1 palette 3 looks·aanraders·eerste indruk·ervaring·in the spotlight·look·review·tried & tested·wat je moet weten over

Hét Jaclyn Hill x Morphe palette – FULL review & 3 looks!

hoofdingOngelofelijk… Mijn allereerste Morphe product EVER en dan nog wel eentje dat in samenwerking tot stand is gekomen met één van mijn favoriete beautyYouTubesters. Na lang twijfelen, besloot ik toch de sprong te wagen en het palette effectief te kopen. Benieuwd wat ik er van vind? Hoe de pigmentatie is? Welke looks ik gecreëerd heb? Lees dan maar snel verder!

!!! Allereerst volgt er heel wat uitgebreide uitleg over het twijfelen, het bestellen, … Indien je liever meteen naar de review gaat van het palette met swatches en looks, scroll je best wat door naar onder (:

Over Jaclyn Hill & Morphe
Jaclyn Hill is een Engelstalige YouTubester die filmpjes maakt onder de categorie beauty en cosmetica. Voornamelijk tutorials, favorietenvideo’s, … Zelf ben ik al jaren geabonneerd op haar kanaal en dus ook een grote fan van uiteraard haar fantastische makeuplooks en ook haar persoonlijkheid. Morphe Brushes is een merk met een uitgebreid assortiment aan kwasten en ook heel gekend zijn voor hun grote paletten met veel kleurtjes aan relatief betaalbare prijsjes. Vroeger waren ze niet heel makkelijk te verkrijgen, maar de laatste tijd kunnen wij ook heel simpel producten van hen bestellen via (al dan niet Belgische of Nederlandse) webshops.

Samen hebben ze dus de handen in elkaar geslagen zodat Jaclyn haar eigen customized palette kon creëren. Wil je meer weten over dit proces, wat Jaclyn zelf te vertellen heeft over het palette, waarom ze welke namen koos, … kan je haar video over het palette hier bekijken.

Waarom ik lang twijfelde om het te kopen
koppeling persoon, merk en product
Om te beginnen ben ik sowieso niet het type persoon dat iets zal kopen puur en alleen omdat het van een bepaalde persoon of merk is. Veel bekende mensen brengen merchandise uit of producten van zichzelf, producten met hun naam op, … Het is niet zo omdat ik fan ben van deze personen, naar hen opkijk of hen volg dat ik daarom ook maar hup alles koop wat ze op de markt brengen. Persoonlijk hecht ik ook veel belang aan het product zelf, de kleur, of ik het veel zal gaan gebruiken, of ik het ‘nodig’ heb, …

Eerder bracht zij al een highlighter uit met het merk Becca, deze heb ik niet aangeschaft omdat ik best wat highligters heb en de kleur me via de foto’s en swatches niet meteen mega enthousiast maakte. Ook Manny Mua (iemand die ik ook al lang volg op YouTube) bracht lipsticks uit met het merk OFRA. Opnieuw schafte ik deze niet aan omdat ik soortgelijke kleuren al meer dan genoeg in mijn stash had. Je ziet, er is dus echt wel meer nodig dan de persoon achter het product alleen om ervoor te zorgen dat ik het als ‘fan’ of volger effectief zou kopen.

Drama en leugens
Iedereen maakt overal wel vrienden, maar ook vijanden. Je hebt altijd mensen waar je het beter mee kan vinden en mensen die je helaas niets gunnen of gewoonweg niet met jou als persoon overweg kunnen. Zo heeft Jaclyn als bekende persoon in de beautywereld uiteraard ook haar vrienden, kennissen en natuurlijk ook tegenstanders. Bij het uitkomen van het palette en de bijhorende swatchvideos, reviews, … vond ik dan ook moeilijk om uit te maken welke personen, video’s, meningen, … oprecht en objectief waren.

Vonden sommigen het echt een positief en goed palette of zeiden ze dit gewoon omdat ze zelf een samenwerking hebben lopen met Morphe? Komen ze goed overeen met Jaclyn en willen ze haar gewoon steunen? Hebben ze iets tegen Morphe of Jaclyn en liegen ze over de slechte kwaliteit van het palette? Om dan online iets te kopen zonder dat je het met je eigen ogen kan zien en zelf kan swatchen is dan toch een risico wanneer je niet 100 % de reviews kan geloven.

