eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Colourpop Super Shock Shadow ‘Bill’ – review!

37046605_1775361705882676_4908776074592124928_n
Colourpop is een Amerikaans merk dat bij vele beautyliefhebbers gekend én geliefd is. Na mijn eerste positieve ervaring met dit merk in verband met hun Lippie Pencil (review hier), besloot ik dat het tijd was om me te wagen aan één van hun populairste producten en volgens mij het product waar hun rage mee begon, de Super Shock Shadows. Benieuwd of ik ook hier fan van ben?

Over Colourpop
Het is dus een Amerikaans merk dat bij de die-hard beautyfans wel gekend is, maar toch in onze contreien nog niet heel veel naambekendheid heeft bij het brede publiek omdat het hier niet te kopen valt. Toch is het een super budgetvriendelijk merk die doorbraken met hun Super Shock Shadows en Lippie Stix’s.

Wat
Een hele lieve vriendin van me die tevens ook make-up artiste is woont sinds kort in Amerika en deed een grote bestelling op de website van Colourpop. Nog liever vroeg ze me of ik ooit iets wilde hebben want dan kon ik het via haar krijgen, heel leuk! Omdat Colourpop oneindig veel keuze heeft en ik rond diezelfde periode al wat make-upjes had gekocht, besloot ik het braaf te houden en slechts één (jep je leest het goed) oogschaduw in een -gezien mijn stash- unieke kleur te kopen.
collage
Voor overdag of voor softe en zachte looks vind ik een dusty roze kleurtje altijd prachtig! Dit heb ik zelf in mijn stash zitten, maar op het YouTubekanaal van Emily Fox zie ik haar vaak heel enthousiast over een koelere dusty paarse tint spreken om makkelijk in je arcadeboog te zetten als basic look of om een koele paarse/grijze look mee te maken. Zo’n dusty paars tintje had ik nog niet in mijn stash zitten, dus toen ik voor mezelf had uitgemaakt om het netjes te houden bij het uitkiezen op de website van Colourpop dacht ik dat het meteen een goed idee zou zijn om te gaan voor zo’n kleurtje.

Verpakking
collageverpakking.jpg

De oogschaduw zit in een rond plastic potje met een doorzichtig dekseltje zodat je de kleur kan zien. Op de achterzijde vind je de naam van je kleur terug en kunnen we lezen dat er 2,1 gram in één potje zit. Het geheel komt nog in een cute kartonnen doosje met allemaal metallic wimpertjes op. Zelf heeft de oogschaduw een soort van schubbenpatroontje wat ik er wel tof uit vind zien!

Swatch
swatch.jpg

Let’s test!
Bij het swatchen had ik het al gevoeld en ik had er natuurlijk ook veel over gehoord, maar deze oogschaduws lijken een beetje tussen extreem zachte poeder en een soort van creamy textuur in te zitten. Het zijn geen crème producten zoals die Paint Pots van Mac of de Color Tattoo’s van Maybelline, maar toch kan je ze een beetje indrukken. Het is moeilijk uit te leggen, maar als je er zelf hebt of zou aanschaffen ga je vanzelf merken wat ik bedoel.

Dit maakt werken met de oogschaduw wel fijn want je kan hem met heel veel kwastjes gebruiken naargelang wat je ermee wil doen of wil bereiken. Zo kan je de kleur met een fluffy kwastje vluchtig aanbrengen door je arcadeboog, maar ook met een stevig plat kwastje intens gedekt op je ooglid zetten. Ik maakte 3 verschillende ‘looks’ waarin ik deze oogschaduw gebruikte.

Look 1 – alleen ‘Bill’ in de arcadeboog
collage.jpg
Zoals hierboven al beschreven brengt de oogschaduw prima aan, het pigment is goed en je kan hem makkelijk mooi blenden. Alleen lijkt hij wel veel meer roze dan paars, jammer!

Look 2 – alleen ‘Bill’ op het ooglid
collage.jpg
Opnieuw geen problemen met aanbrengen, hij pakt prima. Volgens mij ben ik er twee keer overheen gegaan om alles mooi egaal gedekt te krijgen, dus top. Heb de kleur wel subtiel een beetje vervaagd naar de arcadeboog en naar boven toe. Als ik hem op deze manier aanbreng, vind ik hem wel veel paarser ogen dan in de eerste look, gelukkig!

Look 3 – in een ooglook met andere producten en kleuren
collage.jpg
Ook met andere oogschaduws werkt hij goed samen. Je kan hem makkelijk blenden, opnieuw aanbrengen, opbouwen en vermengen met andere tinten. In deze look zie je hem niet opvallend terugkomen en naargelang welke kleuren je gebruikt komt hij meer roze of meer paars over in diverse looks.

Conclusie
Nu heb ik de kleur recentelijk na deze drie looks er nog wel een aantal keer bijgenomen en ik ben echt ontzettend blij met deze aankoop! Ik vind het product zelf heel prettig werken en heb er niets op aan te merken. Ook over de kleurkeuze ben ik tevreden, het is niet iets dat ik elke dag zal dragen naar mijn werk, maar voor een mono-oogschaduw vind ik het net leuk dat het een speciale kleur is. Zo weet ik ook dat ik die kleur er écht specifiek voor een bepaalde look bij wil nemen.

Zelf koop ik zo weinig mogelijk single oogschaduws omdat ik gewoon merk dat een palette veel en veel handiger is en je hier sneller naar grijpt, vandaar dat ik enkel mono’s koop wanneer de kleur of finish speciaal is of het een kleurtje is (bv. appelblauwzeegroen) wat je niet snel tegenkomt in een palette en het effectief iets extra aan je stash kan toevoegen, een meerwaarde kan bieden. Ik kan jullie vertellen, dat doet de kleur ‘Bill’ zeker en vast!

Kortom opnieuw een positieve ervaring met de producten van Colourpop, dit blijft dus smaken naar meer. Binnenkort nog eens iets bestellen bij die lieve vriendin in Amerika? 😉

Prijs en verkrijgbaarheid
Zoals je eerder al kon lezen is Colourpop dus niet zo gemakkelijk verkrijgbaar, alleen via de website. De kleur ‘Bill’ kan je hier terugvinden. Verder kan je zeker ook nog andere kleuren (van nude tot felblauw en oranje) hier vinden voor 5 USD per stuk (ongeveer 4,5 euro).

Shippen naar België kost je onder de 50 USD ongeveer 10 USD en boven de 50 USD is het gratis.

Wat vinden jullie van zo’n dusty paars kleurtje?
Heb jij zelf ook iets van Colourpop? Zo ja wat raad je me nog aan?

Liefs, Romy

5 gedachten over “Colourpop Super Shock Shadow ‘Bill’ – review!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s