in the spotlight·review

In the spotlight – Maybelline Color Tattoo

collage2232Een nieuwe rubriek waarbij ik telkens een bepaald product even wat extra in the spotlight wil zetten omdat het gewoonweg zó goed is en ik er zelf weinig over lees of hoor van anderen. Benieuwd waarom je deze Color tattoo’s meteen in huis moet gaan halen? Lees dan zeker verder!

Wat?
De Maybelline Color Tattoo’s bestaan al enkele jaren en doen een beetje denken aan de befaamde ‘paint pots’ van ‘Mac’. Het zijn dus kleine potjes met daarin een soort van oogschaduw mousse of crème in heel veel verschillende kleurtjes. Ze beloven super veel pigment af te geven, waterproof te zijn en de gehele dag netjes op z’n plek te blijven zitten.15748054_1217170461701806_1573413409_o

Waarom zo goed?
Dit product heeft zoveel ontzettend verschillende manieren waarop je het kan gebruiken. In combinatie met de superfijne pigmentatie en het blijven zitten van de producten als een huis is dit een absoluut topproduct!

Je kan deze producten gebruiken als een soort van oogschaduwbasis voor je look want ze blijven super goed op z’n plek zitten en wanneer je er nadien met een gelijkaardige kleur oogschaduw overgaat, zal je hier minder van nodig hebben om de pigmentatie te krijgen die je hebben wil. Door de creamy textuur die ze bij het aanbrengen hebben, blijft ook de poederoogschaduw die je er overheen aanbrengt makkelijk ‘plakken’ en super goed zitten.

In een look zijn ze makkelijk te gebruiken, maar ook op zichzelf zonder andere kleurtjes. Dit doe ik zelf bijvoorbeeld regelmatig gewoon voor school of als ik snel iets van oogschaduwkleurtje wil, je kan het makkelijk aanbrengen en het blijft de hele dag netjes zitten!

Verder kan je ze ook gebruiken als bijvoorbeeld eyeliner.

Hoe gebruiken?
De Color Tattoo’s zijn een crème structuur die nadien op je ooglid drogen en eerder het gevoel van een gewone poederoogschaduw achterlaat. Het gemakkelijkste breng je ze gewoon aan met je vinger. Ben je net zoals ik hier geen fan van omdat je het of gewoonweg niet heel proper vindt of omdat je lange nagels hebt en het product niet overal hebben wil, kan je opteren voor een kwast.

Hiervoor zou ik een soort van concealer kwastje aanraden dat dus gemaakt is om te werken met vloeibare- en crèmeproducten, een gewoon oogschaduwkwastje voor poeder gaat iets minder goed werken. Zelf gebruik ik hiervoor enorm graag dit kwastje van ‘Yves Rocher’.
collage.jpg

Probeer je producten steeds goed af te sluiten en het best te bewaren in  een ‘donkere ruimte’ op kamertemperatuur. Het blijven natuurlijk crèmeproducten en uitdrogen is dus altijd een mogelijkheid. Nu moet ik zelf zeggen, ik heb de mijne al geruime tijd en ze zijn nog steeds niet uitgedroogd en werken nog perfect. Soms zijn ze wel iets droger dan voorheen, dan spuit ik er of één spraytje van Mac fix+ in of maak ik m’n kwastje vochtig en gaat het terug prima!

Kleuren?
Er zijn enorm veel verschillende kleuren en varianten hiervan te koop, zowel shimmers als matte gaande van bravere tinten zoals taupe en bronskleurtjes tot gewaagd paars en appelblauwzeegroen. Verder is er ook nog een huidkleurig potje van beschikbaar, deze is dus super geschikt als oogschaduwbasis voor elke look. Zelf heb ik 5 kleurtjes in mijn collectie die je hieronder kan terugvinden met swatch én op het oog.
Opmerking: in sommige landen hebben dezelfde kleurtjes een andere naam bijvoorbeeld ‘on and on bronze’ heet dan ‘bad to the bronze’, maar het gaat wel degelijk om dezelfde kleur.15776366_1217170158368503_510083631_o.jpg

‘Pink Gold’
Dit was mijn allereerste color tattoo die ik ooit kocht en sindsdien was ik helemaal verliefd op deze producten! Het is een lichtrozig kleurtje met een subtiele gouden shimmer erin. Heel erg mooi voor een simpele alledaagse look of om alleen dit kleurtje snel op je ooglid aan te brengen. De kleur is niet te opvallend, maar wel super mooi!
pink.jpg

‘On and on bronze’
Deze variant zal waarschijnlijk mijn meest gebruikte en favoriete kleur van ze allemaal zijn. Het is dan ook een prachtige bronskleur die super mooi is om op zichzelf alleen te dragen of in combinatie met andere kleurtjes voor zowel een zachte, neutrale en alledaagse makeuplook als partylooks. Als je er graag ééntje wil aanschaffen om zelf te testen, te proberen en wat mee te spelen is dit mijn absolute aanrader!
bronze.jpg

‘Eternal gold’
Zoals de naam het al zegt een gouden kleurtje dat je zo kan dragen of in een ooglook. Daarnaast vind ik deze kleur ook heel erg geschikt als basis om er nadien met een goudkleurige oogschaduw overheen te gaan.
gold.jpg

‘Eternal silver’
Dit is eigenlijk de zilveren tegenhanger van de vorige kleur. Persoonlijk zou ik dit kleurtje niet snel zo alleen dragen, maar combineer ik het liever in een soort van smokey eye.
silver.jpg15857504_1224539154298270_1845507148_ohier heb ik de zilvere variant gebruikt in een halloweenlook met smokey eye

‘Metallic pomegranate’
Net als de zilveren kleur is deze bordeaux kleur met subtiel een gouden shimmer doorheen ook niet meteen mijn favoriet om alleen op m’n ooglid te dragen, toch gebruik ik deze kleur regelmatig als basis onder een oogschaduwlook met verschillende andere tinten.
pomegranate
Kortom:
~ basis voor onder je andere kleur(en)
~ pigmentatie is top
~ blijft urenlang op z’n plek zitten
~ divers gamma aan kleurtjes
~ makkelijk in gebruik
~ te dragen in een makeuplook, maar ook als je snel één kleurtje over heel je ooglid wil aanbrengen

Prijs en verkrijgbaarheid?
Maybelline is te koop in verschillende drogisterijen zoals onder andere ‘Kruidvat’ en ‘Etos’, maar ook online te koop bij verschillende webshops.
De prijs die je ervoor betaalt is afhankelijk van waar je het koopt, maar ligt rond de 10,00 euro per stuk als ik me niet vergis.

Tip: In Nederland doen zowel ‘Kruidvat’ als ‘Etos’ regelmatig “1+1 acties” op de makeup, dan is het zeker aan te raden om er meteen twee mee naar huis te nemen voor de prijs van één want dan komen ze slechts op 5,00 euro per potje!

6 gedachten over “In the spotlight – Maybelline Color Tattoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s