Prijs en verkrijgbaarheid
Morphe is in het algemeen niet zo heel makkelijk te verkrijgen, er zijn enkele van hun kwasten en paletten wel te koop via zelfs Belgische of Nederlandse websites maar natuurlijk een zeer gegeerd nieuwer palette in samenwerking met Jaclyn vindt niet zo snel zijn weg naar deze websites. Morphe zelf verzendt niet naar België, dus dit was ook geen optie… Daarnaast kost het palette ook tussen de 40,00 en 50,00 euro wat gezien de hoeveelheid product niet super duur is (volgens mij betaal je per gram voor Catrice meer). Toch blijft het wel een serieuze hap in één keer uit het budget van een studente om zo maar eventjes snel uit te geven.

De horror van het bestellen…
Volgens mij is dit palette niet LE, maar dit durf ik niet met volledige zekerheid zeggen. Toch was bij het uitkomen van het palette alles in no time helemaal uitverkocht, ik heb zelfs geen moeite gedaan om nog maar te proberen ééntje te pakken te krijgen. Toen het palette voor de tweede of derde keer ge-restocked was, kon ik het nog aanschaffen via de Morphe website. Ik dacht meteen YES! Maar helaas bij het afrekenen vertelde Morphe me dat ze niet verzenden naar België…

Toen ik op de Instagram van BeautyBay zag dat het palette binnekort verkrijgbaar ging zijn via hun website kon ik mijn ogen gewoonweg niet geloven! Een website waar je makkelijk kan betalen, prijzen in euro, verzending in europa, … WOW YES! Zelf heb ik mij geregistreerd via hun om op de lijst te komen, zo kreeg je een mailtje van zodra het palette beschikbaar was op hun website.

Speciaal een wekker gezet, opgestaan en meteen die laptop open om bij de eerste te kunnen zijn en zeker een palette te bemachtigen, liep er uiteraard (hoe kon het ook anders) nog van alles mis… Tijdens het afrekenen lukte het registreren niet en opeens was het out of stock huh?! BeautyBay stelde ons via Twitter en Instagram al snel gerust dat het niet out of stock was, maar dat ze problemen hadden met de website… Van zodra deze opgelost waren, kwam ik terug in een virtuele wachtrij en kon EINDELIJK het palette bestellen!

Deze hele stressvolle ervaring heeft me echt bloed, zweet en tranen gekost MAAR het palette was binnen, betaald en na een weekje in mijn handen.

Verpakking
Het palette komt in een witte kartonnen doos met op de achterzijde foto’s van Jaclyn en een korte uitleg van haar. De zilverkleurige tekst is zowel op de doos als het palette glimmend, jammer dat er op de achterzijde van het effectieve palette zelf niet meer de foto’s en tekst van Jaclyn staan zoals op de kartonnen doos. Want eerlijk wie houdt de kartonnen verpakking bij? Het is lastiger te stockeren, je moet het palette er dan telkens uithalen en opnieuw insteken, karton slijt snel, …
collage.jpg
De witte kleur vind ik echt prachtig en constrasteert ook heel mooi met alle oogschaduwkleurtjes. Zo lijken ze nog meer te ‘poppen’ uit het palette! Alleen ben ik een beetje bang dat enerzijds door de witte kleur en anderzijds door het materiaal van de verpakking (dik en hard karton) het palette snel viezig zal worden en moeilijk schoon te maken. Er zullen denk ik snel vegen opkomen van andere make-up aan de buitenzijde en kleurvlekken aan de binnenzijde door het gebruik.

Op de flap bij het openen, zie je dan nog een lief woordje van Jaclyn aan haar trouwe abonnees, jammer wel dat er geen spiegel in verwerkt is.

Kleurenselectie
Wie Jaclyn ook kent of volgt zal ongetwijfeld niet geheel verrast zijn door de kleuren in het palette. We zien ontzettend veel everyday draagbare kleuren en 3/5 van het palette is ook overwegend warm van ondertoon. Persoonlijk mis ik wat paarse tinten of bordeauxkleuren die niet naar rood maar eerder naar roze of paars neigen, Jaclyn maakt best ook wel wat looks in dit thema (eerder vroeger). Nu zien we op haar kanaal en Instagram veel looks met rode, oranje en bruine tinten en dit zie je dan ook in het palette terugkomen.22403940_1487350144683835_1571847301_o.jpg

Wel vind ik de balans tussen matte en shimmertinten helemaal top! Je krijgt 18 shimmerkleuren en 16 matte kleuren. Ook zijn de matte tinten in diverse ondertonen, lichte, donkere, verschillende kleuren, … Zodat je meer dan voldoende overgangskleuren hebt, kleuren voor in de arcadeboog of buitenste V, kleuren om diepte te geven, … Het enige dat ik mis is een matte lichte crème of witte tint om mee te highlighten zonder glans of glitter voor bijvoorbeeld onder de wenkbrauw of in de binnenste ooghoek. Natuurlijk kan je deze makkelijk vinden los of in en ander palette en die erbij pakken, maar het had toch fijn geweest om alles in één palette te hebben.

