DIY·eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Fotofrabriek.nl bestelling, ervaring en review!

hoofding
Wie kent het niet? Een smartphone vol met je allerleukste foto’s die eveneens de tofste herinneringen zijn. We bewaren ze digitaal en online op onze sociale media of laptop. Helaas zien we steeds minder en minder echte tastbare foto’s om op te hangen, in te kaderen of in een good old fotoboek te plakken. Fotofabriek.nl is hier om jou daar mee te helpen én om je favoriete kiekjes in een geinig cadeau te gieten!

Over
Fotofabriek.nl is een Nederlandse webshop die unieke opties aanbieden om van jouw foto’s iets tastbaars te maken zoals een fotoboek of een poster. Maar daar blijft het niet bij, zij bieden zo veel meer aan dan dit van kalenders en agenda’s (super handig voor binnen een weekje wanneer het schooljaar weer van start gaat!) tot placemats en zelfs wijnkisten.

Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in hun grote assortiment als je op zoek bent naar een persoonlijk cadeau voor iemand. Je vindt er gegarandeerd voor ieder wat en ook in verschillende budgetklassen.

Bestelproces
Zelf mocht ik een foto op canvas uitproberen van 20×30 of 30×20. Ik ging uiteindelijk voor het verticale model omdat dit beter uitkwam met de foto die ik graag wilde laten vereeuwigen op het canvasdoek.
collagestap1.jpg
Om te starten met jouw eigen foto of foto’s op canvas kan je hier eerst je formaat kiezen en wat handig is, je ziet meteen ook de prijs verschijnen dus achteraf geen onaangename verassingen als je heel je canvas al had uitgestippeld. Dan klik je op ‘begin nu’ en via deze weg kom je terecht in hun online editor waar je je creatieve geest helemaal kan loslaten! Jezelf laten helpen als je hier niet zo’n krak in bent kan simpel en makkelijk door te klikken op de optie ‘vul automatisch’. Je kan dan aanvinken hoeveel foto’s je wil en of je graag nog een witte boord hebt ja of neen.
collagestap 2.jpg
Eens je foto er is ingezet, kan je aan de slag gaan met de waaier een extra’s zoals filters, tekst toevoegen, spiegelen, … indien je dit zelf graag wil. Wanneer je klaar bent kan je je project opslaan om in de toekomst te kopen of nog aan te passen, of je gaat meteen over tot bestellen.

Levering
Knipsel.PNG
Ze leveren snel en correct, ik had mijn foto redelijk snel binnen gekregen. Mijn canvas kwam aan in een kartonnen doos die stevig dichtgeplakt was en de foto zelf zat nog extra beschermd in een dun piepschuimlaagje. Achteraan krijg je sowieso altijd in een plastic zakje de benodigdheden om je canvas op te hangen. Zelf hangt er al een hele grote foto op mijn kamer en wilde ik deze liever ergens neerzetten, waardoor ik dit niet heb gebruikt.
collage2.jpg

De foto
Het geheel voelt best stevig aan, zowel het katoen van de canvas als het houten frame waarrond de foto is strakgetrokken. De foto zelf ziet er ook prima uit, zoals ik hem had getrokken en bewerkt had.
collage.jpg
Wel heb ik een aantal bedenkingen bij de afwerking van het product, waarover ik iets minder enthousiast ben. Allereerst vind ik de achterzijde er niet heel professioneel en clean uitzien met allerlei random geplaatste nietjes en overtollige katoen (natuurlijk zie je dit niet wanneer je het ophangt, maar toch). Daarnaast heb ik aan de ene zijkant iets meer witruimte dan aan de andere zijkant en dat zie ja natuurlijk wel als je hem ophangt of neerzet. Tot slot is ook de onderkant en bovenkant niet helemaal strak en vlak want daar wordt het katoen ook bij elkaar genomen en dit zorgt voor een ‘hobbeltje’ (zie foto ter verduidelijking).
collage.jpg
Toen ik hem voor het eerst opende vond ik de afmetingen niet meteen wauw, maar ik moet eerlijk toegeven dat wanneer ik hem zo zie staan in mijn kamer hij wel echt voldoende aanwezig is. Je ziet de foto duidelijk en desondanks dat het geen megaformaat is, vult hij mijn kamer wel op. Een hele leuke manier om te decoreren als je het mij vraagt! Zeker omdat ik voor een geweldige foto van mijn beste vriendin en mij koos, word ik instant happy met dit nieuwtje.

Conclusie
38273570_1805078889577624_3912112622744371200_n.jpg

Zoals je hierboven kon lezen kan de afwerking wel nog wat nauwkeuriger en iets beter zodat het gewoon een nog strakkere en afgewerktere look heeft. Toch ben ik wel blij te spreken over de stevigheid en de kwaliteit van de foto. Verder bieden ze ook andere opties aan dan alleen canvas, dus foto’s op bijvoorbeeld aluminium of kurk. Deze zijn natuurlijk anders gemaakt en iets platter waardoor je de kleine minpuntjes die ik aanhaalde vermoedelijk niet zal tegenkomen.

Zelf sta ik er veel te weinig bij stil hoe leuk een fotocadeau eigenlijk is om aan iemand te schenken, mede dankzij fotofabriek.nl zal ik vaker bekijken of dit geen tof ideetje kan zijn voor iemands verjaardag of speciale gelegenheid.

Als leerkracht ben ik stiekem ook heel erg benieuwd naar hun agenda’s!

Prijs en verkrijgbaarheid
Bestellen kan via hun website en de prijs is natuurlijk volledig afhankelijk van wat je uitkiest en je afmetingen. Een foto op canvas met de afmetingen 20×30 staand (zoals diegene die ik heb) betaal je 14,99 euro exclusief eventuele verzendkosten.

Dit artikel is geschreven in het kader van een samenwerking met Fotofabriek.nl
Wel blijft mijn eigen mening over dit product eerlijk.

Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s