fototutorial

5 min. everyday bronze ooglook – fototutorial voor beginners

15908969_1225114957574023_828501569_o222

Ben je benieuwd hoe je deze natuurlijke, alledaagse, ‘bronzy’ makeuplook kan maken in slechts 5 minuutjes?! Lees dan snel verder, dan loods ik je er aan de hand van makkelijke stappen en bijhorende verduidelijkende foto’s doorheen!

Niveau en tijdsduur?
Basis (gezicht en wenkbrauwen) hangen van je eigen routine af, de ooglook zelf is op enkele minuutjes zo gepiept!

Perfect geschikt voor beginners vanwege beperkt aantal kleurtjes en geen gebruik van moeilijke technieken of materiaal.

Wat heb je nodig?
~ oogschaduwprimer
~ 3 oogschaduwtjes: lichtbruin, iets donkerder bruin en bronskleurig
~ lichte oogschaduwkleur zoals crèmewit, wit, lichtgoud, … naargelang wat je in huis hebt
(je kan hiervoor perfect je gezichtshighlighter voor gebruiken)
~ mascara

Optioneel: afhankelijk van je eigen wensen eventueel nog een eyeliner, wimperkruller of oogpotloodje.

Voor deze look gebruik ik slechts één palette, de prijs en verkrijgbaarheid van alle genoemde producten kan je helemaal onderaan het artikel terugvinden.

Stap 1
Om onze ooglook de hele dag netjes te laten zitten en ervoor te zorgen dat de kleuren beter pakken, brengen we eerst een oogschaduwbasis aan.
15878303_1225114890907363_1861651499_oStap 2
We willen natuurlijk geen harde lijnen van waar onze ooglook stopt of begint, dus brengen we eerst een lichtbruine oogschaduw aan als overgangskleur in onze arcadeboog. Deze blenden we netjes met een fluffy kwast. Denk eraan less is more, je hoeft deze kleur niet extreem fel of ‘hard’ aan te brengen. Het is net de bedoeling dat deze erg subtiel is om voor een rustige overgang te zorgen en het blenden van andere kleurtjes te vergemakkelijken.collage1voor deze stap gebruikte ik de derde kleur van de bovenste rij

Stap 3
Nu gaan we de look iets meer diepte en dimensie geven door een donkerdere bruine tint aan te brengen in de buitenste ooghoek en een beetje te blenden in het buitenste stukje van je arcadeboog. Je brengt deze kleur dus aan op 1/4 van je ooglid ongeveer.collage3.jpghiervoor nam ik de derde kleur van de tweede rij

Stap 4
Het 3/4 van je ooglid dat nog leeg was gaan we nu aanpakken met een fantastische bronskleurige oogschaduw. Probeer deze aan te brengen van binnen naar buiten, zo is het meeste deel al ‘afgegeven’ wanneer je de bruine kleur (die aan de buitenkant staat) ‘tegenkomt’. Hierdoor kan je de twee kleuren makkelijk in elkaar laten overvloeien en blenden zodat je een prachtige overloop krijgt van bruin naar brons.
collage4.jpg
voor deze stap nam ik de eerste kleur van de onderste rij op m’n kwast

Net zoals in alle andere ooglooks die je zal maken, is het belangrijk nog eventjes terug te gaan met de donkerbruine tint om die te ‘her’aanzetten. Soms is er wat intensiteit verloren gegaan of was je wat te enthousiast met je bronskleur.

15877963_1225115290907323_99623082_oBlijf over en weer gaan tussen de bruine en bronskleurige oogschaduw tot je helemaal tevreden bent met het resultaat. Zelf heb ik na het aanbrengen van de bronskleur nog één keer de bruine tint van voorheen aangezet. Bij makkelijke, snelle en neutrale looks als deze is het meestal niet echt nodig dat je bij wijze van spreken elke kleur nog eens 100 keer gaat aanbrengen en opnieuw blenden. Dit doe je voornamelijk bij iets moeilijkere, gecompliceerde of ‘heavy’ looks.


Stap 5
Onze ooglook is bijna klaar, je hoeft nu alleen nog maar de finishing touches aan te brengen en dit geheel naar eigen routine of wens. Je kan gaan voor eyeliner of oogschaduw op je onderste wimperrand (kies dan wel voor een van de bruintinten zodat het geheel goed samen past). Zelf kies ik voor wat mascara op de bovenste wimpers en wat zwart oogpotlood onderaan. Het is wel aan te raden iets te doen onderaan van bijvoorbeeld mascara, oogpotlood of oogschaduw zodat je het geheel wat ‘uitbalanceert’.collage5.jpgStandaard breng ik nog wat licht en openheid terug in de look door enerzijds een lichtgouden shimmer kleur in te binnenste ooghoek aan te zetten en anderzijds door wat matte crèmewitte kleur onder de wenkbrauw voor een optische lift. Dit zorgt ervoor dat je ogen net wat meer open lijken en maakt je look naar mijn mening volledig af.
4.PNG
het grote matte crèmekleurige vlak op de eerste rij ging onder m’n wenkbrauw en het andere grote shimmer vlak op de onderste rij ging in de binnenste ooghoek

Eindresultaat
Super de ooglook is helemaal klaar!
Om het geheel af te maken, bracht ik nog een subtiele en neutrale lipkleur aan.
collage.jpgcollage2.jpg

Prijs en verkrijgbaarheid van de genoemde producten
~ De oogschaduwbasis die ik gebruikte was de prime & fine eyeshadowbase van het merk ‘Catrice’, dit kan je kopen voor minder dan 4,00 euro bij bijvoorbeeld ‘Kruidvat’ of ‘Etos’.

~ Het I Heart Chocolate palette van het merk ‘I Heart Makeup’ te koop bij sommige ‘Etos’ filialen volgens mij, maar ook heel makkelijk online te bestellen bij verschillende webshops zoals ‘Boozyshop’, ‘Themakeupspot’ en ‘Makeupmusthaves’ voor een kleine 10,00 euro.

~ Lipkleurtje van ‘Yves Rocher’ – Glossy lip pen in de kleur Sable doré komt op een kleine 14,00 euro, maar zij doen regelmatig acties en promoties dus je kan hem hoogstwaarschijnlijk scoren voor de helft van de prijs!

2 gedachten over “5 min. everyday bronze ooglook – fototutorial voor beginners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s