Zoals ik wel vaker opmerk bij Morphe palettes is het feit dat vele kleuren wel erg op elkaar lijken en ik me afvraag of het écht nodig is dat je beide kleuren in het palette hebt. Is er genoeg verschil tussen twee of drie kleuren dat er niet beter slechts één van deze tinten had ingezeten zodat er nog plek was voor wat andere kleuren?
Enkele voorbeelden van kleuren die zo hard op elkaar lijken dat je amper verschil ziet (in de swatch misschien wel, maar in een ooglook zeker niet) en je dus de vraag kan stellen of het noodzakelijk was om ze echt allebei, alle drie, … in het palette te stoppen:
~ Enlight & Beam
~ Silk Creme, M.F.E.O, Butter & Pooter
~ Sissy & Little Lady
~ Chip, Mocha & Central Park

Let’s test!
Swatches
rij 1.jpg

Van links naar rechts: Enlight, Beam, Silk creme, M.F.E.O, Faint, Sissy en Little Lady

rij 2.jpg
Van links naar rechts: Creamsicle, Butter, Pooter, Pukey, Hunts, Firework en Queen

Rij 3.jpg
Van links naar rechts: Obsessed, S.B.N, Hillster, Roxanne, Jacz, Buns en Cranapple

rij 4.jpg
Van links naar rechts: Royalty, Twerk, Hustle, Meeks, 24/7, Chip en Mocha

rij 5.jpg
Van links naar rechts: Pool party, Jada, Diva, Enchanted, Central park, Soda pop en Abyss

Prachtige swatches! Vooral de shimmer en metallic tinten zijn zo intens gepigmenteerd en de matte kleuren moeten hier zeker niet voor onderdoen. Sommige matte kleurtjes zijn iets droger, dit voelde ik tijdens het swatchen en dit zie je ook wel een heel klein beetje. Wel moet ik erbij vermelden dat ook deze iets stroevere tinten in een ooglook prima werken, pigment afgeven, blenden, … Je hebt er dus tijdens het gebruik geen last van dat ze wat droger zijn.

Dit palette is echt een droom voor elke eyeshadowlover, je hebt letterlijk alles wat je nodig hebt en kan met deze kleuren alle kanten opgaan! Een warme, koele, neutrale of kleurrijke ooglook? Alles kan en alles mag met deze diversiteit aan tinten en finishes.

Look 1:
Aangezien ik deze dag voor de eerste keer naar m’n stageschool moest gaan, leek het me geen goed idee om dit te doen in een full smokey eye met paarse en groen haha. Vandaar dat deze look lekker standaard en everyday is.collage.jpg
In de arcadeboog de kleuren ‘Silk creme’, M.F.E.O’ en ‘Pooter’
op het ooglid de kleur ‘Meeks’ en in de binnenste ooghoek ‘Beam’
Lipstick van Catrice Matt Lip Artist 6hr in de kleur 070 ‘First bROWn Ticket’ +/- 5,00 euro

Look 2:
Opnieuw een dagje dat ik naar school moest (I know… graag had ik wat gewaagdere en gevarieerdere looks gemaakt, maar ik wilde de review mét looks zo snel mogelijk online krijgen voor jullie ‘vers van de pers’ en ‘heet van de naald’), deze keer dus ook een iets meer dagdagelijkse look die draagbaar is. Wel ging ik deze keer voor wat meer koele tinten om toch voldoende verschil te bieden tussen look 1 en look 2.collage.jpgIn de arcadeboog de kleur ‘Mocha’ en in de arcadeboog en buitenste v de kleur ‘Soda pop’
De kleur ‘Hustle’ over het volledige ooglid en in de binnenste ooghoek de kleur ‘ Obsessed’
Lipstick van Mac in de kleur ‘Faux’ +/- 20,00 euro

