fototutorial

5 min. fototutorial voor beginners: valentijnslook – soft & girly

uitgelicht
Opzoek naar een snelle en makkelijke makeuplook voor je Valentijnsdate?
Dan heb ik hier de perfecte look voor jou. Een zachte, rozige, frisse en liefelijke makeuplook die niet veel tijd in beslag neemt en iedereen in enkele stappen kan maken!

nodig.PNG

Stap 1
Mijn basis (gezicht & wenkbrauwen) heb ik al reeds gedaan. De producten die ik gebruikte om mijn gezicht wat meer vorm en kleur te geven (bronzer, contour, blush & highlighter) kan je hieronder terugvinden. Jij kan ervoor kiezen om je basis ook al vooraf te doen of om dit te doen wanneer je ooglook af is. Zoals altijd starten we de look met het aanbrengen van een oogschaduwbasis, je wil immers dat je oogschaduw gedurende de hele date perfect op z’n plek blijft zitten!
collage

Stap 2
We starten met het aanbrengen van een matte ‘dusty roze’/oud roze tint in onze arcadeboog en buitenste ooghoek. Zelf gebruikte ik voor het maken van de hele look een palette van W7 genaamd ‘in the nude’ (een toffe dupe van het Naked 3 palette).
Dit kan je rustig opbouwen tot je eventueel de kleurintensiteit krijgt die je wenst, je kan wat meer of wat minder aanbrengen geheel naar je eigen voorkeur.
collage2.jpg

Stap 3 – optioneel
Ben je hier tevreden mee? Dan kunnen we verder gaan met ons ooglid.
Zelf breng ik eerst een color tatoo aan in de kleur ‘pink gold’, dit is een crèmeproduct dat een super goede basis vormt voor de oogschaduw die er nadien overheen komt. Deze stap is optioneel.
collage3.jpg

Stap 4
Om ons ooglid wat meer te laten spreken en in de kijker te zetten, brengen we een glitterende of shimmery rozige kleur oogschaduw aan van binnen naar buiten op heel ons bewegende ooglid. Zo zal het het makkelijkste netjes blenden en zorgen voor een mooie overgang tussen de shimmerkleur en de oudrozige tint die we al hadden aangebracht in de buitenste ooghoek. Ik koos voor een mengeling van 2 verschillende tinten uit het onderstaande palette.
collage4.jpg

Als je shimmerkleur er goed opzit, herhaal je nog eventjes stap 2 (het aanbrengen van de oudroze tint in je arcadeboog en buitenste ooghoek) voor een kleine ‘touch up’.

Stap 5
Als laatste gaan we nu de look afmaken, dit kan naar eigen voorkeur.
Zelf koos ik voor wat zwarte mascara op de wimpers, een beetje bruin oogpotlood en bruine oogschaduw op m’n onderste wimperrand, een crèmekleurtje in de binnenste ooghoek om die op te lichten en last but not least een liefelijk roos kleurtje op de lippen van Catrice genaamd ‘in a rosegarden’. Om ervoor te zorgen dat de makeuplook perfect op z’n plek blijft zitten de hele dag door, gaf ik mezelf nog wat spraytjes van de Urban Decay All Nighter setting spray.
collage5.jpg

Het eindresultaat
einde.jpg

Ook interesse in andere fototutorials?
klik dan zeker hier!

Prijs en verkrijgbaarheid van de gebruikte producten
lijst producten.PNG

Wat zijn jouw plannen voor met Valentijn?
Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s