in the spotlight·review

In the spotlight: favoriete kwasten met budgetvriendelijke pareltjes!

collage
Als beautyliefhebber die graag experimenteert en bezig is met makeup, heb ik uiteraard ook aardig wat kwasten in m’n collectie. Wil je graag weten welke hiervan mijn absolute favorieten zijn? Welke merken en kwasten ik aan jou kan aanraden? Lees dan zeker verder!

Gezicht
Voor mijn gezichtsmakeup heb ik niet superveel verschillende kwasten. Gewoon voor elk onderdeeltje van m’n routine eentje, die ik dan telkens voor dat specifieke product of stap in mijn dagelijkse makeuplook erbij neem. Heel opvallend is dat ik hier ronduit ga voor het merk ‘Real Techniques’, zij verkopen zowel gezichts- als oogkwasten.

Persoonlijk vind ik dit echt een geweldig fijn merk dat kwasten van fantastische kwaliteit maakt!
Na tientallen wasbeurten en jaren van gebruik zijn ze nog geen enkele haar verloren of hun oorspronkelijke vorm en stevigheid kwijt geraakt. Ze zijn iets prijziger dan kwasten van bijvoorbeeld ‘Hema’ of ‘Kruidvat’, maar wel een pak goedkoper dan ‘MAC’ of ‘Sigma’. Ik zou het vergelijken met bijvoorbeeld merken als ‘Morphe Brushes’ en ‘Zoeva’, of misschien zelfs nog net wat goedkoper. Conclusie prijs-kwaliteit verhouding is helemaal top!

sponge
Real Techniques Miracle Complexion Sponge
(wordt o.a verkocht bij ‘Di’ en online bij webshops zoals Boozyshop en Themakeupspot voor circa 6,00 euro)
Technisch gezien kwalificeert zicht dit niet echt tot een kwast, maar ik reken hem er toch eventjes bij voor dit artikeltje. De makeupsponges werden ontzettend populair na de release van de befaamde ‘Beautyblender’, helaas kost dit makeupeitje iets van een 20,00 euro. Omdat ik toch ook eens graag een sponge wilde testen, besloot ik voor deze iets goedkopere variant te gaan en ik was meteen verliefd! Hij werkt ontzettend fijn voor zowel het aanbrengen en blenden van verschillende vloeibare- of crèmeproducten.

Het is de bedoeling sponges nat te maken en goed uit te knijpen om nadien vochtig te gebruiken, dat kan met deze kwast prima. Toch gebruik ik hem meestal gewoon droog, maar ik denk dat dat persoonlijke voorkeur is. Dankzij zowel het vlak onderaan en het puntje bovenaan kan je zowel bij kleine plekjes (bv. onder de ogen, rond de neus, …) als ook grotere vlakken zoals bv. je gezicht makkelijk en vlot blenden.

Zelf gebruik ik hem elke dag voor het blenden van m’n concealer op rode plekjes, onzuiverheden en onder de ogen. Ondertussen heb ik hem al enige tijd (zelfs meer dan een jaar gok ik, oeps?!) en merk ik als ik heel goed kijk hier en daar wel wat slijtage, binnenkort eens vervangen denk ik. Verder is de sponge makkelijk proper te maken met wat water en zeep, dit wrijf je tussen je handen alsof je je handen wast en spoel je uit. Dit kan je best enkele keren herhalen tot alle verkleuring en product eruit is, nadien goed al het zeepsop eruit spoelen!

expert
Real Techniques Expert Facebrush
(wordt ook o.a verkocht bij ‘Di’ en online voor ongeveer 15,00 euro)
Deze kwast gebruik ik élke dag afwisselend met de oval kwast van primark (review hier) om mijn foundation mee aan te brengen en ik vind dat ‘ie dit geweldig doet. Je kan stippende bewegingen maken, ronddraaiende bewegingen, … Je krijgt geen streperig resultaat integendeel zelfs, je foundation wordt netjes, vlot en makkelijk geblend met je huid.

blush
Real Techniques Blush Brush
(opnieuw verkrijgbaar bij o.a ‘Di’ en online voor een 13,00 euro)
Voor het aanbrengen van blush zal ik altijd naar deze kwast grijpen. Door de fluffy en grootte van de kwast is hij super handig voor het subtiel uitblenden van je blush zodat je geen clowntje wordt. Toch kan je met het uiteinde dat iets meer naar elkaar toe ‘loopt’ wat meer geconcentreerd product opnemen, moest je dit wensen. Ook kan je gewoon met de kwast lekker rondzwieren in je blushpan!