Look 3:
collage.jpg
In de arcadeboog de kleuren ‘Creamsicle’ en ‘Pukey’
In de arcadeboog en buitenste v een mix van de kleuren ’Mocha’ en ‘Central park’
De kleur ‘Diva’ over het volledige ooglid en in de binnenste ooghoek de kleur ‘ Beam’
Nadien terug over de buitenste v met de kleur ‘Enchanted’ + overgang tussen ooglid en de buitenste v heel subtiel de kleur ‘Jada’
Lipstick van Yves Rocher grand rouge in de kleur ‘Beige Radieux’

In gebruik zijn ze echt super makkelijk. Enerzijds brengen ze van de eerste aanzet meteen super veel pigment en kleur af, tegelijkertijd blenden ze ook in no time tot een mooie overgang. Niet normaal hoe snel je met dit palette dus een ooglook in elkaar steekt! Je hoeft dankzij een top pigmentatie de kleuren niet eindeloos opnieuw en opnieuw aan te brengen of op te bouwen en je krijgt ook geen pijnlijke pols van het lange blenden. Geweldig toch?

Je krijgt een inieminiebeetje ‘kick off’ wanneer je met je kwast in de poeders gaat. Dit wil zeggen dat er een klein beetje poeder mee omhoog komt en op je palette blijft liggen, hierdoor heb je ook wat meer kans op fall out van oogschaduw die naar beneden valt op je gezicht. Dit is wel super makkelijk op te lossen door je kwast eventjes af te ‘schudden’ of een tikje te geven zodat de meeste fall out er af komt voor je hem op je oog gebruikt. Ook je ogen eerst opmaken en dan de rest van je gezicht is een tip, zo kan je na de look nog met wat remover het gevallen poeder van je wangetjes wegvegen zonder foundation of concealer te verpesten.

Op het einde van de dag zaten -na uren dragen- alle kleuren er nog pico bello op. Mijn ooglid was alleen een heel klein beetje vettig geworden en héél miniem in de lijntjes getrokken, maar dan moest je echt goed en van dichtbij kijken. Natuurlijk komt dit ook omdat ik gewoon van mezelf een vettere huid en dus bijgevolg ook vettere oogleden heb, maar na soms een periode van wel 10 uur dragen, kon ik élke kleur nog perfect van elkaar onderscheiden. Ze waren dus niet allemaal vervaagd tot één vage kleurwaas en ze zaten ook nog op de plek waar ik ze had aangebracht.

Conclusie
pluspunten:
~ pigmentatie (WOW)
~ heel veel kleuren in slechts 1 palette
~ mooie balans en verdeling tussen matte en shimmer/metallickleuren
~ prijs per gram (+/- 0,83 per gram! – In vergelijking met Catrice +/- 1,50 euro per gram in een mono oogschaduw)
~ blenden gaat als een makkie
~ eindeloos veel opties voor looks (warm, koel, neutraal, kleurrijk, licht, donker, dagelijks draagbaar, uitgaanslook, …)
~ super snel en in no time een ooglook
~ blijft lange dagen/uren prima zitten (ik gebruikte wel altijd een oogschaduwbasis, je kan ze ook eens testen zonder oogschaduwbasis indien je dit effect eens wil zien)

minpuntjes:
~  verpakking
~ sommige kleuren lijken te hard op elkaar (is wel een typisch ‘Morphe dingetje’ vind ik, ook in hun andere palettes)
~ geen witte/crèmekleurige matte tint

Prijs en verkrijgbaarheid
De website van Morphe zelf verzendt helaas niet naar België, maar het palette is ook te koop via BeautyBay (een Engelstalige webshop) die wel shippen naar België en Nederland. Hier bestelde ik dan ook mijn palette voor ongeveer 46,00 euro.

Willen jullie graag nog meer looks zien met dit palette?
Laat het dan zeker weten in de reacties en ook de voorkeur van welke look of kleurencombinatie je graag ziet onder de vorm van bijvoorbeeld een fototutorial. Hou ook mijn Instagram in het oog, want hier zal je ongetwijfeld nog vele ooglooks met dit palette voorbij zien passeren!

Liefs, Romy

collage.jpg

6 gedachten over “Hét Jaclyn Hill x Morphe palette – FULL review & 3 looks!

      1. Ik ben meer van de merken die makkelijk de verkrijgen zijn denk ik, anders zit ik net zo in de stress als jou hihi ! 🙈

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s