotloodje, opnieuw kan je zelf weer kiezen hoe jij je ogen afwerkt.
collage.jpg
complete ooglook zonder lipstick

Stap 7
Als lipkleur ging in deze keer voor een minder opvallend kleurtje aangezien onze ogen zo opvallend zijn en automatisch de aandacht zullen vragen. Omdat ik niet geheel voor een nudekleurige lip wou gaan, koos ik voor een iets donkerder en een beetje roos getint kleurtje. Met een lipliner en 2 lipsticks verkreeg ik uiteindelijk de kleur waar ik happy mee was.
collage.jpg
complete ooglook met lipkleurtje

Stap 8
Wil je toch nog een stapje verder gaan?
Dan zijn nepwimpertjes zeker en vast een optie!
16196154_1237674592984726_697788086_olinks: met nepwimpers op & rechts: zonder nepwimpers

Om uit te gaan en in combinatie met deze heftige smokey eye vind ik dit zeker niet overdreven. Soms zorgen ze er zelfs voor dat een look er net minder heftig uitziet omdat je wimpers de zware en donkere oogschaduw dan wat neutraliseren en uitbalanceren. Het is zo dat wanneer je echt een donkere look hebt met veel zwart je eigen wimpers een beetje ‘wegvallen’ (zwarte wimpers op een zwarte achtergrond je oogschaduw) en je ze niet meer goed ziet, dan zijn nepwimpers je redder in nood.

collage.jpg
complete oogloog met lipkleur en nepwimpertjes

Prijs en verkrijgbaarheid van de genoemde producten
verkrijgbaar.PNG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s