Ogen
Als het aankomt op het maken van ooglooks zijn de kwasten die ik gebruik erg afhankelijk van het soort look dat ik maak en welke specifieke brushes ik hiervoor nodig heb. Hieronder zal ik mijn meest gebruikte en meest geliefde kwasten bespreken.

mac.jpg
MAC 217 Blending Brush
(verkrijgbaar bij alle macwinkels, maccounters en online op de macwebsite voor 22,00 euro)
Ik had het mezelf nog zo beloofd om niet zo veel geld te spenderen aan kwasten en toch ben ik na talloze positieve reviews van diverse beautyguru’s voor de bijl gegaan voor de misschien wel meest gekende blendkwast die er bestaat. Vanaf het eerste gebruik was ik echter helemaal verkocht! Deze kwast is in mijn ogen z’n geld absoluut wel waard, hij werk echt zó fijn… Van oogschaduw blenden in de arcadboog tot het aanbrengen en blenden van kleurtjes in de buitenste ooghoek doet ‘ie feilloos, zonder enig probleem super smooth en vlotjes zonder enige moeite, geweldig gewoonweg! Hij doet basicly het halve werk van een mooie ooglook in elkaar steken voor jou.

Ben je bereid wel eens wat te investeren in een duurdere kwast, zou ik zeker deze aanraden! Verder zal je merken dat ik voornamelijk nog budgetkwastjes gebruik, dus is het wel oké om eens te ‘splurgen’ aan een pareltje 😉 !

hema1.jpg
Hema eyeshadow brush & smudge
(kan je kopen in Hemawinkels en op de website voor ongeveer 4,00 euro)
Voor het aanbrengen van een kleurtje over m’n volledige ooglid of een groot deel hiervan, is deze kwast van Hema mijn beste optie. Door zijn iets grote formaat brengt hij makkelijk kleur aan op grote delen zoals bijvoorbeeld je ooglid. De andere zijde van het kwastje is eentje met veel kortere haren, dit gebruik ik om een highlight aan te brengen onder de wenkbrauw of om de onderste wimperrand wat meer smokey te maken door hier oogschaduw aan te brengen en deze te blenden/smudgen.

hema2.jpg
Hema bleding kwast
(Zelf kocht ik deze in een winkel van Hema, heb ‘m niet teruggevonden op hun website noch een prijsje dus. Denk wel dat ‘ie sowieso onder de 5,00 euro zal zitten en nog wel te verkrijgen is in de winkels.)
Alvorens ik start met een ooglook en het aanbrengen van heftige of donkerdere kleuren, breng ik altijd een overgangskleur aan in de arcadeboog. Dit is een subtiele en neutrale variant van de kleuren die je nadien gaat aanbrengen, zodat deze makkelijker blenden en je een mooie overgang krijgt in plaats van harde lijnen. Deze stap doe ik altijd in combinatie met de bleding kwast van Hema. Wanneer je look helemaal af is en je wil nog snel de allerlaatste keer alles goed blenden of de buitenste lijnen netjes laten vervagen, is ook dit kwastje de geschikte partner!

yvesrohcer
Yves Rocher ‘Anti-wallen’ penseel
(te koop in  alle Yves Rocher winkels en op de website voor 8,00 euro)
Dit kwastje is eigenlijk voor het aanbrengen van concealer bijvoorbeeld onder je ogen. Omdat het ontworpen is om te werken met vloeibare- en crème producten zoals dus concealer, werkt dit kwastje magnifiek in combinatie met de colortattoo’s van ‘Maybelline’ (artikel kan je hier vinden). Dit is dan ook de enige, maar wel veelvuldige wijze waarop ik dit kwastje erbij neem en gebruik. Geen enkel andere kwast brengt de color tattoo’s zo goed aan als dit kwastje.

Zoals je kan zien een gevarieerde stash van verschillende merken zowel ‘high end’ als eerder budgetproof. Voornamelijk merken als ‘Mac’ en ‘Hema’ vind ik erg fijn voor oogkwasten, maar ook ‘Boozybrush’ (het huismerk van Boozyshop.be/Boozyshop.nl) kan ik aanraden!

 

Wat zijn jouw favoriete of meest gebruikte kwasten? Laat het zeker weten in de reacties, ik ben super benieuwd naar jullie aanraders!
Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s